free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatba jöttek a nyomortúrák

Borsa         Címkék: nyaralás, nyomornegyed, pénz, turizmus, utazás 3 hozzászólás

Gettókat és nyomornegyedeket látogatni egyre nagyobb divat a gazdag utazók körében. Néha adakoznak is, miután kiborzongták magukat.

Az első szervezett gettólátogatásra körülbelül 20 évvel ezelőtt került sor Rio de Janeiro nyomornegyedében. Ezt a fajta programot azóta számos utazási iroda felvette a kínálatába, az egyik "legfelkapottabb" környék Ázsia legnagyobb nyomornegyede, a Dharavi, amit a Gettó milliomos című filmnek köszönhetően az egész világ megismert.

Az ilyen kirándulásokra a kereslet egyre nagyobb, ezért dél-kelet-ázsiai és afrikai szegénynegyedekbe is szerveznek túrákat. Főleg azok a régiók érdekesek, ahová egy "átlagos" utazó egyedül általában nem jut el, akármilyen vastag a pénztárcája. Arra is van lehetőség, hogy a valósággal szembesülni kívánó turisták privát idegenvezetővel vessék bele magukat a gettóba, vagy vasútállomásokon élő utcagyerekekkel találkozzanak. A tavalyi évben például a válság ellenére 10 százalékkal több ilyen útra fizettek be az Abercrombie & Kent nevű luxus utazási irodánál. Ez összefügg azzal a trenddel, miszerint az emberek már unják a luxushoteleket, és a tengerparti nyaralás helyett valódi élményeket akarnak a pénzükért.

www.thestar.com

Míg a kritikák szerint ez csak egy újabb úri hóbort, amiből csak az utazási irodák profitálnak, az ilyen túrák szervezői azzal érvelnek, hogy ezek a kirándulások jótékonykodásra késztetik az utazókat, a pénzből pedig a nyomornegyedek lakóit támogatják. Az említett iroda létrehozott egy jótékonysági szervezetet, így az ügyfelek adakozhatnak is, miután eleget borzongtak, és elégedetten térhetnek vissza az ötcsillagos szállodájukba.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés