free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Néhány dolog, amit a férfi irigyel a nőtől

HT2         Címkék: férfi, hímtag, 7 hozzászólás

Ha nem is szoktak kifejezetten irigykedni a női nemre a férfiak, pár dolgot azért tudnak mondani, amivel a nők jobban jártak. HT2 össze is gyűjtött ezekből néhányat.

Valamikor 13 éves korom körül kellett készítenem egy rövid fogalmazást „Ha egy napra nő lennék” címmel – emlékszem, úgy kezdődött, hogy bemennék a női napozóba. Bevallom, azóta nem sokat foglalkoztam a kérdéssel, hogy milyen lehet nőnek lenni, de most eszembe jutott, hogy néhány férfiismerős segítségével összeszedünk pár dolgot, amit valahol azért irigylünk a másik nemtől. Íme hát.

Lehet retikült hordani

Míg a nőknek tenyérnyi, valamint másfél, két, két és fél és háromtenyérnyi táskákat is gyártanak, addig a férfiaknak semmi ilyesmi nem készül, legalábbis normális kivitelben. Ha az ember csak a kulcsát, az iratait, a pénztárcáját meg a telefonját akarja magával vinni valahova, akkor nyúlhat az autóstáskához, amivel kiröhögik, az övtáskához, amit csak bizonyos korig, és akkor is csak bizonyos ruhákhoz hordhat, továbbá elővehet egy nagy táskát, ami üresen fog kongani, vagy kitömheti a cuccokkal a zsebeit, amiért meg igénytelennek tartják. Botrány.

Mindig van az embernél sminktükör

Apropó, retikül: a nőknél mindig van tükör, egy férfi viszont elég hülyén nézne ki, ha előkapna egyet a táskájából. Pedig néha azért nem lenne rossz szakszerűen ellenőrizni, hogy nem maradt-e csokoládé a száj szélén, nem ragadt-e morzsa a szakállba, rendben van-e haj, és nem lóg-e ki az orrszőr. Így maradnak az erre korlátozottan alkalmas kirakatok, illetve a fényképezős mobiltelefonok.(Magam is meglepődtem, de messze nem én vagyok az egyetlen, aki jól titkolt gyorsfotók segítségével igazítja meg néha a haját. Hogy akkor már nyugodtan hordhatnánk tükröt is magunknál? Dehogy, kérem, hát akkor hol maradnának az elvek?)

Lehet sminkelni is

És ha már itt tartunk: a nők sminkelhetnek is. Nem kell félreérteni, nem a kétórás tollászkodást akarjuk utánozni, és az isten tudja csak, mire alkalmas inkvizíciós eszközökből sem kérünk (a szemkontúr alsó vonalának behúzásánál gyomorforgatóbb dolog nem létezik). Az viszont azért irigylésre méltó, hogy egy nő tehet valamit, ha csúnyának született, vagy valami átmeneti szépséghiba jelentkezik az arcán – egy férfi ugyanis még akkor is csak nagy fekete napszemüveget vehet, ha kap egyet a szeme alá.

Minden koktél büntetlenül fogyasztható

Be kell vallani, néha egy férfi is meg tud kívánni mindenféle szirupos vicikvacakokat, ilyesmit viszont anélkül biztosan nem ihat nyilvánosan, hogy ne néznének rá furcsán – úgy meg már az íze sem az igazi. Így hát aztán kénytelen vagyunk beérni azzal a párszáz hosszú és röviditallal meg koktéllal, amit büntetlenül nyelhetünk – és közben moroghatunk, hogy egy nő bezzeg kifejezetten menő, ha olyan fickós piákat fogyaszt, mint a whisky vagy a sör.

Nem kell mindig mindent tudni, sőt

Egy nő lényegében bármikor bármire mondhatja azt, hogy bocs, én ehhez hülye vagyok, és nemhogy mindenki elfogadja ezt, de adott esetben még jópofának, mi több, vonzónak is tűnik tőle.Ezzel szemben egy férfinek mindig mindenben kompetensnek kell lenni, máskülönben ostoba fajankónak fogják tartani. Persze lehet, hogy ezt csak a férfiak gondolják így, de akkor sem könnyebb (amúgy meg nem csak a férfiak gondolják így).

Még a vezetést is el lehet rontani

Tulajdonképpen az előbbi folyománya, de akkor is egy külön kategória. Bármilyen fájdalmas is bevallani, néha (nagyon néha) még a férfiaknak sem sikerül elsőre a járdával párhuzamosan parkolni, és alattuk is lefullad alkalmasint a kocsi – ez pedig mérhetetlen szégyenérzettel jár, főleg akkor, ha az illetőnek amúgy elég „karakán” véleménye van a nők vezetési képességeiről (és hát valószínűleg az van). Amikor az ilyesmi előfordul, bizony szívesen lenne nő az ember, hogy legyen valami magyarázata a dologra.

Ismeretlen fogalom a kopaszodás

Ezen nincs nagyon mit magyarázni: a férfiak egy jelentős része már harmincéves kora körül küzd a hajhullással, a nőknek viszont nagy valószínűséggel életük végéig sem kell törődniük ezzel a problémával. Nem is csoda, hogy a hímnem egyik legkomolyabb hiúsági kérdése lett a hajtémából: meg lehet nézni például Wayne Rooney-t, akinek aztán tényleg a kopaszságával kellett volna a legkevésbé foglalkoznia, és mégis beültettette a fejét.

Nyugodtan fel lehet venni a másik nem ruháit

Nő férfiruhában? A reakciók: „hinnye, de vagány”, „ez igen, tökös csaj”, „csak még nőiesebb lett tőle” satöbbi. Néha egyenesen az a divat is, hogy a nők férfiruhát hordanak. Fordítva ez viszont nem nagyon működik, sőt. Persze nem magas sarkú cipőt vagy leggingset szeretnénk viselni, sőt az első pontra visszautalva itt tisztázzuk: csinos kis retikülökre sem vágyunk. Az azonban irigylésre méltó, hogy egy nő szinte bármit felvehet.

Mindig a férfi a gazember

Ha egy férfi megcsal, vagy otthagy egy nőt – ő a rohadt gazember. Ha egy nő megcsal, vagy otthagy egy férfit – biztos oka volt rá, tehát a férfi egy rohadt gazember. Oké, ez így sarkítás, de a közvélemény is sarkít többnyire, méghozzá a nők javára, és ez is irigylésre méltó. Megcsalni persze alapvetően nem kéne senkinek senkit, és ha lehet, a szakításokat is jobb elkerülni, de hát mindnyájan tudjuk, hogy mennek a dolgok, főleg utóbbi kérdésben – úgyhogy mi azért irigykedünk egy kicsit.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés