free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 vitatechnika, amivel nem mész semmire

Borsa         Címkék: kultúrtripp, lista, párkapcsolat, vita 0 hozzászólás

A nagy Ő-vel vitázva nem türtőzteti magát az ember, így a legnagyobb ostobaságokat képes kimondani. Uralkodj magadon: íme az öt leginkább kerülendő vitatechnika.

Párkapcsolatban vitázni többé-kevésé eleve lehetetlen küldetés, de azért lehet még rontani a helyzeten, ha kimondottan rosszul csinálja az ember. Éppen ezért összegyűjtöttük az öt leghasztalanabb vitatechnikát, amit mindenképpen érdemes, sőt kötelező is kerülni – mind a párunk, mind pedig saját magunk érdekében.

Piszkos küzdelem

Bármilyen édes is a kísértés, állj ellen, és még védekezésképpen se mondj olyan aljas és kicsinyes dolgokat, mint hogy „A volt pasimé sokkal nagyobb, mint a tied”, „Az anyádra/anyámra emlékeztetsz”, „A feneked valahogy sokkal nagyobb ebben a farmerban”, vagy „Ha tényleg így gondolod, talán mégsem passzolunk össze” (ez a piszkos küzdelmek alfája és ómegája). Teljesen mindegy, hogy amit mondasz, valóban a fájó igazság vagy csak egy ostoba hazugság, amit azért vágsz a másik fejéhez, hogy fájdalmat okozz – ha egyszer kimondtad, visszaszívni sose fogod tudni, az bizony önálló életre kel. Még ha egy ehhez hasonló balhé után újra egymásra is találtok, az aljas húzásod tuti, hogy az egész kapcsolatotok alatt üldözni fog.

A szemet szemért, fogat fogért játék

Te is pontosan tudod, hogy egy kérdésre senki nem egy másik kérdést vár tőled feleletként. Nos igen, egy vitát sajnos nem lehet úgy megnyerni, hogy egy másikat kreálunk. Ha a partnered sértést vág a fejedhez, ez nem jelenti azt, hogy neked egy még nagyobb sértéssel kéne überelned őt, valahogy így: „ Szóval szerinted önző vagyok, amiért soha nem mosogatok el? Akkor tudod mit, szerintem te az önzőség királya lehetnél, mert soha nem vagy képes kielégíteni!” És még csak véletlenül se gondold azt, hogy jó ötlet a fegyverszünet előtt megadni a végső kegyelemdöfést: „Igazán nagyon sajnálom, amiért elfelejtettem a szülinapodat, de legalább most már kvittek vagyunk, mert emlékszel, tavaly neked is kiment a fejedből a Valentin-nap.”

Jelentéktelen szünet beiktatása

Ha felveszed a telefont, kinyitod az ajtót a csengető Jehova tanújának, vagy bekapcsolod a TV-t, mert kezdődik a kedvenc sorozatod, stb. nem vetsz véget a vitának – csupán eltolod egy későbbi időpontra. Persze azt hiheted, hogy nyerő pozícióban vagy, amiért párodat semmibe véve, tiszteletlenül egy „jóval fontosabb dologba” fogsz, de sajnos amíg te elmagyarázod az ajtódban toporgó Jehova tanújának, hogy egy igazi humanistával áll szemben, addig ő (a) még jobban felszívja magát a második menetre vagy (b) egy olyan kifogástalan érvelést dolgoz ki, amit az életben nem ingathatsz meg.

Szélvészként távozni

A hollywoodi filmekben látható drámai kirohanás egy átlagos veszekedés esetében kevésbé hatásos. Legyünk őszinték: a partnered nem fog utánad rohanni, te pedig egyáltalán nem leszel vonzó, viszont a húzás gyerekes és hisztis, de nagyon. (Egy ismerősünknek ezt a leckét a saját bőrén kellett megtanulnia, amikor bevágta az ajtót maga mögött, majd egy utolsó nyomatékot akart adni mondanivalójának, az ajtó azonban beragadt. Ezek után ugye mondanunk sem kell, hogy dühödt kérése - „Nyisd ki az ajtót most, a fenébe is!” – süket fülekre talált.)

Tökéletes megalkuvás

Nem azt mondjuk, hogy ne törekedj egyezségre – valójában ez az egyetlen módja egy vita elsimításának (a békítő szexet kivéve, amit persze mindannyian meleg szívvel ajánlunk). Csak arra kérünk, a vita mielőbbi lezárása miatt ne tegyél úgy, mintha egyetértenél a pároddal vagy 100 százalékosan sajnálnád az egész balhét. Mert ha nem igazán érzed ezt, a benned felgyülemlett haragot és fájdalmat csupán szőnyeg alá söpröd, és időzített bombaként fogsz robbanni a következő alkalommal, amikor partnered valami ártatlan hülyeséget csinál, például elfelejti a fogkrémes tubusra visszatekerni a kupakot.



LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés