free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Akkor is le fogják venni a cipőjüket!

Borsa         Címkék: otthon, papucs, tárgy 26 hozzászólás

Egyre kevésbé szokás vendégként megkérdezni, szabad-e cipőben flangálni a házigazda lakásában. Mi azért nem adjuk fel, harcolunk a házirendért.

Ahány ház, annyi szokás, mindenesetre vannak olyan illemszabályok, ahol mindenhol érvényesek, és csak gyerekkorban lehet rájuk szoktatni az embert. Ilyen például a saját otthon és mások lakása tisztaságának megtartása. És csak tőlünk függ, szólunk-e következetesen a kisgyereknek – aki eleinte ösztönösen berohan mindenhová a koszos lábbelijével, esetleg villámgyorsan fel is mászik a vendéglátó világos színű ülőgarnitúrájára –, hogy bizony le kell venni az előszobában a cipőt. Akiben ezt a szokást nem alakítják ki a szülők, az olyan felnőtté válik, aki hezitálás nélkül begyalogol lábbeliben akár a szőnyegre is. Pedig csak egy figyelmes kérdés volna az egész: levegyem a cipőmet? – és még akkor is mondhatják azt a házigazdák, hogy igazán nem kell kibújnod belőle.

http://decomodo.com

Minthogy azonban, úgy tűnik, nagyon sokan már nem sajátítják el ezt az alapvető illemszabályt, házigazdaként marad a bútorok és szőnyegek feletti aggodalom – vagy a feszengés, amiért már a vendéglátó érzi magát kínosan, hogy merjen-e szólni az illetőnek, vagy sem. Tapasztalatból mondhatjuk, a problémázás nem alaptalan, mert az óvatos kérést valóban gyakran sértődés követi: még a figyelmetlen vendég kéri ki magának, hogy megmondják neki, mit szabad és mint nem ott, ahol nem ő írja a házirendet. Sőt előfordul az is, hogy a következő alkalommal megint betrappol valaki a süppedős szőnyeg közepére, hiába vetettük le vele a cipőjét a múltkor. Mi mindenesetre nem adjuk fel – még ha egy teljes garnitúra vendégpapucsba kerül is, meg fogjuk védeni a háztartásunkat, és az lesz, amit mi akarunk, akinek meg nem tetszik, az legfeljebb nem jön többet, elnézést. Az embernek igenis legyenek elvei.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Újrahasznosítva

Sok munkával újrahasznosított tárgyakból és bútorokból is stílusos otthont lehet varázsolni.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés