free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nők is lehetnek már gondolások

Borsa         Címkék: , gondola, kultúrtripp, olaszország, velence 0 hozzászólás

A velencei gondolások kilencszáz éves történelmének forradalmi eseménye következett be: a az alig négyszáz tagot számláló hivatalos listára felkerült az első nő is.

Giorgia Boscola az utolsó felvételi vizsgát is sikerrel teljesítette, ezzel a 24 éves, kétgyermekes anyukának régi álma vált valóra: mostantól kezdve másodpilótaként hajózhat a Canale Grandén. Következő célja, hogy az önálló működési engedélyt is megszerezze. Boscola apja, Dante is gondolás, de nem igazán támogatta lánya terveit, kifejtette: "Büszke vagyok rá, de továbbra is úgy vélem, a gondolázás nem való nőknek".Az első női gondolás azonban sugárzik a boldogságtól. "Még mindig nem tudom elhinni. Három évvel ezelőtt már megpróbálkoztam a felvételi vizsgával, de akkor nem sikerült. Nagyon boldog vagyok, hogy megvalósíthattam az álmomat. Remélem, hamarosan kollégák lehetünk az édesapámmal" - nyilatkozta Boscola az Il Gazzettino di Venezia című helyi lapnak.

Sandro Simionato, velencei polgármester-helyettes szerint 900 éves férfiuralomnak szakadt vége a szakmában. Persze a munkavállalási engedélyért folytatott küzdelemnek anyagi okai is vannak: a hagyományos matrózingben hajózó gondolás férfiak a főszezonban akár ötezer eurót – másfél millió forint - is kereshetnek havonta. Egy ötvenperces út a velencei csatornákon több mint hetven euróba kerül.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés