free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 olcsó öko-tisztítószer

Borsa         Címkék: citromlé, ecet, lista, öko, tisztítószer 10 hozzászólás

Egyre-másra dobják piacra az újabb tisztítószereket, amelyek azonban irritáló és környezetszennyező anyagokból állnak. Ezért most bemutatunk öt öko-tisztítószert.

Szerencsére reneszánszát éli a csináld magad-korszak, és alternatív megoldások tömkelege áll a rendelkezésünkre, ezekből szemezgetünk most. A felsorolt szerek nagy része megtalálható minden háztartásban, vagy párszáz forintért beszerezhető, nem károsítják a természetet, és ugyanolyan hatásfokkal dolgoznak, mint szintetikus rokonaik. A kísérletezés öröme pedig élvezetesebbé teszi az amúgy unalmas házimunkát.


www.ingatlanbazar.huEcet: a jolly joker

Magában vagy vízzel hígítva zsír- és vízkőoldó, de használhatjuk mosogatószerként vagy fürdőszobai tisztítószerként is. A mosógép öblítőrészébe töltve öblítő, vízlágyító és színmegtartó funkciót tölt be. A dugulás sosem jön jókor, de Murphy törvénye alapján az esemény fényét emeli, hogy általában ünnepnapon történik, amikor nincs nyitva bolt, és természetesen pont elfogyott a miszter muszkli, a pumpát meg kölcsönadtuk Gizi néninek. Ha fél liter ecetet öt liter forralt vízhez adunk, amelyben előzőleg feloldottunk fél kiló sót, és a lefolyóba vagy a vécébe öntjük, megszűnik a dugulás és a mocsárszag.


www.naturalspasupplies.co.ukMosódió

Az indiai fafajta ragacsos, kicsit ecetes szagú termése természetes szappant tartalmaz, és a legérzékenyebb bőrt sem irritálja. Tusfürdőként, samponként és mosószerként is használhatjuk a semleges illatot hagyó kis gumókat. Öt-hat dió egy pamutzsákban négy mosásra elegendő, és egy dobozban nagyjából ötven szemet találunk, mindössze ezer-párszáz forintért. Öblítőt sem kell használnunk, mert a ruhák maguktól puhára száradnak. Ha illatos puhaságot szeretnénk, csepegtessünk tíz csepp illóolajat a zsákocskára. Ha a fehér ruha nem lesz olyan fehér, mint a reklámokban, sose bánjuk, az úgyis csak az optikai fehérítő csalóka hatása, amely nem mellesleg bőrirritáló.


www.helpfather.comOlívaolaj és citromlé

Ha nincs lehetőségünk méheket fejni, de csillogó fabútorokat szeretnénk, öntsünk össze 200 ml olívaolajat 20 ml citromlével, és jól rázzuk össze a keveréket. Csepegtessük egy vattapamacsra, amit bújtassunk lenvászonba vagy egy pamut konyharuhába, és így törölgessük át vele bútorainkat. Az olívaolaj töredezett hajvégekre is használható, hajmosás előtti pakolásként, és a házi gyantázás ragacsos maradványait is jól eltávolítja.www.the2mortgageguys.comVöröshagyma

A megégett edények megmentője. A meleg vízbe áztatott, pórul járt edénybe tegyünk egy nyolc részbe vágott hagymát, egy evőkanál sót, és főzzük tíz percig. Ekkor a ráégett réteg feloldódik, és szivaccsal könnyen ki tudjuk törölni.www.recyclethis.co.ukÜvegezős játék

A különleges formájú üvegekbe, vázákba hüp-hüpp-hüpp barbatrükk nélkül nehezen jutunk be. Ilyenkor hívjuk segítségül egy tojás apróra tört héját és egy citrom levét, amelyet két napig állni hagyunk az üvegben, majd a folyadékot ide-oda rázogatjuk, végül kiöblítjük.    LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés