free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Személyiségünk és orgazmusaink összefüggése

Borsa         Címkék: , orgazmus, púder, szex 7 hozzászólás

A női orgazmus kérdésköre valószínűleg több szakértőt tart el, mint a szexológia egész iparága. Újabb kutatások a személyiség épsége és a hüvelyi orgazmusra való képesség között vélnek összefüggést felfedezni.

"Az érett nő pénisztől élvez" bölcsessége nem a spanyolviasz. Freud mester az előző századfordulón úgy találta, hogy a vagina érzékenysége az életkor előrehaladtával egyre növekszik. A mentálisan egészséges hölgyek – így a pszichoanalízis atyjának okfejtése –előbb-utóbb "rátanulnak" az orgazmus egyedül üdvözítő formájára, és a csiklósimogatást elfeledve elsősorban a férjük ágyékától alélnak. Feministák persze néhány évtizeddel később ízekre szedték az elméletet – mára azonban ismét felütötte a fejét a nők lelki egészségéről szóló okoskodás (naná, hogy férfi szexológusok tollából!).

Egészségesebb?

A hüvelyi orgazmusról beszámoló nők – kérdőíves felmérések adatai szerint – sokkal elégedettebbek az életükkel, nagyobb lelki egészségnek örvendenek, vagyis elkerüli őket a depresszió, a szorongás és egyéb pszichés nyavalyák. A problémáikkal aktívan szembeszállnak, azaz jóval érettebb megküzdési stratégiákkal élnek, mint a klitorális élvezettől elszakadni képtelen "infantilisek". Az elméletalkotó az "én" és az "érzelmek" hasadásában látja a "nem vaginatudatos" hölgyek problémáját.

A hüvelyük lehetőségeit fel nem ismerő nők mintha félnének a túláradó, kezelhetetlen és kontrollálhatatlan érzelmeiktől. Inkább lehasítják ezeket az énjükről – vagy tagadják, elfojtják, esetenként másokra vetítik –, ahelyett, hogy átélnék és felnőtt ember módjára szabályoznák az emócióikat. A személyiség ilyesforma hibái miatt ezek a nők "rejtőzködnek" a férfiak elől. Bizalmatlanok, a spontaneitást maximum megjátsszák, és őszintén sohasem feledkeznek bele a szexbe. Nem képesek elengedni magukat, hiszen akkor megtörténne a baj: az érzelmek időlegesen átvennék a hatalmat az agyuk felett.Az evolúciós kutatók ezen a ponton óhatatlan szükségét érezték a közbeszólásnak: "Ugyan hogy lehetne a csiklóorgazmus a hüvelyivel egyenrangú? Miért követett volna el a természetes szelekció ekkora bakit – hiszen ebben az olvasatban maga az aktus, amely kihagyhatatlan a fajfenntartásban, voltaképp nem is jutalmazó értékű a nőknek? Miért engedne bárki a testébe egy péniszt, ha az nem nyújt fergeteges élvezetet?" A magam részéről úgy gondolom, hogy talán nem a klitorális orgazmus kérdéskörén fognak elhasalni a darwini tanok. Elképzelhető, hogy a nők azokat a férfiakat választják – vagyis azok fognak megfelelően gondoskodni az utódokról –, akik képesek arra, hogy önmagukon kívül a Másikra is odafigyeljenek. A csikló izgatása szex közben, tehát a nőnek nyújtható gyönyör tovább fokozása vagy a partner kielégítésének képessége egyben bizonyíték volna arra is, hogy a pasi nem egy egocentrikus macsó. Ergo normális apa lehet. Talán. A kérdést meghagynám inkább az evolúciós pszichológiai mestereinek.

Nehogy már

Nem másznánk vissza a törzsfejlődés kezdeteinek kérdésköréhez, ha egyes tudósok nem gondolták volna tovább a remek teóriát, mondván: "Ha a faj fennmaradásához nélkülözhetetlen a hüvelyi orgazmus, akkor elképzelhető, hogy a klitorális gyönyör valójában gátolja a vaginális orgazmusra való áttérést!" Be is bizonyították gyorsan, hogy azok a nők, akik rendszeresen maszturbálnak – simogatással, nem pedig péniszszerű tárgyak hüvelybe helyezésével! –, ritkábban képesek vaginális orgazmusra. Eredményeket sorakoztattak fel amellett is, hogy akiknek kimetszették a klitoriszát, jóval gyakrabban számoltak be vaginális orgazmusról, mint testileg ép – bár lehet, hogy épp emiatt "egészségtelen" – társaik. Pár év, és ismét sarokba állíthatjuk a lánygyermekeinket illetlen testtájakhoz nyúlkálásért, később pedig a Fekete-Afrikában népszerű csonkító műtéteket is kötelezővé tehetjük. A nők lelki egészségéért, ha jól értem.

A Tudós Urak mintha összekevernék az okot az okozattal. A nagybötűs Tudománnyal és Statisztikákkal nem szállnék szembe: bőszen próbálom elképzelni, hogy a kizárólag csiklóorgazmusra képes, rendszeresen maszturbáló csajok lelkileg éretlenebbek, mint a fallosztól reszkető társaik. Ugyanakkor nem lehetséges, hogy épp a kutatók hozzák létre a szorongást és depressziót akkor, amikor "éretlennek", "lelki betegnek", újabban pedig már-már az "evolúció gátjának" titulálnak nőket, akik a szerelmük legvadabb tombolásakor, az oldottság felsőfokán is igényelnek némi manuális segítséget szex közben? A hüvelyi orgazmusra képes életvidámak "normálissága" talán pont abból adódik, hogy a férfiak "normálisnak" nevezik őket – emiatt nem frusztráló számukra a hitvesi ágy, és szex közben sem muszáj csökkentértékűnek tartaniuk magukat.

Amikorra a feminista mozgalmak nagy nehezen elérték, hogy a nők jelentős hányadának ne kelljen szégyenkeznie a "másképp működő test" birtoklása miatt, a férfiak pedig arra legyenek büszkék, hogy sikerült kielégíteniük a nőt – ne csupán arra, ha a péniszük volt a hunyó! –, akkor néhány ehhez hasonló kutatás, és rosszul értelmezett eredmény alapjaiban rombolhatja le az eddig elért eredményeket. Nem tagadom: mérhetetlenül csalódott vagyok.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés