![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Mi így készítjük a párolt lilakáposztátCímkék: íz-i, lilakáposzta, recept 3 hozzászólásMárton napi finomságok mellé elmaradhatatlan a párolt vagy dinsztelt káposzta. Mi a következőképpen készítjük el. Itt a libaszezon, sült libamell, sült libacomb és amit akartok... ami mellé egyértelműen párolt lilakáposzta dukál. A dinsztelt vagy párolt lilakáposztát többféleképpen lehet elkészíteni, mi a következőt ajánljuk sok-sok szeretettel. A cukor helyett nyírfacukrot használtunk, de lehet mézzel és citrommal is ízesíteni, almával és céklával is fel lehet turbózni, szóval csak a képzelet és a kreativitás tud határt szabni annak, milyen is lesz a végeredmény.
Hozzávalók:A hagymát és a káposztát vékonyan felszeletelem. Az olajon megpárolom a hagymát (ne barnuljon meg!), majd rádobom a káposztát, és pár perc után hozzáadom a cukrot és a bort, megsózom, és fedő alatt puhára párolom. ![]() Időnként ránézek, ha elfő a lé alóla, adok hozzá némi vizet, de közben figyelem, hogy mennyire puhult meg a káposzta. Ha már majdnem kész, lehet hozzá adagolni az ecetet/citromot. Nagyjából egy óra alatt elkészül. Libacomb, libamell mellől elmaradhatatlan.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc WAM, krea, nagybetűs, okfejtés, spicegirls, kilók, nővér, életmű, vadas, processzor, szenteltvíz, körkép, loftlakás, öregedés, Cher, légvár, kapcsolat, gulyás, biztosítás, nyalóka |