free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Nincs akadálya a kerti hűsölésnek a belvárosban

Borsa         Címkék: budapest, füvészkert, kultúrtripp, orczy-kert, sport 0 hozzászólás

A Józsefváros korábban méltó volt hírhedtségére, mára azonban megváltozott. A klasszikus szabadidős helyeket is felújítják: Orczy-kert, Füvészkert kipipálva.

A főváros VIII. kerülete máig hírhedt környék, sokan úgy vélik, a város legrosszabb környéke ez. Akik a kerületben élnek talán másképp gondlak lakóhelyükre, hiszen egyre-másra örülhetnek, egy-egy szépen kialakított, szabadidős tevékenység eltöltésére alkalmas tér kialakításának.

A múlt hónap végén zárták le az Orczy-park erdei futópályáját, de nem azért, hogy ne legyen hol futnunk, hanem, hogy körülötte kalandpályát építsenek. Idén szeptembertől már lehetőségünk is lesz rá, hogy a pálya első szakaszát kipróbáljuk, ugyanis ekkor nyitják meg az első ötven elemet tartalmazó pályaszakaszt. 2012 végéig további, kétszáz elemmel bővül az akadálypálya, akkor már biztosan eltölthetünk majd egy-két izgalmas hétvégi napot az Orczy-kertben. A parkigazgató, Fábián László - aki korábban olimpiai bajnok volt öttusában - elmondta, hogy általában több, különböző nehézségi fokozatú pályarendszer kerül telepítésre, így a kezdők és sportosabb életvitelűek is egyaránt használhatják, hároméves kortól kezdve egészen a legidősebbekig.A VIII. kerületben a sokaknak – főleg szüleink korosztályának – kellemes emlékeket ébresztő Füvészkert is megújult. A Füvészkertben található gyönyörű, de romos pálmaházakra ráfért a renoválás: teljesen felújították a Viktória-házat, a gyűjteményes növényházat, a szaporítóházat és a vizes élőhelyeket is. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemhez tartozó területre érdemes időnként kilátogatni, főleg a kora nyári, de az őszi időszakban is. Rengeteg virággal, növénnyel ismerkedhetünk meg, egy csendes kis zúg ez az eklektikus kerületben.

(mti)


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés