free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Vásáry André hülyének nézett minket az Operabálon

Viva         Címkék: 2010, férfiak, operabál, szmoking, vásáryandré 67 hozzászólás

A szmoking megváltoztatja-e a férfit, vagy igaz, hogy nem a ruha teszi az embert? Elvegyültünk az operabáli forgatagban és remekül szórakoztunk a bálozó urakon.

José Cura karizmatikus pasi, nem lehet őt nem észrevenni. És ez nemcsak azért van, mert világhírű, ahol megjelenik, ott ő van rivaldafényben, hanem azért, mert jó a kiállása, a nézésével képes leolvasztani a nőkről a bugyit. Nos, idén, a 15. Operabálon José volt az egyik díszvendég, és egyáltalán nem csodálkoztunk azon, hogy a nők szívesen pihentették a szemüket ezen a tüzes latinon. Ez olyan James Bond effektus: ahol a 007-es megjelenik szmokingban, ott felforrósodik a levegő. Vajon a frakk teszi, esetleg képes ezt egy földi halandó is James Bond után csinálni, vagy a sikerhez kevés a white tie dress code? A bálozó pasik egyértelműen megadták erre a kérdésünkre a választ.

Izzadó műsorvezető és hisztis celeb

Az első bálozókat kivéve a legfiatalabbak a harmincas férfiak voltak, és ősz úriembereket is szép számmal lehetett látni. Az egyik legismertebb ősz halánték tagadhatatlanul az est egyik házigazdájáé, Szellő Istváné volt, aki ugyan nem beszélt sokat, de a színpadon látványosan szakadt róla a víz, és már alig várta, hogy José Cura és Komlósi Ildikó befejezze kicsit hosszúra sikerült nyitóbeszédét.


Bal: José Cura egy rajongóval; jobb: Szellő István műsort vezet

A táncparketten még el sem kezdődött a buli, már női lábak előtt térdeplő pasiba botlottunk. Az Operabál fotósai vagy erőltetett mosolyt váltottak ki a férfiakból, vagy bugyuta reakciókat, a színpadias féltérdre ereszkedés utóbbira szuper példa. A báltermi nyitány Farkasházy Tivadar és az ő Mimije számra rögtön kihívást jelentett, ugyanis Tivadar nem helyezkedett elég jól, így szinte semmit sem láttak. Amikor Mimi ezt szóvá tette, férje elég nyűgössé vált, elkezdődött egy rövid hiszti, amire Mimi ügyesen nem reagált, és akárcsak a gyerekeknél, nézőközönség nélkül gyorsan elült a dolog.

A bratyizós és a báltermi vagány

Kedvenc helyünk a nézelődésre és a lesifotózásra a nagy lépcsősor tetején volt, innen páholyból figyelhettük az elvonuló férfiakat. Elkezdtük tehát az esettanulmányt, amelynek első gyöngyszeme a pogácsás bácsi volt, aki egészen addig elegánsan vonult a lépcsőn, míg meg nem látta a pincért a pogácsás tállal. Ekkor rástartolt, gyorsan betömött a szájába egy egész pogácsát, közben jópofizott a pincérrel és folyamatosan potyogtak ki a morzsák a szájából. Ennyit a kulturált evésről!


Bal: első bálozók táncolnak; jobb: Stohl András érkezik - Nézd meg a többi fotót is!

A szmokingban, frakkban cövekként közlekedők egy külön tábort alkottak. Ez olyasmi lehetett, mint a nőknél a fűző, a keményített ingelő is tartást ad, viszont nem mindenki képes természetesen viselni. Akadtak olyanok is, akiket a puccos öltözék se tartott vissza a bratyizástól, elégedetten ütögették barátaik hátát, bokszolgatták vállát, laza pasisra vették a figurát. Ha nem mélyen belülről jön a lazaság, ezen egy bálon könnyen lehet segíteni, például piával. A szépségkirálynőket pátyolgató pótpapa barátjával a bálteremben éppen arról beszélgetett, hogy indításnak bedobott gyorsan három pezsgőt, így már bármi történjen, neki biztosan jó lesz a buli. Ezek után nemcsak neki volt jó a buli, hanem nekünk is, mert ahogy keringőzött a lett szépséggel, az kész kabaré volt. És ha már a táncnál tartunk, Dammak Jázmin barátja, Hosnyánszky Norbert sem a parkett ördöge, a pár az első lépés után kapott röhögőgörcsöt, mert Norbinak semmi köze a tánchoz. Ennek ellenére bájosak voltak.


Farkasházy Tivadar és az ő Mimije autogrammot osztogat

A "jó férj" kategória győztese nálunk az az úriember lett, aki komótosan megigazgatta felesége összekuszálódott nyakláncát, szépen kisimítgatta a nyakában, hosszú perceket töltve ezzel az igen fontos munkafolyamattal. A lelassult, higgadt férfi ellenpontja a báltermi vagány, aki leszakítja a fejedet, hogyha véletlenül rálépsz a barátnője ruhájára. Éppen előttünk történt egy ilyen incidens, így közvetlen közelről láttuk a gyűlölet csillogását a kemény fickó szemében. Kicsit ijesztő volt. Ennél talán egy fokkal még cikibb szitu, amikor a táncparketten Vásáry André odalépett hozzánk - nem ismerjük egymást -, és meg akart kérni minket arra, ugyan fogjuk már meg a pezsgőspoharát, hogy ő tudjon táncolni. Lesújtóan ránéztünk, tekintetünkben minden benne volt, amit gondoltunk, így szépen eloldalgott.

Így látják magukat és férfitársaikat a pingvinek

A bálozás a férfiakból egészen kedves reakciókat is kivált. Feltűnően sok pingvint hallottunk bókolni, lelkesen dicsérték a hölgyek ruháját, persze arról se feledkezzünk meg, hogy közben mélyen elmerültek dekoltázsukban. Ennyi külső szemlélődés után kíváncsiak lettünk a belső benyomásokra is, ezért meginterjúvoltunk néhány urat, megkérdeztük tőlük, hogy hogy érzik magukat az Operabálon. Első interjúalanyunk rutinos bálozó, minden évben eljön, ráadásul teljesen önszántából, nem párja unszolására. "Nagyon jól érzem magam, mert ez egy jókedélyű esemény" - válaszolta kérdésemre. "Úgy látom, hogy a többi férfi is jól szórakozik, az elegáns öltözék sem feszélyezi őket. A szmokingot viselni tudni kell, és szerintem ezzel itt és most nincsen semmi probléma" - tette hozzá. Szép is a férfi szolidaritás!


Közös fotó Lajsz Andrással

Úton a pezsgőszalonból a bálterembe, a folyosón Nagy Ervinnel találkoztunk. Mivel ő is esettanulmányként fogta fel a bált, és először volt ilyen puccparádén, gyorsan tapasztalatokat cseréltünk. "Monarchiabelire akar hasonlítani, helyenként sikerül, helyenként nem, de mindenképpen érdekes. Az épület tetszik, az emberek helyenként" - kezdte. "Nekem még nem volt közöm a magyar felső tízezerhez, vagy azokhoz, akik magukról azt gondolják. Azért jöttem el, mert színész vagyok és abból élek, hogy figyelem az embereket" - fejtette ki. Ám hozzátette, ennyi pénzt sose adna ki ezért a jó kis mozizásért, de ha már meghívták, eljött. (A sétálójegy ára nettó 60 ezer forint volt.)


Bal: a lett szépségkirálynő falábú partnerével; jobb: Dammak Jázmin és barátja

Ha valaki egy divattervező férje, bizony magasan van a léc, ha öltözködésről van szó. Forgó Diana Napsugár párja viszont jól bírta a gyűrődést és a szmokingot is. "A munkám miatt sokat vagyok külföldön, ezért ott több partira, bálra járok, mint itthon. Szeretem az elegáns ruhákat, és annak külön örülök, hogy a feleségem szerint is jól állnak nekem ezek a ruhadarabok" - tudtuk meg. Ezek után illedelmesen átadta feleségének a szót, mert Dia ellenállhatatlan vágyat érzett arra, hogy a férjének feltett kérdésekre ő is válaszoljon. Véleményük összecsengett, ám a divattervező azért kritikusabban értékelte a bálozókat, főleg a nőket. "Szerintem nem ártana egy kicsivel több extravagancia, ideje lenne végre levetkőznünk ezt a kelet-európai stílust" - mondta el véleményét.


Bal: Vásáry André; jobb: Nagy Ervin

Sikerült egy olyan bálozóval is összefutnom, aki a munkájához gyűjtött ötleteket az Operabálon. "Jól ismerem a Magyar Nemzeti Balett táncosait, gyakran fotózom őket. Remélem, hogy a bál és maga az épület rengeteg ötletet ad ahhoz, hogy még hogyan kellene őket lencsevégre kapnom" - mondta mosolyogva a borostás úr, és tovább nézte a parkett széléről a bálteremben táncoló párokat.


Bal: Forgó Diana Napsugár fess férjével; jobb: a magyar virtus győzelme

Hajnaltájban már hatalmas volt az őrület minden fronton, vadul táncolt a vendégsereg, nem egy laza csípőmozgást, rongylábazást láttunk, még az idősebb urak is levetkőzték gátlásaikat, és jól megtáncoltatták az asszonyt. Ilyen kései órán már mindenki önmagát adta, fittyet hányva az etikettre. Itt már a szmoking is kevés volt, hogy tartást adjon, győzött a magyar virtus.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés