free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 ötletes ékszer, magyar tervezőktől

Borsa         Címkék: dizájn, ékszer, kitchenbudapest, magyar, novadesign 8 hozzászólás

Kortárs, hazai ékszertervezők munkái közül válogattunk, bőségzavarban. Mutatjuk az öt - szerintünk - legötletesebb, ugyanakkor akár hétköznap is hordható alkotást.

Egyáltalán nem újdonság, hogy sok a tehetséges magyar tervező, hangsúlyozni azonban sohasem árt. Ezúttal egy listával hangsúlyozunk, melyet hazai dizájnerek által készített, egyedien ötletes, ugyanakkor nőies és hordható ékszerekből állítottunk össze.


http://picasaweb.google.huKöltők és múzsák

Döbbenetesen eredeti ötlet a Novadesign 'Költők és múzsák' fülbevaló-kollekciója: az egyik fülünkbe a legnagyobb magyar költők egyikének arcképe, míg a másikba a hozzájuk tartozó múzsáé kerül. Petőfi Sándor és Szendrey Júlia, Babits Mihály és Török Sophie, Weöres Sándor és Károlyi Amy, József Attla ésVágó Márta, Radnóti Miklós és Gyarmati Fanni… Ady Endréhez pedig Csinszkásat vagy Lédásat is választhatunk, ízlés szerint.www.boltmuhely.huNőies alkatrészek

Mihályffy Anna hagyományosan férfiasnak tartott tárgyakból, fém alkatrészekből készít kifejezetten nőies ékszereket. Aki először látja őket, annak csak alaposabb szemrevételezés - esetleg magyarázat - után tűnik fel, hogy mi az alapanyag. Épp ez benne a pláne.


http://himes.kibu.huPendrive hungarikum

A Kitchen Budapest tervezői - név szerint Haraszti Gina, Sipos Melinda és Kádár Szonja - a 2008-as 100% Design Tokyo kiállításra alkották meg a Hímest, vagyis a hímes tojás ihlette pendrive-ékszert. Elsősorban nekünk, nőknek. A darabonként 1 GB-os memóriát rejtő Hímesek fülbevalóként, medálként, mobildíszként és kulcstartóként is hordhatók. Minden tekintetben dizájnhungarikum.
Rajzos ékszerek

Bánkúti Anna, ANZU márkanév alatt futó rajzos ékszerei speciális, égetett műanyagból készülnek. A tervező minden darabot egyesével, kézzel rajzol meg, így biztosan nincs belőlük két teljesen egyforma. Leggyakoribb témái a rovarok, a madarak és a halak, de olykor egy-egy kakas vagy épp patkány is befigyel. A láncok, fülbevalók, karkötők és gyűrűk mellett kitűzők, gombok, kulcstartók és hajcsattok is szerepelnek a kollekciókban.www.hpo.huVáz és test

Gera Noémi ékszertervező iparművész 'Váz és test' ékszereiben a fémet színes fonalakkal kombinálta. A kemény, hűvös fém és a puha, meleg fonal egymást kiegészítő ellentéte jin-jang-szerű egyensúlyt hoz létre. Az ékszer az esztétikumon túl egyfajta filozofikus kisugárzással is rendelkezik.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés