free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Gyerekkorában lány akart lenni Nina Ricci exdizájnere

Borsa         Címkék: androgün, divat, dizájner, könyv, nemváltoztatás 1 hozzászólás

Olivier Theyskens régen irigyelte a lányokat, és női ruhákat hordott, ma inkább az androgün stílusra szavaz. Könyv jelent meg a dizájner nehéz gyerekkoráról.

A szülőknek sokszor borzasztóan nehéz elfogadni, ha gyerekük nem úgy alakítja az életét, ahogyan azt ők elképzelték, vagy egyszerűen kilóg a sorból. Olivier Theyskens-nek szerencséje volt, ugyanis hagyták, hogy lánynak öltözzön és ruhákat tervezzen.

Theyskens életének első meghatározó élménye az volt, hogy nő akart lenni. "Hatéves koromban már nagyon féltékeny voltam a lányokra, és nagyon szomorú voltam amiatt, hogy fiú vagyok" - olvasható nemrég megjelent Olivier Theyskens: The Other Side of the Picture (A kép másik oldala) című önéletrajzi könyvben, amelyet Julien Claessens írt.

Balettra járt, és olcsó sminkszereket vett a zsebpénzéből, rajongott a gyönyörű színésznőkért, de nem a kamaszfiúk, hanem a lányok szemével csodálta őket. A nemét megváltoztató műtétekről álmodozott, és a felesleges energiáit rajzolással és ruhatervezéssel vezette le. Olivier-t szülei nem gátolták meg abban, hogy kifejezze önmagát, és lánynak öltözzön, azt azonban megtiltották, hogy az anyja ruháit próbálgassa.

http://farm4.static.flickr.com
Olivier Theyskens

Egy idő után azonban végleg letett arról, hogy úgy nézzen ki, mint egy szép nő. "Szerencsém van, hogy egy olyan generációhoz tartozom, ahol az androgün külső divatosnak számít" - szerepel a vallomásban. "Dizájnerként pontosan tudom, mit éreznek a nők egy szép ruha láttán, ismerem az élményt, amit egy szép ruha viselése jelent. Ugyanakkor a férfias dolgokat is szeretem, érdekelnek az autók, a sport, a sebesség. Nem teszek fel magamnak kérdéseket, és két lábbal állok a földön, mert a családom mindig elfogadott olyannak, amilyen vagyok."

A 32 éves dizájner első kollekcióját nagymamája lepedőiből készítette 1997-ben. Később a Rochas kreatív igazgatója lett, majd a Nina Riccinél dolgozott. Szerződését tavaly nem hosszabbították meg.
 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés