free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 nagyon ostoba bűnöző

Borsa         Címkék: bűnöző, kultúrtripp, lista 2 hozzászólás

Le sem tagadhatnánk, hogy szeretjük a buta hibákat vétő bűnözőkről szóló történeteket. Íme öt különösen ütős anekdota.

Nehéz lenne megmondani, hogy miért, de vonzódunk a „hülye bűnözős” sztorikhoz. Talán már annyi a bűnügyi hír a mindennapokban, hogy megkönnyebbülés ilyeneket olvasni, talán a Fogd a pénzt és fuss miatt bírjuk a rossz úton járó pojácákat, talán csak az igazságérzetünket legyezgetik a maguk különleges módján ezek az anekdoták, de a lényeg nem is ez, hanem az, hogy jókat nevetünk rajtuk. És hogy ne legyünk ezzel egyedül, most meg is osztunk ötöt a nagyérdeművel.

A férfi, aki a bezárt bankot akarta kirabolni

A 28 éves Christopher Allen Koch annyira komolyan vette a bankrablást, hogy már a tervezettnél húsz perccel korábban, 11.40-kor megérkezett a helyszínre a nagy napon. Az így nyert időt azzal töltötte, hogy ült a kocsijában, és figyelte az épületet, aztán amikor ütött az óra, akcióba lépett, és 12.01-kor már ott is állt símaszkban, fegyverrel a kezében az ajtóban. Épp csak egyvalamit nem vett észre: hogy délben az intézmény bezárt... Mivel odabent természetesen még tették a dolgukat az alkalmazottak, jómadarunk immár egy olyan hely vendégszeretetét élvezi, amely mindig zárva van, de a hozzá hasonlók előtt azért szívesen megnyitja a kapuit.

A telefonon érdeklődő boltrabló

Rendkívül körültekintő, csak épp a fától az erdőt nem látó rabló volt a 40 éves Daniel Glen is, aki az ontariói Windsorban úgy ment el egy üzlet bevételét zsebre tenni, hogy előtte szépen odatelefonált, és megérdeklődte, mennyi pénz van a kasszában. Mivel az eladók azonnal értesítették a rendőrséget, a pedáns bűnöző el sem jutott a tett helyszínéig, de a sztorinak nem is ez a slusszpoénja, hanem az, hogy mint kiderült, a derék Glen korábban már kétszer vezényelt le rablást hasonló módon. Más szóval volt, akinek nem esett le, hogy mi készül, amikor csörgött a telefon.

A filctollas páros

Azt már a gyerekek is tudják a témába vágó filmekből, hogy egy komoly rabláshoz elengedhetetlen a megfelelő álca, a felmerülő lehetőségek skálája pedig símaszktól a neccharisnyán és a kendőn át az amerikai elnökös műanyag maszkig meglehetősen széles. A 23 éves Matthew Allan McNelly és a 20 éves Joey Lee Miller azonban mégis a maguk útját járták, amikor betörni indultak a kies Iowa államban: fogtak egy fekete filcet, és pár vonallal összefirkálták az arcukat, egyszerre oldva meg azt, hogy biztosan felismerhetőek legyenek, és nehezen tudják eltávolítani magukról a bűnösségüket igazoló ismertetőjegyüket. Igazi újítókról beszélünk, reméljük, sokra viszik még.

A 360 milliárd dolláros csekk tulajdonosa

A 21 éves Charles Ray Fuller nem akart betörni, sem rabolni, egyszerűen csak vissza akart élni egy csekkel. Minthogy ez nem olyan bonyolult dolog, akár még meg is úszhatta volna. Elkövetett azonban egy kisebb hibát: 360 milliárd dollárt próbált felvenni készpénzben a papírdarab segítségével. Erre természetesen már a bank is gyanút fogott, így hamarosan telefonvégre kapták a csekk állítólagos kibocsátóját, és kiderült, hogy – nahát, nahát – ő bizony nemhogy 360 milliárd dollárt, de egy árva centet sem akart a fiúnak adni. Valószínűleg nem fog meglepődni senki, ha hozzátesszük: Fullernél találtak némi marihuánát, miután letartóztatták.

Az álmos betörő

A közcím nem egy kitalált krimiszereplőt takar, hanem a 24 éves brit Mark Smitht, aki sikerrel betört fényes nappal egy nőhöz, elsurrant mellette, és összerámolta az értéktárgyakat a hálószobájában. Ami azt illeti, már ez sem semmi, hiszen betörni inkább éjjel, vagy üres lakásba szokás, de a java még hátravan: emberünk a dolga végeztével szépen lefeküdt az ágy alá szundítani egyet, és még a házigazda keltegetésére sem ébredt fel. Mint később kiderült, az alkohol és a nyugtatók tehettek mindenről, úgyhogy talán jobb is, hogy így történt, mert Smith legalább olyan helyre került, ahol nemcsak sokat pihenhet, de ilyen szerekhez sem jut hozzá.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés