free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

December: türelmi zóna a párkapcsolatban

-PészM-         Címkék: buli, december, párkapcsolat, pasi, stressz 9 hozzászólás

Decemberben minden fronton illik belehúzni: buli, meló, piálás. Mégse nézzük jó szemmel, hogy a pasink kétnaponta éjjel mászik haza valami frenetikus partiról.

Parti parti hátán, még bele se jöttünk, de már most az arcunkra égett a jópofáskodás, szétmarta a gyomrunkat a forralt bor és a repipálinka, és akkor ilyen kondíciókkal kéne a munkahelyen is nagyon-nagyon belehúzni, meg lakást és lelket csinosítani az ünnepekre. Ez nem panasz, napos oldala is van ennek az egész decemberi káoszmámornak, például, hogy gyorsan eltelik. Ocsúdni sincs idő - ilyeneken mélázni is leginkább csak akkor, ha cikket ír az ember. Arról például, hogy a csávónk is jócskán belehúz ilyentájt a mulatásba: nem sajnál magától semmit, időt, energiát nem kímélve vesz részt mindenféle rendezvényeken, koncerteken, évzáró ünnepségen, céges partin. Hogy a ronda zöld szörnyeteg is elő- előmerészkedik a lélek bugyraiból, egy dolog, elvégre nem állhatunk karszalagos ellenőrként mindig a háta mögött, de a saját türelmünk is idő előtt fogyni látszik. Holott nem kéne.Hárompercenként csörög a telefonja, természetesen az összes haverja épp ráér már délután 3-kor egy diszkrét kis sörözésre, ami legjobb esetben is éjszakába nyúlik, aztán a fél kerületet fellármázva beverekszi magát az otthonunkba, eldől a parkettán, olyan fülsiketítően horkol egész éjjel, mintha muszáj volna, félrebeszél, és reggel képtelenség életet lehelni belé. De a bűnbánat épp csak addig tart, amíg legkésőbb délben meg nem csörren a telefon, hogy kezdődjék az egész elölről, "jól megérdemelt pihenés, lazítás" címén. Ha kellőképp meg akarjuk alapozni a legkésőbb szenteste bekopogtató éves top veszekedést és hisztit, már most elkezdhetünk zsörtölődni, durcáskodni, fenyegetőzni. Ha azonban a tényleg békés ünnepeknek szeretnénk megágyazni, némi önmérséklet és rafinéria inkább a segítségünkre lesz.

Először is gondoljuk végig, mégis mi generálja azt a fene nagy haragot. Mert az olyan prózai és múló bosszúságok, hogy cefreszagú, borostás, büdös és nonstop másnapos, még nem válóok. Vagy az fáj-e esetleg, hogy míg mi bent gürcölünk még este 8-kor is a neonfényes üvegiroda fénymásolószagában, addig a társunk jókedvűen kacarász valahol vidám baráti társaságban? Ne adj' Isten tényleg féltékenység, bizalmatlanság, a lelki szemeink előtt századszorra is megkomponált flörtjelenetek dühítenek? Legyen bármelyik is, a dolog méregfogát nem húzzuk ki vádaskodással és durcázással - és a legkevésbé sem elegáns dolog "szobafogságra" ítélni valakit pusztán azért, mert nekünk éppen nincs ennyi, bulizásra fordítható szabadidőnk.Ahelyett például, hogy nagyjelenetet rendeznénk esténként ugyanazokkal az unásig ismételt vádlistákkal ("miért kellett ma is ennyit vedelni, direkt bosszantasz?", "tényleg ennyivel fontosabb nálam a bulizás?" stb.), szervezhetünk jó előre közös programot, vagy dönthetünk úgy is, egyszer-kétszer magunk is megmártózunk a füstös lebujok, pubok, kocsmák legaljában, elvégre mégiscsak a csávónk haveri/ismeretségi köréről van szó. De felajánlhatjuk, hogy legyen nálunk, vacsorával egybekötött kis soirée, ahol mégiscsak kontrollált környezetben tudhatjuk az egész akciót. Ha pedig mindegyik erőn felüli kihívás, és semennyi szufla sincs tartogatva a bulizásra, zsémbeskedés helyett még mindig lehetünk jó fejek, vagy például jó előre bebiztosíthatunk egy hó végi "kettesben lazítást": hegyekbe, külföldre, vidékre utazással. Ahol mindketten idegkisimíthatunk, regenerálódhatunk, és helyrebillenthetjük a magánéletünk decemberben meg-megbillent balanszát.

Magyarán kár lenne, ha az amúgy jól működő párkapcsolatot néhány év végi elhajlás miatt hagynánk megrongálódni. Nekünk is bőven kijár a stresszből, ez színigaz, de attól, hogy szekáljuk a társunkat, még nem lesz jobb fej velünk a főnökünk, nem kapunk szabadnapot és bónuszt se év végén. Így viszont a saját és az ő kedvét is gajra vágjuk az örökös elégedetlenséggel, és attól még ugyanúgy el fog menni ünnepelni a haverjaival. Igaz ugyan, hogy vannak extrém esetek, amikor kár lespórolni a konfrontációt, és fel kell eleveníteni a közös szabályokat, de néhány átmulatott éjszaka még kevés ahhoz, hogy asztalt borítsunk. Ha tehetjük, mulassunk mi is, ha meg nincs rá módunk, csak csöndben és kíméletesen irigyeljük a másikat. Hamar lemegy ez az egész - addig meg el tudunk viselni egy kis kényelmetlenséget.  LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés