free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nők nem nyomulnak eléggé

Borsa         Címkék: kapcsolat, kommunikáció, munka, női, nyomulás 14 hozzászólás

A nők társadalmi kapcsolatrendszere általában gyengébb, mint a férfiaké, és sokan nem is tulajdonítanak ennek jelentőséget. Pedig jól járhatnak vele.

Sokszor előfordul, hogy a nők a kiemelkedő munkahelyi teljesítmény ellenére "láthatatlanok" maradnak, amikor előléptetésről vagy egy jó állásajánlatról van szó. Nem hivalkodnak az eredményeikkel, a háttérben maradnak, és nem tesznek szert annyi hasznos társadalmi kapcsolatra, vagyis nem "smúzolnak" annyit, mint a karriert építő férfiak.

Annak ellenére, hogy a feministák második generációja csaknem fél évszázada próbálja megszüntetni a munkahelyi egyenlőtlenségeket, a cégvezetők nagy része még mindig a férfiak közül kerül ki. Nagy-Britanniában például csak a tőzsdei cégek (FTSE 100) egytizedének igazgatói testületében vannak nők, és 25 olyan vezető vállalat van, amelyek irányításában egyáltalán nem vesznek részt.

Lynda Gratton, a London Business School professzora botrányosnak minősítette ezt az állapotot. "Csak a legtehetségesebb nők kerülnek igazgatói székbe, míg a brit cégek vezetésében rengeteg olyan férfi dolgozik, akik egyáltalán nem mutatnak fel különleges érdemeket" - mondta a timesonline-nak. Az intézmény egy tanulmányt is készített a témával kapcsolatban, és eszerint az olyan tényezők, mint a gyereknevelés és az előítéletek mellett a kapcsolatrendszer hiánya is szerepet játszik abban, hogy kevesebb nő válik felsővezetővé. A fejvadászok szerint a képzettség és a megszerzett szakmai tudás mellett ugyanis az ismeretségi kör is fontos, ha meg akarjuk becsülni az üzletasszony "értékét".

www.voipstreet.files.wordpress.com

A kapcsolatrendszer kiépítésének, ami egyébként nem kevés időt és energiát igényel, sokan nem is tulajdonítanak jelentőséget, sőt vannak olyan nők, akik mindezt megvetik és manipulációnak bélyegzik. A kommunikációs trénerek azonban úgy vélik, el kellene fogadni, hogy kapcsolatépítéssel segíthetünk másoknak, és ezt vissza is kaphatjuk.
A nők sokszor a közösségi oldalak kínálta lehetőségeket sem használják ki, hogy népszerűsítsék vállalkozásukat vagy szakmai kapcsolatokra tegyenek szert. Ennek az is az oka, hogy kevésbé tudják eladni magukat, és kevesebben kommunikálnak szívesen idegenekkel. Így azonban lekerülnek a ma már meghatározó virtuális térképről.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés