free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Párkapcsolat és pénzügyek: ha a nő többet keres

HT2         Címkék: hímtag, párkapcsolat, pénz 9 hozzászólás

Hímtag kettő a párkapcsolat és a pénzügyek összefüggéseiről. A közös kasszát (egyelőre) nem érinti, lesz viszont szó gazdag nőkről és mosogatásról is.

Hosszan elröhögtünk a minap egy barátommal azon, hogy mi lenne, ha "A 100 leggazdagabb ember" című lista valamelyik szereplőjének lányával hozná össze valamelyikünket a sors. "Na, onnantól aludnék nyugodtan, ha egy milliárdost kellene Papának szólítanom", "És gondolj bele, még az sem kizárt, hogy jó nő is lenne", "Ezért még a betoncipőt is megéri kockáztatni" – ilyen és ehhez hasonló magvas gondolatok röpködtek a levegőben, de meg kell hagyni – bár nem fordítottuk komolyra a szót – érezhetően eljátszott mindkettőnk a gondolattal, hogy mi lenne, ha tényleg. Elvégre a végtelen anyagi biztonság talán nagyobb buli az örök életnél is, hiszen a pénz ugyan nem boldogít, de amit rajta veszünk, az nagyon is, a hiánya pedig könnyen mély depresszióba tud taszítani bárkit. Végeredményben azonban, azt hiszem, mindkettőnk nevében mondhatom: magunk sem gondoltuk komolyan, hogy összejönnénk egy nálunk kategóriákkal gazdagabb nővel, ha valami véletlen folytán adódna erre esély. Merthogy kitartott semmirekellőt csak nem csinál magából akkor sem az ember, ha amúgy már gyerekkorában is vonzódott a vén Dagobert pénzfürdős jeleneteihez a Kacsamesékben.Az úgy, valljuk be, valahogy rombolná a férfi önmagáról alkotott mítoszát, amiben – emancipált, kereső nő ide vagy oda – ő a megélhetés letéteményese, a keresőképes férfi, aki vért és verejtéket nem kímélve teremti meg a békés élet keretfeltételeit (és ezért cserébe elvárhatja, hogy kiszolgálják, de legalábbis nem kell szégyellnie, ha nem tudja, hogy a vajas kenyeret csak az egyik oldalán szokás megkenni). Amelyik férfi nem eszerint rendezi be az életét, és hajlamos ebben a kérdésben elhajlani, az nem is igazi férfi az igazi férfiak szemében. Na jó, még mielőtt kilyukadnánk oda, hogy "az én csajom aztán nehogy többet keressen nálam, sőt keressen sokkal kevesebbet", jelzem: túlzok, sőt mi több, karikírozok. Mindez inkább csak afféle keretrendszer, amihez képest a valóság természetesen jó pár kompromisszumot kikényszerít, hiszen tudjuk: az elvek olyanok, mint a fing – addig tartja őket az ember, amíg bírja.

Mindazonáltal azt nem lehet vitatni, hogy ez a bizonyos elvi keretrendszer létezik, és ha csak a háttérben is, de működik. Már középiskolásként, a kereső létről vajmi kevés tudással rendelkezve sem éreztem magamat feltétlenül jól a nálam (illetve nálunk) mérhetően gazdagabb csajaimnál. Valahogy mindig olyan viszketeg voltam. Persze lehet mondani, hogy ez nem férfitulajdonság, hanem általános emberi vonás, és annyiban igaz is ez, hogy a későbbiekben lett is olyan barátnőm, akit meg az zavart, hogy nekem van több pénzem, és ennek folytán például azt sem hagyta soha, hogy meghívjam egy akármire, vagy ha mégis, akkor hó elején fillérre leszámolva megadott mindent, hiába ellenkeztem. Csakhogy én meg erre azt mondom: nem udvariasságból ellenkeztem olyankor vele, hanem baromira zavart, hogy egy kicsit sem lehetek mellette nagyvonalú, pénzes, nevezzük akárhogy.Illetve nem, ne nevezzük akárhogy, mert azt azért szeretném leszögezni, hogy bármilyen szánalmas hozzáállás is ez, a mögötte álló szándék nem rossz. Az egyszerűen annyiról szól, hogy férfiként az ember szereti magát afféle gondoskodó szerepben érezni, és ennek nyilván az egyik legalapvetőbb dimenziója az, hogy anyagilag nincsenek gondjai. Sőt sajnos azt is be kell ismerni, hogy az egyik legfontosabb dimenziója a törődésnek ez, mert a mosogatás, főzés meg általában mindig a nőre marad, pedig ugye micsoda törődés és gondoskodás annak az átvállalása is. Hát igen, ez nem az az eset, amikor azt kell bizonygatnom, hogy a férfigondolkodás mindig logikus, hanem az a helyzet, amikor arra kell felhívnom a figyelmet, hogy alapvetően nem vagyok rosszarcú, csak kicsit nehéz (értsd: hülye).

És persze azért tegyük hozzá: jó esetben, kellő együtt töltött idő után ez az egész elveszti a jelentőségét, mert abban viszont hiszek, hogy a fentebb emlegetett elvi keretek egy igazán bizalmas kapcsolatban többé-kevésbé megszűnnek (bár a teljesen közös kassza megint egy külön kérdés). Hogy ilyen bizalmas kapcsolat kialakulhat-e valami gazdaglistáról ismerős névvel, abban viszont már nem vagyok biztos – de végül is miért ne. Egyrészt a szerelem állítólag mindent legyőz, másrészt meg sajnos még ennek is nagyobb az esélye annál, hogy a gondoskodását minden férfi mosogatásban fejezze ki.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés