free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Otthoni pedikűr - nem csak lábfetisiszáknak

Trapp Henci         Címkék: lábápolás, pedikűr, púder 11 hozzászólás

Tizennégy bűvös lépés, ami a repedtsarkúságtól a bababőr puhaságú tappancsig vezet! Otthoni pedikűr, nem csak lábfetisisztáknak.

Nincs mese, visszafordíthatatlanul beköszöntött a nyár, amikor a zárt cipőnek még a gondolatát sem tudjuk elviselni. Tehát szandált, flip-flopot elő, lehet csattogni mezítláb. De mi van akkor, ha a látvány nem győz meg minket arról, hogy fedetlen lábfejjel jelenjünk meg a nagyérdemű előtt? Mi is a száma a pedikűrösnek? Vagy most erre nincs felesleges ezreink? Ha így vagytok ti is, elmondjuk, hogy miként varázsolhatsz gyönyörű bőrt, körmöt a lábadra.

Nem mondjuk, hogy egyszerű és rövid procedúráról van szó, szóval készüljetek! Minimum egy olyan szabadnapra szükség van ehhez a pedikűr kűrhöz, amikor van olyan néhány szabad óránk, amit nem tudnánk mással eltölteni. Borsaszerkesztő bevallja, hogy ilyet elképzelni sem tud, de lássuk a lényeget, a tizennégy bűvös lépést, ami a repedtsarkúságtól a bababőr puhaságú tappancsig vezet!Először áztasd ki a lábadat, legalább negyed órán keresztül. A lábvízbe tehetsz kamillát, de természetesen a drogériákban számtalan kemikália kapható, ami a lábfürdő során felpuhítja bőrt. Amint szárazra törölted a lábaidat, nyesd le a körmeidet, mert ilyenkor még elég puha a szaruréteg, így az esetleg erősebb körmök is könnyebben levághatók. Mindenki vágja azzal, amivel akarja, utána viszont nincs mese, reszelni kell! Óvatosan nyúljunk a köröm alá is, és finoman reszeljük simává, mert ha egy nyári éjszakán harisnyát akarunk felvenni, és a finom anyagba beleakad a durván hagyott köröm, eléggé idegesek leszünk...

Áztatás, vágás és reszelés után: polírozás

A reszelés után jöjjön a körömfelszín! Polírozd a körmeid felszínét, így eltávozik az elhalt körömréteg, az esetleges olajos szennyeződés – amit akár a lábfürdő is felvihetett – is lejön, és tuti nem pattogzik le a lakk két nap múlva. Na, jó, ha ez is megvan, és még nincs este, akkor jöhet az körömágybőr olaj, aminek segítségével nem kell levágni a vékony bőrt. Tehát, kézbe a a kis pálcikával és már nyomhatjuk is vissza a bőrkét. Nem levágni, nem ám letépni, mert elfertőződhet, és ez akár még a körmünkbe is kerülhet. Ezután jól esik fürdőkesztyűvel átdörzsölni lábfejeinket...Most jön az a része a lábápolásnak, amit én kifejezetten utálok, habkővel dörzsölni, legyalulni, csiklandozni. És már el is árultam, hogy vagy az van, hogy csikiz, vagy az van, hogy nem szedi le a bőrt, vagy az van, hogy eltömítődik a sarokreszelő, vagy szennyeződik és csúszik emiatt a habkő, szóval ez a művelet az, amit a legkevésbé szeretek, ha pedikűrről van szó. Lassan készen leszünk ám, igaz elment a fél délutánunk, de már nincs sok hátra. Langyos, tiszta vízzel öblítsük le a lábainkat, esetleg még kefével tisztítsuk meg, hátha maradt rajta valami, és jöhet a kényeztetés.

Hidratálás

A mélyhidratálást speciális lábkrémmel, körkörös mozdulatokkal kell elvégezni, a körmeinket hagyjuk ki, mert mindjárt színezünk. Vattalabdacsok – hivatalos lábujjakat szétválasztó szivacsbetét -, mehetnek az ujjak közé, és már kenhetjük is a vörös körömlakkot. Egy réteg felvitelét követően várd meg, hogy tökéletesen megszáradjon, ezt kövesse a második réteg, majd ennek a száradása után jöhet fedőlakk.

(Úgy döntöttünk a szerkesztőségben, hogy a műveletek sorrendje, ésszerű keretek között, tetszés szerint variálható. Ésszerű=nem az olajozással kezdjük...)LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés