free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Akkor is le fogják venni a cipőjüket!

Borsa         Címkék: otthon, papucs, tárgy 26 hozzászólás

Egyre kevésbé szokás vendégként megkérdezni, szabad-e cipőben flangálni a házigazda lakásában. Mi azért nem adjuk fel, harcolunk a házirendért.

Ahány ház, annyi szokás, mindenesetre vannak olyan illemszabályok, ahol mindenhol érvényesek, és csak gyerekkorban lehet rájuk szoktatni az embert. Ilyen például a saját otthon és mások lakása tisztaságának megtartása. És csak tőlünk függ, szólunk-e következetesen a kisgyereknek – aki eleinte ösztönösen berohan mindenhová a koszos lábbelijével, esetleg villámgyorsan fel is mászik a vendéglátó világos színű ülőgarnitúrájára –, hogy bizony le kell venni az előszobában a cipőt. Akiben ezt a szokást nem alakítják ki a szülők, az olyan felnőtté válik, aki hezitálás nélkül begyalogol lábbeliben akár a szőnyegre is. Pedig csak egy figyelmes kérdés volna az egész: levegyem a cipőmet? – és még akkor is mondhatják azt a házigazdák, hogy igazán nem kell kibújnod belőle.

http://decomodo.com

Minthogy azonban, úgy tűnik, nagyon sokan már nem sajátítják el ezt az alapvető illemszabályt, házigazdaként marad a bútorok és szőnyegek feletti aggodalom – vagy a feszengés, amiért már a vendéglátó érzi magát kínosan, hogy merjen-e szólni az illetőnek, vagy sem. Tapasztalatból mondhatjuk, a problémázás nem alaptalan, mert az óvatos kérést valóban gyakran sértődés követi: még a figyelmetlen vendég kéri ki magának, hogy megmondják neki, mit szabad és mint nem ott, ahol nem ő írja a házirendet. Sőt előfordul az is, hogy a következő alkalommal megint betrappol valaki a süppedős szőnyeg közepére, hiába vetettük le vele a cipőjét a múltkor. Mi mindenesetre nem adjuk fel – még ha egy teljes garnitúra vendégpapucsba kerül is, meg fogjuk védeni a háztartásunkat, és az lesz, amit mi akarunk, akinek meg nem tetszik, az legfeljebb nem jön többet, elnézést. Az embernek igenis legyenek elvei.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés