free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az elmúlt években megnőttek a női lábak

Borsa         Címkék: celeb, cipő, lábméret, nők, test 39 hozzászólás

Az eladási mutatókból kiderül, hogy manapság az átlag női lábméret az elmúlt évekhez képest bizony igencsak megnőtt. Már nem a 38-as az átlagos női cipőméret.

Nem is olyan régen egy 39-es női láb már nagynak számított, az átlagos női cipőméret 38-as volt. Manapság azonban az eladási mutatókból az derül ki, hogy az átlag női lábméret bizony "megnőtt", egyre többet adnak el 43-as vagy még annál is nagyobb női cipőkből - írja a Daily Mail.Az orvosok a női lábméretek növekedésének okát a helytelen táplálkozásban látják. A sokak által előszeretettel fogyasztott, nagy kalóriasűrűségű ételek - mint például a pizzák, chipsek, gyorséttermi kaják - serdülőkorban stimulálják a növekedési hormonok termelődését, ez pedig nem csupán a derékbőséget növeli, de a kezek, illetve a lábak méretét is.

A brit Debenhams áruház 2009-es adatai alapján a 43-as méretű női cipők eladásai 23 százalékkal emelkedtek, míg a 39-es méretűeké 17 százalékkal csökkentek. A 43-as cipők iránti kereslet ma már meghaladja a 37-es cipők iránt mutatkozót is. A kutatások szerint a lábméretek növekedése összhangban van azzal, hogy a nők magasabbak és testesebbek is lettek.Rengeteg celebnőről is tudható, hogy a szó szoros értelmében "nagy lábon él", hiszen Paris Hilton lába 43-as, s ugyanilyen méretű cipőben jár Nicole Kidman és Kate Winslet is. Tőlük alig marad le Heidi Klum és Jerry Hall, akik egyaránt 42-es lábmérettel büszkélkedhetnek. Macy Gray amerikai R&B énekesnő pedig 44 és feles lábmérettel rendelkezik, igaz, ehhez szintén nem elhanyagolható, 182 centiméteres testmagasság társul.

"42 éve dolgozom a szakmában, és ez idő alatt a standard lábméretek drámaian változtak. Egy nőnek egykor nehéz volt 39-es cipőt találni magára, most azonban ez a méret számít normálisnak" - mondta Michael Paynton a Brit Lábápolási- és Pedikűr Társaság elnöke. "Az evolúció velejárója, hogy az emberek nagyobbak és magasabbak lesznek. Ahogy a modern diéták és az életmód változnak, a nőknél és a férfiaknál egyaránt látjuk ezt."Ed Watson, a Debenhams áruház szóvivője elmondta, az átlag női lábméret növekedése az áruházak polcainak elrendezésére is hatással van. "Olyan, mintha egy szörfdeszkát akarnál kitenni egy polcra, amit egy bagetthez terveztek" - magyarázta. Felhívta a figyelmet arra is, hogy a nagyobb méretű cipőknek - különösen a magas sarkúaknak - strapabíróbbnak is kell lenniük, hiszen nagyobb igénybevételnek vannak kitéve. A múltban ezeket a cipőket inkább egyéni igények alapján, méret után készítették, ma már azonban a nagy lábmérettel rendelkező nők is igénylik, hogy a divattervezők kollekcióiból válogathassanak, a saját méretükben.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés