free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rengeteget tud mesélni egy autó a párkapcsolatokról

HT2         Címkék: autó, hímtag, párkapcsolat 2 hozzászólás

Az alábbi cikket eredetileg pasiknak szánták, de van olyan jó, hogy csajok is olvassák. És nem csak a szórakozás kedvéért.

A férfimagazinoknak a nők körében ugyanolyan rossz a megítélése, mint a női magazinoknak a férfiak körében. És különben is: aki intelligensnek akar tűnni, az nemétől függetlenül nyilvánosan elítéli a férfiaknak és a nőknek szóló lapokat is. Titokban viszont mindenki olvassa őket, méghozzá nemétől függetlenül mindkét típust, és néha azért lehet is bennük érdekes vagy legalább szórakoztató dolgokat találni. Ilyen az alábbi összeállítás is, amit eredetileg a férfiaknak szóló askmen.com közölt, és arról szól, hogy mit tanulhat egy pasi az autójától a párkapcsolatok ügyében. Hogy mit keres itt? Nos, lehet kiszólás a Borsát olvasó férfiaknak, lehet ismeretterjesztő célzatú betekintés a faszisajtó világába – de észre lehet venni benne azt is, hogy akár nőknek is szólhatna, hiszen párkapcsolata és autója a csajoknak is szokott lenni. Egy biztos: a maga módján jópofa. 10 dolog, amit érdemes megtanulnod az autódtól a párkapcsolatok ügyében.

Soha ne vedd meg a barátodét

Felszínesen szemlélve nagyon is logikusnak tűnik: minthogy az ember egy használt autó történetét sosem ismeri részletesen, miért ne hagyatkozzon a vásárláskor megbízható forrásra? Amíg a cimborádé volt a járgány, megismerhetted minden erősségét és furcsaságát, és azt is, hogy úgy általában milyen. Persze, a haverodnak nem jött össze vele a hosszú távú együttlét, de ez még nem jelenti azt, hogy neked ne sikerülhetne, ha egyszer a tiéd lesz a kocsi, nemdebár? Hát baromira nem, és ez még inkább igaz a párkapcsolatokra.Nincs olyan, hogy egyszerű projekt

Meglátunk egy szebb napokat is megélt kocsit, és meg akarjuk menteni. Vagy szerzünk egy lebecsült verdát, és fel akarjuk tupírozni egy kicsit. Esetleg utunkba akad egy kicsit bizarr járgány, ami itt-ott már kopottas, de biztos nagy buli lenne helyrepofozni. Valójában azonban elég kevés pasinak van türelme és pénze rá, hogy ezt végigcsinálja, és a párkapcsolatokkal sincs ez másképp. Az addig oké, hogy szeretnél jobb ember lenni, de azt biztos nem élveznéd, ha arra kényszerítenének, hogy egy túlidealizált kapcsolat követelményeihez alkalmazkodj. Ugyanígy ne várd el te sem egy nőtől, hogy a saját vágyaid kedvéért megváltozzon.

A feltűnő kocsikat észre is veszik

Hónapokkal ezelőtt otthagytunk egy parkolóban, jó messzire a többi járműtől egy tesztelésre kapott luxusautót, és elszaladtunk gyorsan vásárolni. Amikor visszaértünk, azt láttuk, hogy a kocsi ugyan szerencsére érintetlen, de körülötte több lábnyom is látható a frissen esett hóban. Így van ez a feltűnően csinos barátnőkkel is. Legyezgeti az ember hiúságát, ha velük mutatkozhat, és persze tudnak vigyázni magukra, de akkor is aggasztó belegondolni, hogy mi mindenre képesek az emberek.

Menj egy próbakört, mielőtt elkötelezed magad

Ha autót keresel, eldöntöd, melyik tetszik, aztán elkezdesz utánanézni személyesen és a neten is. Egyértelmű, hogy nem veszel meg olyasmit, amit még nem is láttál, sőt nem kötelezed el magad egyből olyan kocsik mellett sem, amik első pillantásra jónak tűnnek. Sok járgány látszik ugyanis megfelelőnek, de soha nem mehetsz biztosra, amíg nem töltesz el egy kis időt velük kettesben. Hasonlóképpen van ez a párkapcsolatokkal is. Az őseid mindent egy lapra tettek föl, pedig nem akartak mindent egy lapra föltenni – na, vajon miért nem mosolyog egyikük sem azokon a régi fotókon?

Figyelj a kocsidra

Időről-időre elkényelmesedünk, és azt hisszük, hogy az autónkkal nem lehet semmi gond. Ahogy telik az idő, és fogynak a kilométerek, más dolgokkal kezdünk foglalkozni – a karrierünkkel, a gyerekeinkkel, a haverjainkkal, akármivel. Aztán egyszer csak minden előzmény nélkül lerobban a kocsi, az autómentő meg csak néz, hogy nem tűnt fel előbb a probléma, mondjuk akkor, amikor a vezérműtengely fél kilométer után elszállt. Nos, jobb embernek kell lenni, és figyelni kell – a párkapcsolatban is. Nem lehet teljesen figyelmen kívül hagyni a mindennapos gondokat, törődni kell a másikkal.

Egyes kocsik nem érik meg a fenntartás költségeit

Ez leginkább az előző pont függeléke. Igen, figyelni kell a problémákra, és állni kell a karbantartási költségeket, de azt is tudni kell, hogy mikor jobb hagyni a fenébe az egészet. Persze nem könnyű meghozni egy ilyen elhatározást egy kocsi ügyében, és még nehezebb egy olyan kapcsolatban, ami fontos az embernek. Egyik esetben sincs fix végpont, és valószínűleg meg is kérdőjelezed majd a döntésedet, miután továbbléptél. Mindenesetre bízz az ösztöneidben, és tedd, ami a legjobbnak tűnik.

Mindig emlékezni fogsz az elsőre

Ha annyira el voltál eresztve, hogy egy tökéletes, vadonatúj kocsit kaptál már elsőre is, akkor 1) gáz vagy, 2) sosem fogod megérteni, milyen az, amikor a beledet is kimelózod, hogy legyen egy olyan használt autód, ami úgy-ahogy tetszik, és meg is engedheted magadnak. "Se vele, se nélküle" kapcsolat ez, a járgány folyamatosan lerobban, és hamarosan váltasz is, de akárhogy is, soha nem fogod elfelejteni. Ugyanígy az első kapcsolatnak is az a vége, hogy rájöttök: nem vagytok egymáshoz valók, de ezen egy idő után már csak nevet az ember – és hálás, hogy továbblépett.Baleset után a kocsid már sosem lesz a régi

A szerelők csodákat tudnak tenni a súlyos balesetekben összetört autókkal: a festés tökéletes, a darabok hibátlanul illeszkednek, jó az úttartás, és remekül megy a gép. A pszichológiai károkat azonban nem ilyen egyszerű kijavítani. Emlékezni fogsz, milyen volt a baleset előtt a kocsi, és – legyenek bár valódiak vagy csak a képzeleted szüleményei – ki fogsz szúrni egy csomó olyan apróságot, amik korábban nem voltak ott. Gyakran így van ez a párkapcsolatokban is egy-egy nagyobb válság után, mondjuk amikor valaki félrelép: mindkét fél megpróbálhatja kijavítani a hibáit, de ritkán lesz minden olyan, mint korábban.

A szexi verda sokba kerül

Lehet ezzel vitatkozni napestig, de szerintünk az autóknak igenis van személyisége. Na most akkor vegyük a tipikus luxusautó-tulajdonost: legalább annyi, ha nem több örömöt okoz neki, hogy mutogathatja a járgányát, mint amennyire a kocsival kettesben töltött időt élvezi. Ennek az az oka, hogy minden egyes alkalommal szerencsejátékot játszik az autó személyiségével, amikor elfordítja a slusszkulcsot, mert nem tudhatja, hogy lélegzetelállító élmény következik, vagy párezer dolláros szívtiprás. Mi, hétköznapi emberek nem látjuk, milyen komoly fenntartási költségekkel jár egy ilyen autó birtoklása. Na most, ezt vonatkoztassuk a cicababára az anyósülésen, és máris érthető az egyenlet.

Ne feledkezz meg a rendszeres karbantartásról

Jó, tehát akkor nincs a tulajdonodban olyan luxusverda, aminek a motorját néhány évente "rutinellenőrzés" címén szét kell kapni, majd újra összerakni. A rendszeres karbantartás azonban így is kikerülhetetlen feladat. És éppen ez a legfontosabb, amit a kocsidtól megtanulhatsz a párkapcsolatokról. Nem kell generáljavítást csinálni, csak élvezni kell a dolgot: nem szabad elfelejteni nevetni, figyelmesnek kell lenni, törődni kell, kezdeményezni és segíteni. Ezzel rengeteg probléma elkerülhető, és az eredmény egy hosszabb, mindkét fél számára gyümölcsözőbb kapcsolat lesz.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés