free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 mód az izzadás csökkentésére

Borsa         Címkék: izzadás, lista, nyár, púder 4 hozzászólás

Akit zavarnak a pólóján megjelenő izzadságfoltok, vagy úgy érzi, mintha folyamatosan vízben úszna, az figyeljen. Íme 5 módszer az izzadság csökkentésére.

Az izzadás alapvetően nem egy olyan dolog, amitől meg kellene szabadulnunk, hiszen ez csak  testünk válaszreakciója a melegre vagy a stresszre, ám mégis van egy szint, amit átlépve kifejezetten kellemetlenné és akár egészségtelenné is válhat. Összegyűjtöttünk 5 olyan módszert, amelynek segítségével csökkenthetjük az izzadságot vagy enyhíthetjük a következményeit.

Arcradír

Mindegy, hogy a hátunkon vagy a hónaljunknál izzadunk, az arcradír minden testtájon használható az izzadás csökkentésére. A módszer azért hatásos, mert az arcradír lehámlasztja a bőr legfelső rétegét, ezáltal kitisztítja a pórusokat. Eleinte ez az izzadás fokozódását okozhatja, amíg minden szennyeződés és káros anyag ki nem tisztul a pórusokból, ezután azonban lényegesen csökken majd a leadott folyadék mennyisége. Fontos, hogy ne alkalmazzuk heti 3 alkalomnál többször.

Hintőpor

A hintőport (vagy hasonló tulajdonságokkal bíró párját, a kukoricalisztet) gyakran használják zsír vagy nedvesség felitatására, akár száraz samponként a hajon is, ezért tökéletes megoldás lehet az izzadság feszívására is. Az izzadság mennyiségét ugyan nem csökkenti, de ha reggel, mielőtt felöltöznénk meghintjük a szóban forgó testfelületeket, elkerülhetjük az izzadságfoltok megjelenését a ruhánkon.


Zsálya tea

A zsályában olyan anyagok találhatók, amik csökkentik az izzadságmirigyek aktivitását, így azok nem termelnek annyi izzadságot, gyakran a hintőporban is találunk zsályát. A zsálya tea kétféle módon is alkalmazható: ha megiszunk belőle napi két pohárral, akkor néhány héten belül látványosan csökken majd az izzadság mennyisége, ezen kívül külsőleg is alkalmazhatjuk, a lehűtött teával szintén napi kétszer dörzsöljük be a kényes területeket.


Szódabikarbóna

A szódabikarbóna a hintőporhoz hasonlóan az izzadság felszívására szolgál, ezen kívül a pórusokat is megnyitja, így a szennyeződések könnyebben távozhatnak a szervezetből. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne használjuk olyan rendszerességgel vagy olyan nagy mennyiségben, ami már irritálhatná a bőrt, általában heti két alkalom elegendő látványos eredmények eléréséhez.Étkezési szokások

Étkezési szokásaink nagyban befolyásolhatják azt, mennyit és hogyan izzadunk. Ha testünknek nagyobb energiára van szüksége az ételek feldolgozásához és lebontásához, izzadni is többet fogunk. Így a "nehezebb" szénhidrátdús ételek helyett fogyasszunk rostokat, gabonapelyheket, mindenből válasszuk a kevésbé zsíros verziót (tej, tejföl...), csökkentsük a bevitt só mennyiségét, és próbáljunk kevésbé fűszeresen étkezni.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés