free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mi így készítjük a párolt lilakáposztát

Borsa         Címkék: íz-i, lilakáposzta, recept 3 hozzászólás

Márton napi finomságok mellé elmaradhatatlan a párolt vagy dinsztelt káposzta. Mi a következőképpen készítjük el.

Itt a libaszezon, sült libamell, sült libacomb és amit akartok... ami mellé egyértelműen párolt lilakáposzta dukál. A dinsztelt vagy párolt lilakáposztát többféleképpen lehet elkészíteni, mi a következőt ajánljuk sok-sok szeretettel. A cukor helyett nyírfacukrot használtunk, de lehet mézzel és citrommal is ízesíteni, almával és céklával is fel lehet turbózni, szóval csak a képzelet és a kreativitás tud határt szabni annak, milyen is lesz a végeredmény.
Hozzávalók:

fél lila káposzta (kisebb darab fele)
1 hagyma
2 evőkanál balzsamecet
2 evőkanál olaj
2 evőkanál nyírfacukor
2 evőkanál vörösbor
Ízlés szerint ecet/citrom só


A hagymát és a káposztát vékonyan felszeletelem. Az olajon megpárolom a hagymát (ne barnuljon meg!), majd rádobom a káposztát, és pár perc után hozzáadom a cukrot és a bort, megsózom, és fedő alatt puhára párolom.



Időnként ránézek, ha elfő a lé alóla, adok hozzá némi vizet, de közben figyelem, hogy mennyire puhult meg a káposzta. Ha már majdnem kész, lehet hozzá adagolni az ecetet/citromot. Nagyjából egy óra alatt elkészül. Libacomb, libamell mellől elmaradhatatlan.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés