free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Férfiaknak ajánljuk: a nőtípusok árnyalása

FT         Címkék: , púder, szex 22 hozzászólás

Sok férfi kizárólag Szűzmáriákra és ribancokra osztja női környezetét. Hogy pontosan hogyan különbözteti meg őket, arra nincs egyértelmű válasza. Segítünk.

"Hát, vannak nők, a ribancok, akik tényleg ribancok, mások meg nem" - hangzott el valahol, valamikor egy dalszövegíró szemináriumon, Ganxsta Zolee dalszövegeinek kapcsán. Nem mehetünk el ilyesforma bölcsesség mellett szó nélkül! Mert egy dolog a rapszövegek nyílt macsósága, a hipermaszkulin, a nőket afféle szexuális tárgyakként kezelő gizdaság (amit amerikai antropológusok leginkább a fekete férfiak alacsony státuszának, a hatalomtól való megfosztottság túlkompenzálásának a számlájára írnak; Zolinknál pedig többnyire önironikus szereplíra, mindegy), node hogy annyival intézzük el a problémát, hogy a nők bizonyos hányada született, hogy azt ne mondjam, biológiailag erre a szerepkörre predesztinált ringyó volna... Hm, ehhez volna pár szavunk.

A "minden nő ordas ribi"-től a kurvaanyázás miatti késelésig fajuló vitákig színes a nők meg - és elítélésének a spektruma. Ha a szexualitást anyagi juttatásokért áruló hölgyeknél kezdjük a számba vételt, érdemes néhány futtató - magyarán: strici - technikájáról szót ejtenünk. Kerítésért bekaszlizott férfi pácienseim jó része amellett érvel, hogy a prostituált nők nem élvezik a munkát. Éppen ezért elsősorban az érzelmeken keresztül kell hatni rájuk - pontosabban szólva kihasználni őket (a drogfogyasztást most hagyjuk). Az ügyes futtató szerelmet hazudik annak érdekében, hogy a nők a legmegalázóbb melókat is elvállalják - "Már csak pár hónap, és együtt elmehetünk Spanyolba', családot alapítunk" és hasonlók. Azaz, épp a prostituáltakkal közvetlen kapcsolatban állók vallják, hogy ezek a nők inkább az érzelmi biztonságért, a tartós párkapcsolat ígéretéért vállalják a "ribanckodást".Más kérdés az egyéjszakás kapcsolatokat a puszta élvezet kedvéért bevállaló csajok esete. A szexuális forradalom óta nem túl szalonképes kérdés, hogy joguk van-e a nőknek a szex élvezetéhez. Naná! A kettős mércét ugyanakkor jól mutatják azok a statisztikák, amelyek szerint a férfiak jóval nagyobb hányada - a többszöröse! - bonyolódik kalandokba szórakozóhelyeken, tart szeretőt, vagy csalja a háziasszonyságba keseredett feleségét. Ha hihetünk a tortadiagramoknak és a táblázatoknak, magától adódik a kérdés: ugyan kivel miniszünidőzik, tölt autó-hátsóüléseken örömteli félórákat ez a temérdek pasi? A nők, bár szép számmal kalandoznak, még napjainkban is kevésbé vállalják/vállalhatják a "szexet csak a szex öröméért" attitűdöt. Amíg a férfiak számára megtisztelő a Don Juan imidzs, addig a Szűzmária szerepből kikacsintó nőkre a megbélyegzés, a fent idézett "leribancozás" vár.

No jó, de mi van a rocksztárokat a színfalak mögött ellátó grupikkal? Meg a diszkókban portyázó palik lízingelt BMW-jéből kiugró cicalányokkal, akik azonnal továbblépnek, ha adódik egy fukszosabb? Nos, előbbi kevésbé a prostitúció, mint inkább a rajongás pszichológiájának a témakörébe vág (vagyis: mire vagyunk képesek a nyálcsorgatásunk céltáblájaként aposztrofált Sztárral való azonosulás érdekében? Esetleg: mi az oka annak, ha az önértékelésünket a minél magasabb celebindexűekkel együtt töltött éjszakák száma határozza meg? Nem mellékesen: mik a rajongás extrém formái a férfiaknál - a futballhuliganizmustól a saját test végsőkig történő kizsákmányolásáig a Schwartzeneggerrel való identifikálódás érdekében?).A Kelemen Anna-jelenségben legtökéletesebben testet öltő nőideál - a férfi anyagi javakban megmutatkozó hatalmától elbóduló, alárendelődő, bűbájkedves, ám agyatlan barbi - sokkal inkább a macsó fantáziáról, mint a realitásban létező nőkről szól. Persze tagadhatatlan, hogy akadnak csajok, akik meglovagolják a dominanciára áhítozó hímek igényeit, és inkább hullatják egy Merci műszerfalára a műszempilláikat, mintsem hogy árufeltöltők legyenek a Corában, de gondoljuk végig: mennyivel korlátozottabbak egy kiemelkedő intellektuális képességekkel nem rendelkező nő esélyei arra, hogy normális melóval tisztességes fizetéshez jusson, mint hasonszőrű férfitársáé!

Amíg a "dolce vita" kulcsa többnyire pasizsebekben pihen, addig természetes, hogy akadnak olyanok, akik a leginkább férfiak számára hozzáférhető javakhoz épp a férfiak kiszolgálásán keresztül próbálnak eljutni! Most hirtelen egy igen kreatív, éles eszű, ám az állami gondozás miatt (is) iskolázatlan, prostituált lány esete jut eszembe, aki, miután a szociális munkás kiközvetítette egy áruházláncba vécét takarítani, inkább visszament az utcára...

Persze igen kényelmes a szűz és a kurva közötti éles hasítás (naná, hogy az anyám meg a feleségem az előbbi csoport képviselői, a négyezerért orális szexet kínáló csajszi vagy a szeretőm meg az utóbbi!). Csak hát a hasítás a legprimitívebb elhárító mechanizmusok egyike: akkor folyamodunk hozzá, amikor képtelenek vagyunk a világ bonyolultságával, színességével, teljességével megküzdeni. Aki rendszeresen hasít, nemcsak a valóságról alkotott kép árnyaltságát, a felnőtt gondolkodás képességét, de a lelki egészségét is kockáztatja (mert egy idő után feltétlenül borul a rendszer, és muszáj lesz szembenéznie azzal, hogy a dolgok nem egyszerűen feketék vagy fehérek). Hiányzik ez nekünk?

A szerző pszichológus
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés