free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nincs akadálya a kerti hűsölésnek a belvárosban

Borsa         Címkék: budapest, füvészkert, kultúrtripp, orczy-kert, sport 0 hozzászólás

A Józsefváros korábban méltó volt hírhedtségére, mára azonban megváltozott. A klasszikus szabadidős helyeket is felújítják: Orczy-kert, Füvészkert kipipálva.

A főváros VIII. kerülete máig hírhedt környék, sokan úgy vélik, a város legrosszabb környéke ez. Akik a kerületben élnek talán másképp gondlak lakóhelyükre, hiszen egyre-másra örülhetnek, egy-egy szépen kialakított, szabadidős tevékenység eltöltésére alkalmas tér kialakításának.

A múlt hónap végén zárták le az Orczy-park erdei futópályáját, de nem azért, hogy ne legyen hol futnunk, hanem, hogy körülötte kalandpályát építsenek. Idén szeptembertől már lehetőségünk is lesz rá, hogy a pálya első szakaszát kipróbáljuk, ugyanis ekkor nyitják meg az első ötven elemet tartalmazó pályaszakaszt. 2012 végéig további, kétszáz elemmel bővül az akadálypálya, akkor már biztosan eltölthetünk majd egy-két izgalmas hétvégi napot az Orczy-kertben. A parkigazgató, Fábián László - aki korábban olimpiai bajnok volt öttusában - elmondta, hogy általában több, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer kerül telepítésre, így a kezdők és sportosabb életvitelűek is egyaránt használhatják, hároméves kortól kezdve egészen a legidősebbekig.A VIII. kerületben a sokaknak – főleg szüleink korosztályának – kellemes emlékeket ébresztő Füvészkert is megújult. A Füvészkertben található gyönyörű, de romos pálmaházakra ráfért a renoválás: teljesen felújították a Viktória-házat, a gyűjteményes növényházat, a szaporítóházat és a vizes élőhelyeket is. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez tartozó területre érdemes időnként kilátogatni, főleg a kora nyári, de az őszi időszakban is. Rengeteg virággal, növénnyel ismerkedhetünk meg, egy csendes kis zúg ez az eklektikus kerületben.

(mti)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés