free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

További öltözködési tippek duciknak

Borsa         Címkék: divat, duci, kirakat, molett, ötlet 7 hozzászólás

A múlt héten a felsőrészek kiválasztásához adtunk tippeket, most a nadrágokat, szoknyákat, kiegészítőket vesszük górcső alá. Öltözködési tippek duciknak.

Sajnos ma Magyarországon még mindig sokan nincsenek tisztában az arányaikkal, ezáltal gyakran nem a testalkatuknak megfelelő ruhákat vásárolnak. Persze az is tény, hogy kis hazánkban még nem terjedt el az a fajta molett öltözködési kultúra, ami sok más európai országban "magától értetődő" - persze ez az itthoni szegényes kínálatnak is betudható -, de ha időt szánunk rá, és kitartóan, tudatosan keresgélünk, azért itthon is találhatunk olyan ruhákat, amelyekben a molett csajok ízlésesen és divatosan mutatnak.

Első körben fontos, hogy alapdarabokban gondolkodjanak, olyan cuccokban, amelyek akár egy életen át ruhatáruk részét képez(het)ik, ezért ha megtalálták a tökéletes darabot, legyen szó a már bemutatott blézerről vagy egy ceruzaszoknyáról, inkább áldozzanak rá egy kicsivel többet, mert a befektetésük előbb-utóbb megtérül.Ahogy már az előző részben leírtuk, a szép női test nem feltétlenül vékony, a lényeg, hogy arányos legyen, tehát öltözködésünk célja alakunk arányosabbá tétele, az áhított homokóra forma felé közelítés. Már megtanultuk, miként válasszunk alkatunknak megfelelő blúzt és zakót, most jöhetnek a nadrágok, szoknyák és tippek a vásárláshoz.

A nadrág

A nadrágoknál is érvényesül a testkövetés - nem a szűk testkövetés - elve, azok a fazonok a legideálisabbak, amik nagyjából a test vonala mentén haladnak, vagyis ne vegyünk buggyos, lógós vagy nagyon bő nadrágokat, általánosságban az egyenes vagy kicsit bővülő szárú fazon a legideálisabb. A csípőnadrág tilos, senki nem szereti a nadrágból kibuggyanó zsírpárnák látványát, és persze nem is kényelmes, így azokat rejtsük inkább egy magasabb derekú nadrág alá, ami egyúttal formázza is az alakot. A nagy kérdés: hordhatnak-e duci nők répafazonú farmert? A válasz igen, néhány fontos kritérium figyelembevételével. A körte típusúak színvilágban elsősorban a sötétebb tónusokat válasszák (a fehér farmer azért mégiscsak tabu), a felül erősebbek pedig nyugodtan viseljenek világos farmert is, amit aztán sötétebb felsőkkel kombinálhatnak, így is arányosabbá téve az alakot. A koptatással azonban óvatosan bánjunk, a túl erősen vagy mintásan koptatott nadrágok szélesítik a combot.Óvakodjunk a nagy zsebektől a farmer elején, mert ezek összenyomják a lábat, viszont a kis méretű, egymástól nem túl távol álló, egyszerű hátsó zsebektől kisebbnek tűnik a fenék. Végül a répafazonú nadrághoz minden esetben lengébb felsőt és magas sarkú cipőt válasszunk, ami optikailag nyújtja a lábakat.

A leggings is jó megoldás lehet, ha nem kezeljük nadrágként - ez minden alkatra egyaránt vonatkozik -, a leggings nem más, mint egy vastag, talp nélküli harisnya, ezért ne vegyünk hozzá rövid blúzokat vagy pólókat, mert úgy nézünk majd ki, mint aki most jön az aerobic-óráról. A capri hosszúságút csak magas csajok vehetik fel, általában válasszuk inkább a sötét, egyszínű, bokáig érő verziót, amit szigorúan csak bő ruhadarabokkal, tunikával vagy egyberuhával párosítsunk.

A szoknya

A testkövető (nem a testhez tapadó!) ceruzaszoknya tökéletes választás bármilyen testalkatra, mert nőiesen kerek formát varázsol. A molett nőknek ugyan nincs szükségük ilyen trükkökre, hiszen már egyébként is kerekded formákkal büszkélkedhetnek, ettől függetlenül bátran hordják ezt a klasszikus sziluettű darabot. Paradox megoldásnak tűnhet, azonban a szoknya szabása lehetővé teszi, hogy azok is arányosnak tűnjenek benne, akiknek a dereka szélesebb, mint a csípője, a sziluett tulajdonképpen derekat varázsol az alma alakúaknak is, amit egy övvel még hangsúlyosabbá tehetünk. Akinek a dereka lényegesen kisebb, mint a csípője, azok is hordhatnak ceruzaszoknyát, de fokozottan figyeljenek arra, hogy a szoknya tökéletesen illeszkedjen a testükre, ne gyűrődjön fel séta vagy ülés közben, ezért is fontos vásárlás során sétálni egy kicsit és leülni a szoknyában.

Kerüljük a sztreccs anyagokat, amik minden apró hibát megmutatnak, helyette válasszunk szövetet vagy gyapjút, olyan anyagokat, melyeknek van tartása. Fontos szempont a szoknya hossza is, alma alkatúaknak, illetve általánosságban azoknak, akik formás lábakkal vannak megáldva az épp térd fölé érő fazon ajánlott, a nagyobb fenekűek pedig inkább picit hosszabb, térd alatti fazont válasszanak.A másik szintén előnyös sziluett az 50-es évek divatját idéző lágy esésű pörgős vagy rakott szoknya, ami szép homokóra formát ad, emellett a nőiesen ringó csípőre tereli a tekintetet, márpedig a ringó csípő az a valami, ami után nem csak a férfiak, de a vékony nők is csak sóvárognak.

Cipők, kiegészítők

A magas sarkú cipő jótékonyan vékonyabbnak mutatja vádlinkat és szép tartást ad,
arról nem is beszélve, mennyi kalóriát égethet el az, aki képes egy teljes napot magas sarkúban tölteni. Nem is hinnénk, mennyit számít már egy 3 centis sarok is, így ha tehetjük, válasszuk a teljesen lapos helyett legalább a törpesarkút, ez idén amúgy is újra divatos lesz. Az sem mindegy, milyen az orra a cipőnek, aki biztosra akar menni, válasszon hegyes orrút - nem kell feltétlenül nagyon hosszúnak lennie - mert az nyújtja a lábfejet.

Kiegészítők terén "a kevesebb az több" elv itt nem érvényesül, a táskánk például minél nagyobb, annál jobb, egy kis táska azt az érzetet kelti, hogy mi magunk óriások vagyunk. Hasonló a helyzet az ékszerekkel, egy-egy szélesebb karkötő, nagyobb alakú fülbevaló vagy nyaklánc viselésével nem csak arányosabbnak tűnünk majd, de az emberek tekintete automatikusan a figyelemfelkeltő ékszerekre terelődik, mi magunk pedig jól öltözött, stílusos nő benyomását keltjük. Persze nem kell minden darabot egyszerre magunkra ölteni, elég egyszerre egy vagy kettő igazán hangsúlyos kiegészítőt választani.

Végül egy vásárlási tipp minden alkat számára: nem kell feltétlenül ugyanolyan méretben gondolkodni minden egyes ruhadarabnál: ha például karcsú felsőtestünkhöz széles csípő és nagy fenék társul, válasszunk kisebb méretű blúzt egy nagyobb méretű nadrághoz. Nadrágkosztüm vásárlásánál ez nehézkes lehet, mert nem minden esetben tehetjük meg, hogy eltérő méreteket válogatunk össze, ezért ilyenkor inkább saját jó ízlésünkben bízva szedjünk össze egymáshoz passzoló különálló darabokat.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés