free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ésszel sminkeljünk a hőségben

Borsa         Címkék: árpakarolina, nyár, púder, smink 13 hozzászólás

A mostani hőség, mindenkit nagyon megpróbál. Akár komfortosan is érezhetjük magunkat a bőrünkben, de sminkben? Ilyenkor a legkisebb – vagy épp a legnagyobb – problémánk, hogy miként jelenjünk meg az utcán, a munkahelyünkön, az esti randin, vagyis sminkeljünk vagy ne sminkeljük, ez itt a kérdés.

A jelenlegi hőség, minden képességünket kihasználja, arra vonatkozólag, hogy képesek legyünk elviselni, sőt akár komfortosan érezni magunkat a bőrünkben. Ilyenkor a legkisebb – vagy épp a legnagyobb – problémánk, hogy miként jelenjünk meg az utcán, a munkahelyünkön, az esti randin, vagyis sminkeljünk vagy ne sminkeljük, ez itt a kérdés.

Megkérdeztük Árpa Karolinát, sminkest, hogy ú mit tanácsol. Természetesen az első válasza az volt, hogy ne sminkeljünk, de aztán rájött, hogy ilyet csajoknak hiába is tanácsol, hiszen ő is ugyanúgy van a sminkkel, mint mindenki: ott vannak azok a gyönyörű színek, spirálok, csillogó kis izék, amik nem lehetnek elfekvőben, mert ékesítenek minket. Tehát nyáron is sminkelünk, ebből indultunk ki. Karolina szerint az a lényeg, hogy minél világosabb festéket használjunk, mert a sötét festékek sokkal látványosabban olvadnak le az arcról, ilyen hőségben. Ha eszünkbe jutna, hogy alapozót tegyünk az arcunkra, akkor felejtsük is el gyorsan, használjunk helyette színezett alapozót, de az a legjobb, ha a bőrünket szabadon hagyjuk, némi UV-hatás elleni védelemmel. Krémezzünk! 

"Ha ki akarjuk festeni magunkat, használjunk mindenből krémeset. Némi rutin kell hozzá, de megéri, főleg nyáron. Mindig ügyeljünk arra, hogy jó minőségű, akár kicsit drágább cuccot használjunk, ugyanis ezekben meg lehet bízni, a minőségüket, tartósságukat, illetve kiadósságukat tekintve. Egy drágább szemfesték, többször annyit nyújt, mint egy olcsó kollégája." Ne sajnáljunk ritkábban több pénzt kiadni, a bőrünkről van szó, gyakorlatilag erre int minket a profi sminkes.

Csábos tekintet

Sok csajnak problémát okoz, hogy szinte átlátszóak a szempillái, így kénytelen mindig festeni, de a tartós festéket nem szereti, vagy nem bírja. Megkérdeztük Árpa Karolinát, hogy a vizálló valóban állja a vizet? "Vízálló szempillaspirált használjunk nyáron, sőt ebből is érdemes ezerötszáznál többet rákölteni, mert azok a szempillaspirálok, még a strandolást is könnyen átvészelik a pilláidon, és nem a bőrödön." És, ha már a csábításnál tartunk, nem feledkezhetünk meg arról, hogy bizony nyáron is, a hőségben is vannak olyan események, amelyekre nem megyünk el smink nélkül. Gondoljunk bele, randira hívnak, mi meg kivörösödött, verejtéktől csillogó bőrrel próbálunk csábítani. Na, ugye! Van megoldás, Karolina szerint: légkondicionált helyre vitessük magunkat, legyen nálunk fültisztító pálcika, szájfény – amit negyed óránként újra kenhetünk, mert eltűnik, a szájfény ilyen - és itatós, amit direkt arra a célra fejlesztettek ki, hogy a nem kívánt csillogást el tudjuk tüntetni az arcunkról. 

Ha úgy érzed, hogy nappalra elengedhetetlen a smink, akkor tehát törekedj a minél jobb minőségű termékek és a lehető legvilágosabb színek használatára, és legyen nálad a sminkcuccod egy része, amivel szépen tudsz korrigálni. A macskaszemet, a szemceruzát, a por alapú festéket, púdert felejtsd el, és készülj fel, hogy minimum óránként újra kell rajzolnod az arcodat. Persze választhatsz egyszerűbb megoldást is: a natúr szépséget.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés