free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Amit csak a nőknek szabad

HT2         Címkék: hímtag, jogok, , nők 0 hozzászólás

Lehet alkalmazni a nőkre és a férfiakra is a klasszikus mondást, miszerint amit szabad Jupiternek, azt nem szabad a kisökörnek. Lássuk, milyen területeken.

Gondolom, emlékszik a kedves olvasó is az első két Alien-filmre. (Tudom, ez egy női magazin, de tapasztalatom szerint minden csajnak van legalább egy faszi az életében, aki végignézeti vele ezeket a műremekeket.) Na mármost, alapvetően ugye mind a kettő egy gusztustalan, szemnélküli, duplaszájú, nyáladzó idegen faj és Sigourney Weaver kergetőzéséről szól, de mégis teljesen mások – A nyolcadik utas: a Halál egy horror, A bolygó neve: Halál pedig egy akciófilm.

Ridley Scottnak vagy James Cameronnak természetesen nem képzelem magam (elvégre Napóleon vagyok), de valahogy így viszonyul az alábbi kis összeállítás is ahhoz a múltkorihoz, amiben arról volt szó, hogy mit irigyel egy férfi egy nőtől: néhány pontban már ott is előkerültek olyasmik, amiket egy nő megtehet, egy férfi meg nem, de ebből a szempontból még maradt mondanivaló. Minthogy a kapcsolat oda-vissza működik, ebben a lajstromban is lesz persze néhány dolog, amit egy férfi akár irigyelhet is, de olyanok is akadnak, amikre egyáltalán nem vágyunk – a hangsúly most a kettős mércén van. Lássuk hát, mit szabad a csajoknak, amit a pasiknak nem, de figyelem: az Alien-filmeknél ezt sem kell komolyabban venni.

Hátsó feleket nézegetni

Klasszikus példa. A fenekek után forgó férfiak mind modortalan pernahajderek, miközben a nők körében férfitomporokat stírölni nemcsak szabad, de kimondottan vagány dolog, sőt sokszor már egyenesen „alap” is. És így tovább: ha egy pasas elvárja, hogy a csajának jó legyen a segge, akkor „csak a külsőségek érdeklik”, ha viszont egy nő megnézi hátulról is a férfit, mielőtt eldönti, hogy szóba áll-e vele egyáltalán, akkor „van vér a pucájában”.Szerintem amúgy az ülőkemustráról már több szó is van a női magazinokban, mint a férfisajtóban, bár ez persze nem jelenti feltétlenül azt, hogy a nőket jobban is érdekli a téma, mint a férfiakat.

Rendetlenséget tartani

A legénylakás kuplerája, a férfi íróasztalán uralkodó káosz és minden egyéb hímrendetlenség disznóólnak és jellemhibának minősül, vagy ha ennyire nem is súlyos a helyzet, hát az biztos, hogy nem valami jópofaságként, kedves furcsaságként, netán felsőbbrendű szükségszerűségként emlegetjük őket. Ellentétben a női táskában uralkodó anarchiával, mert az viszont teljesen természetes, ugyebár.

Munkahelyen kacérkodni

Ne menjünk most el a Zaklatás című filmig, olyasmibe meg pláne ne másszunk bele, hogy ki hogyan él vissza a hatalmával, illetve hogyan hasznosítja az adottságait az előmenetelében, mert ezek bonyolult kérdések. Egyszerű házinyulas flörtölgetésekről, ártalmatlan kollegiális erről-arról-amarról van itt szó, aminek semmi köze nincs a pozíciókhoz egyik fél szempontjából sem. Nos, a képlet nagyjából ugyanaz, mint a fenéknézegetésnél: a kacérkodó nő vagány, a próbálkozgató/célozgató férfi viszont többnyire pojáca vagy otromba tolakodó, aki sehol nem tudja türtőztetni magát.

Azt mondani: nincs kedvem

Oké, a sokat emlegetett csajfejfájással szokás gúnyolódni, de akkor is tudjuk, hogy a női test egy kényes hangszer, amin játszani kell, umcacca, umcacca, és ennél fogva teljesen természetes az is, hogy ha nem hajlandó előbújni a tokból, akkor a férfinak el kell gondolkodnia, jól csinál-e mindent. Na de ha a pasinak nincs akár csak egyszer is kedve, ő azonnal gyanússá válik, mert biztos máshol keresi a boldogságot etcetera, etcetera. Mi tagadás, olyan mondjuk tényleg ritkán van, hogy egy férfi nem akar dugni, de azért néha előfordul ám.

A focit szeretni

Nézzük csak, milyen is a focit szerető férfi archetípusa: nem figyel a nőjére, nem érdekli semmi azon a rohadt meccsen kívül, előbb tudja, melyik napon lett bajnok a csapata, mint a házassági évfordulóját, és egyetlen dologban jó csak: anélkül tudja megmarkolni a sörét, hogy odanézne. Ezzel szemben a focirajongó csaj túllép a nemi sztereotípiákon, ön- és céltudatos, nem mellesleg pedig még a semmi iránt nem érdeklődő focirajongó férfiak is felfigyelnek rá, sőt tisztelik. Ha tényleg a pasik irányítják a világot, ezt eléggé sikerült elszúrni.

Leszerelően viselkedni

Nőnek férfit lekoptatni teljesen sima ügy, sőt még jól is tud kijönni belőle a csaj az esetek jelentős többségében, mert a vége úgyis az lesz, hogy mindenki a pasit röhögi ki vagy nézi le, mondván: nyilván többet akart, mint amit érdemel, beképzelt volt, vagy egyszerűen csak hülye. A vége tehát az, hogy az ürge kulloghat el megszégyenülten – és ugyanezt teheti akkor is, ha ő szerel le egy nőt valamiért, mert akkor meg faragatlan, fantáziátlan, és az egésznek a tetejébe még, fájdalom, de bizony fatökű is.

www.filly.ca

Pénz nélkül nagyokat bulizni

Ha a nő nem fizet, nincs gond, mert neki ez nemhogy joga, hanem sok esetben egyenesen rá is van kényszerítve, hogy ne fizessen. Persze ha erősködni akar, hogy márpedig ő csengetne, akkor ezt is megteheti, sőt meg is sértődhet, hogy milyen alapon akar helyette fizetni egy férfi – de ha egész életében egyszer sem jut eszébe ilyesmi, az is teljesen rendjén való. Próbálná meg viszont ugyanezt egy férfi: az a legkevesebb, hogy mindenki lenézné érte, olcsójánosnak és ingyenélőnek titulálná. Legfőképpen épp azok a csajok, akik sose fizetnek maguknak semmit.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés