free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Letiltottként lenni

Borsa         Címkék: kapcsolat, kultúrtripp, online 0 hozzászólás

A közösségi portálokon lévő kapcsolatainkba is belepiszkíthatunk, nem mással, mint a rejtőzködéssel, egymás letiltásával, a kommunikációs csatornák elzárásával.

Sokan tapasztalhatjuk, hogy a közösségi oldalaknak van jó néhány előnye, amellett, hogy egyesek fél életüket „ott” töltik. A régi kapcsolatok felelevenítése, a nagyon hosszú ideje nem látott barátok, ismerősök, osztálytársak meglelése, és a számtalan új kapcsolat megteremtése, a meglévők szorosabbá fűzése mellett bizony akadnak konfliktusok is. Arról van szó, amikor ignorálnak minket, nem vesznek tudomást rólunk, egy sérelem miatt, ami nem az online térben történt. Ezek a műsorok – elrejtés, kapcsolati kérelem elutasítása – igazán kínosak és kacagtatóak is egyben. Arról beszélünk, hogy az online térben való elkerülés milyen érzéseket váltanak ki bennünk.Facebook, twitter, iwiw, tumblr egyre több és több közösségi szociális hálóba tudunk belehuppanni. Gyakorlatilag az egymás közötti kommunikációnk nagy részét ezeken a csatornákon keresztül folytatjuk. Még az élő beszélgetéseknek is jó része arról folyik, hogy ki-mit csiripelt, posztolt, reagált, lájkolt. Tudom, nem lehet általánosítani, egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy mindenki napi rutinként használja ezeket a platformokat, viszont azok biztosan, akik számítógép előtt dolgoznak, és meghódította őket a web2, majd belehelyezték magukat ebbe a társadalomba.

Akár csak a hétköznapi – valós – emberi kommunikáció során, az online kocsmákban is előfordulnak konfliktusok. Sőt, talán még gyakrabban, hiszen a kommunikációnak számos kifejezésmódja nem tud megjelenni, a hangsúly, a mimika, a hangulat, ezeket igyekszünk mindenféle egyezményes jelekkel kifejezni, de még í]y is vannak olyan összetűzések, amelyeknek az a következménye, hogy XY megsértődik, és abban a pillanatban meg is mutatja, hogy mennyire: ignorál, elrejt, láthatatlanná válik. A minap egy ismerősöm mesélte, hogy évekkel ezelőtt egy nagyon jó barátja – bár ok nélkül -, de megsértődött rá, és most vette észre, hogy az illető az összes közös barátjuknak ismerőse egy közösségi oldalon, kivéve neki. Ő ezt mókásnak tartotta, holott, ez inkább kínos, és gyermeteg, ráadásul folyamatosan a felek eszében tartja, azt a régi sérelmet.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés