free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Divatba jöttek a nyomortúrák

Borsa         Címkék: nyaralás, nyomornegyed, pénz, turizmus, utazás 3 hozzászólás

Gettókat és nyomornegyedeket látogatni egyre nagyobb divat a gazdag utazók körében. Néha adakoznak is, miután kiborzongták magukat.

Az első szervezett gettólátogatásra körülbelül 20 évvel ezelőtt került sor Rio de Janeiro nyomornegyedében. Ezt a fajta programot azóta számos utazási iroda felvette a kínálatába, az egyik "legfelkapottabb" környék Ázsia legnagyobb nyomornegyede, a Dharavi, amit a Gettó milliomos című filmnek köszönhetően az egész világ megismert.

Az ilyen kirándulásokra a kereslet egyre nagyobb, ezért dél-kelet-ázsiai és afrikai szegénynegyedekbe is szerveznek túrákat. Főleg azok a régiók érdekesek, ahová egy "átlagos" utazó egyedül általában nem jut el, akármilyen vastag a pénztárcája. Arra is van lehetőség, hogy a valósággal szembesülni kívánó turisták privát idegenvezetővel vessék bele magukat a gettóba, vagy vasútállomásokon élő utcagyerekekkel találkozzanak. A tavalyi évben például a válság ellenére 10 százalékkal több ilyen útra fizettek be az Abercrombie & Kent nevű luxus utazási irodánál. Ez összefügg azzal a trenddel, miszerint az emberek már unják a luxushoteleket, és a tengerparti nyaralás helyett valódi élményeket akarnak a pénzükért.

www.thestar.com

Míg a kritikák szerint ez csak egy újabb úri hóbort, amiből csak az utazási irodák profitálnak, az ilyen túrák szervezői azzal érvelnek, hogy ezek a kirándulások jótékonykodásra késztetik az utazókat, a pénzből pedig a nyomornegyedek lakóit támogatják. Az említett iroda létrehozott egy jótékonysági szervezetet, így az ügyfelek adakozhatnak is, miután eleget borzongtak, és elégedetten térhetnek vissza az ötcsillagos szállodájukba.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés