free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mozifaktor a párkapcsolatban

Megyeri Zsuzsa Dóra         Címkék: ismerkedés, mozi, párkapcsolat, randizás, szagok 2 hozzászólás

Az első közös mozizás akár össze is kovácsolhat bennünket, de ha rosszul sikerül egy kezdődő kapcsolat végét is jelenti. Nézzük, mire is jó ez a közös mozizás.

Megtörtént a nagy találkozás: heves szívdobogás, pillangók a gyomorban, telefonszámcsere. A helyszín lehet a kedvenc klubunk, a házi nyúlra nem lövünk sutba dobása folytán a munkahely (jobb esetben néhány emelet vagy legalább néhány ajtó azért közénk áll), tömegközlekedési jármű vagy akár valamely internetes közösségi oldal. Boldogan konstatáljuk, hogy annyi megpróbáltatás után az égiek végre a kegyükbe fogadtak: jókor voltunk jó helyen, és nagyon úgy tűnik, még az aszcendensünk alapján is összeillünk. De vajon mi a helyzet az első közös mozizással: összekovácsol, vagy utána fejvesztve menekülünk?

Ahogy a nagykönyvben

Az első randevú maga az álom: könnyű vacsora, oldott beszélgetés, némi csókcsata a kapualjban, kinek-kinek vérmérséklete szerint. Ahogy találka találkát követ, és már túlvagyunk a melyik gimibe jártál - mivel foglalkozol - van testvéred kötelező kérdéskörön, valamint a potenciális nagy Ő lélegzetvisszafojtva végighallgatott jó néhány kiselőadást golden retrieverünk kalandjairól, mi pedig cserébe kívülről fújjuk az általa említett gépjárművek paramétereit a hengerűrtartalomtól a gyorsulásig - sőt, titkon vetettünk egy pillantást a Forma 1 versenynaptárára is  -, óhatatlanul elkezdünk reménykedni: ebből bizony még komoly kapcsolat is lehet. Igen ám, de van itt még valami, amit nem árt feltérképezni, mielőtt felkérnénk legjobb barátnőnket esküvői tanúnak.Ez a valami pedig nem más, mint a mozi, méghozzá az első közös filmes élmény, amelyen legtöbben a randevúzás kezdeti fázisában átesünk. Jobban mondva, nem csak hogy átesünk, de kapcsolatra szóló tapasztalatot is szerzünk. Kezdjük mindjárt a filmválasztással! Árulkodó jel, mire is vált jegyet a kedves: borzongató horrorra, őrült akciófilmre vagy szívet melengető romantikus vígjátékra? Általános szabály természetesen nincs, bízzuk a dolgot (leendő) párunk figyelmességére, a heti filmbemutató-kínálatra, vagy épp pillanatnyi hangulatára. Ha komolyan érdeklődik irántunk, a kedvünkben fog járni, és hosszú mérlegelés után arra a filmre invitál, amellyel leginkább levehet a lábunkról.

Emancipáció ide vagy oda, hagyjuk meg az udvarlás örömét a férfinak, és persze engedjük át magunkat annak a jól eső érzésnek, milyen amikor hercegnőként bánnak velünk - legalábbis egy reményteljes kapcsolat kezdetén, ki tudja, mit hoz a jövő. Ez a passzívnak tűnő hozzáállás több szempontból is megéri: először is, már egy ilyen egyszerűnek tűnő Menjünk moziba!-programnál kiderül, mennyire figyel ránk, értsd: képes-e annyira ránk hangolódni, hogy legalább a film műfaját eltalálja, másodszor pedig, mivel feltehetően nem ellensége saját magának olyan mozi mellé teszi le a voksát, ahol ő sem fogja halálra unni magát, így a választása mögött fel-felsejlik személyiségének néhány vetülete. Ha mégis bakot lőne, annak csak egy oka lehet: az evolúció!

Kinek a baba, kinek a kisautó

Közismert, hogy a férfiak a Marsról, a nők a Vénuszról jöttek, ráadásul ez a bolygóbeli különbség a mozis élményeinkre is hatással van. Sietve előrebocsátom, nem célom védelmembe venni a férfinép (tisztelet a kivételnek) olykor mániás vonzódását az akció-thrillerek iránt, mindössze a tények ismeretében joguk van fellebbezni, ha egy balul sült este után a kapcsolatból való kihátrálást fontolgatjuk. Na de haladjunk csak szépen sorjában!Eleve a férfiak átlagosan 7-10 százalékkal magasabbak, és 20-30 százalékkal nehezebbek, mint a nők, nagyobb a szívük (szigorúan a méretére értendő), és erősebb izomzattal bírnak. Ennél azonban esetünkben többet nyom a latba, hogy a két nem már csecsemőkorban más iránt érdeklődik: négy hónapos korukra a fiúkat a tárgyak fizikai tulajdonságai kötik le, csodálattal néznek például egy ide-oda mozgó kisautót vagy egy körbe-körbe zakatoló kismozdonyt, míg a lányokat a személyek, különösen egy-egy emberi arc hozza lázba. A szociális viselkedést tekintve még szembeötlőbb a különbség: emlékezzünk csak vissza óvodáskorunkra! A srácok imádják a háborús játékokat, a focit, míg mi anno inkább főzőcskéztünk a fehér játéktűzhelyen vagy épp meghitten babáztunk a szoba közepén. Persze sok múlik a szülők nevelési stílusán is, de általánosságban véve a fiúktól nagyobb aktivitást, teljesítményt, vetélkedést várnak el, míg lányoknál az empátia, a gondoskodásra való hajlam a kívánatos.

Vegyünk szagmintát

Tegyük fel azonban, hogy álmaink férfija is birtokában van a fentieknek, és mivel amúgy is romantikára hangoltuk, egy mindkettőnknek tetsző darab lesz a befutó. No, de még ez sem jelent bombabiztos sikert az este kimenetelére nézve! Az egy dolog, hogy időben a megbeszélt helyen vagyunk - A: értünk jön, B: ismerjük a helyet, így könnyen odatalálunk, C: internetről kinyomtatott utcatérkép alapján elnavigáljuk magunkat -, de ismétlem: még semmi sem biztos. Képzeljük csak el, egy félig-meddig ismeretlen ember mellett töltünk el másfél-két órát egy sötét moziteremben, mégis mennyi mindent megtudhatunk róla! Példának okáért azt, hogy ez idő alatt idegesítően ropogtatja-e a kezét vagy a kukoricát, képes-e hellyel-közzel csendben maradni és követni a cselekményt, vagy épp végigkommentálja a látottakat gondoskodva arról, hogy minket is kizökkentsen.Ha minden stimmel, és hozzábújva mozizunk, jöhet a szagminta-vétel! Ennek terhe ránk hárul, hiszen híresen jobb a szaglásunk, akárcsak az intuíciónk, mint a férfiaké. Különösen a menstruációs ciklus közepén vagyunk fogékonyak az illatokra, és most nem a frissen sült meggyes pitére vagy a parfümre gondolok, hanem társunk testszagára - mi, nők bizony pusztán a másik illata alapján el tudjuk dönteni, hogy vonzódunk-e hozzá vagy sem. A szimpátián túl ez azért is fontos, mert ilyetén a genetikai össze- vagy épp össze nem illést is kiszagoljuk, ami pedig a gyermekvállalás szempontjából nem elhanyagolható. Azon se lepődjünk meg, ha a ciklus közepén az alfahímek vonzanak, míg a többi napon olyan férfi után epekedünk, aki jó apja lenne még meg nem született gyermekünknek. A mozi tehát kiváló terep arra, hogy kedvünkre szagolgathassuk partnerünket, és ha a film után is úgy érezzük Attila/Péter/Gábor (a kívánt név tetszőlegesen behelyettesíthető) az Igazi, akkor folytassuk csak az ismerkedést, és emlékezzünk a fentiekre egy esetleges Terminator versus Büszkeség és balítélet-vitában.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés