free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Pedofília vádjával perlik a Vatikánt

Borsa         Címkék: kultúrtripp, pedofília, vatikán 37 hozzászólás

A katolikus egyház ismét botrányba keveredett. Most a Vatikánt, sőt, a pápát vádolják pedofíliában való segédkezéssel.

Nem ez az első eset, hogy katolikus papokat pedofíliával vádolnak meg, arra viszont még nem volt példa, hogy magát a Vatikánt perelték volna be a gyerekek megrontásában való segédkezésben. 2007-ben 5 év szabadságvesztésre ítélték Daniel McCormack-et, egy chicagói papot, akit összesen húsz kiskorú megrontásával gyanúsítottak, amiből ő 5 esetben bűnösnek is vallotta magát. Az egyik áldozat édesanyjának ügyvédje most a Vatikán ellen adott be keresetet, mivel elmondása szerint II. János Pál és XVI. Benedek pápa személyesen is felelősnek tekinthető a pedofil papok ügyeinek eltusolásáért és a megfelelő intézkedések elmaradásáért. 
Idén januárban az ír katolikus egyházközség körül tört ki botrány, amikor nyilvánosság elé került az az 1997-ben íródott levél, amiben a Vatikán arra kérte az ír egyházat, ne szolgáltassák ki a pedofíliát elkövető papokat a rendőrségnek. "Az ilyen esetek megingathatják az emberek hitét az egyházban morális és kanonikus értelemben is" - olvasható az irományban.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés