free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A filmvilág híres fürdőruhái

Borsa         Címkék: bikini, film, kirakat, nyár 1 hozzászólás

Híresen szép nőket és híresen szép fürdőruhákat mutatunk: a bikinitörténelem eklatáns darabjai következnek. És ez nem csak a fürdőruhákra értendő...

A bikini félévszázados története során nem csak a strandokon, tenger- és tópartokon aratott óriási sikert a férfiak körében, jó pár meghatározó darabja tűnt fel például a filmvásznon is. Bo Derek testétől Halle Berry idomaiig közel egy tucat fürdőző sztárt tudtunk összeszedni a shine.yahoo segítségével a múltból, akiknek elismerésre méltó alakjára, elismerésre méltó fürdőruhákat húztak. Persze, ahogy a való világban, úgy ezekhez a fürdőruhákhoz sem árt egy kicsit izmosabb, formásabb, már-már tökéletesnek mondható alak, de elnézve ezeket a fürdőruhákat, legtöbbjük tulajdonképpen ma is hordható. Szerencsére a harmadik évezredre a fürdőruha divat is eljutott abba a stádiumba, hogy hordhatunk mindenféle fazont, stílust, hiszen az ötvenes évek retró fürdődresszeitől elkezdve a nyolcvanas évek magas csípőjű fazonjain át ma már minden divat, és ami közte volt, az sem elvetendő.

Raquel Welch, Bo Derek, Halle Berry
és még több filmcsillag, még több fürdőruha

A bikini sztorija nem az atomkísérletekkel kezdődött: már i.e. 1400 körül díszítettek görög köcsögöket, bikinit viselő, atletizáló nőkkel. Rómából is számos ábrázolást ismerünk, ráadásul ezek többsége már fürdőző, de legalábbis a tengerparton sütkérező nőket ábrázol a mai bikinihez hasonlatos öltözékben. A modern bikinit Louis Reard mérnök mutatta be Párizsban, 1946. július 5-én, a nevét a Marshall-szigetek részét képező Bikini-atollról kapta, mivel Reard úgy gondolta, az ott végzett kísérleti atomrobbantásokhoz hasonló hatást válthat ki a férfiakból.

A bikini ellen nagyon sokan felléptek - Amerikában is csak a filmeknek köszönhető, hogy divatba jött -, és mind a mai napig kampányolnak is ellene: idén tavasszal a barcelonai városvezetés médiakampányt indított annak érdekében, a város tengerpartján strandolók ne egy szál bikiniben menjenek be a belvárosba, hanem rendes, utcai öltözékben. A városatyák szerint ugyanis nem illendő, hogy a nők a strandról átöltözés nélkül egyenesen a centrumba mennek, és ott meztelen hassal flangálnak. "Az embereknek meg kell érteniük, hogy ez nem tetszik nekünk" - nyilatkozta a testület az önkormányzat egyik szóvivője. Plakátokon - amelyeken egy-egy pár látható: az egyik páros ruhában, a másik páros bikiniben, fürdőruhában és nagy piros kereszttel áthúzva - hirdetik buszokon, metróban, egyéb nyilvános helyeken, hogy ne grasszáljanak bikiniben.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés