free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 dolog, amit a férfi pénzpocsékolásnak tart

Brabham         Címkék: férfi, lista, pénz, púder 8 hozzászólás

Mindenki veszekedett már a partnerével arról, hogy volt-e értelme megvenni valamit. Az alábbiakban a férfiak mondják el, mit tartanak a legnagyobb pénzpocsékolásnak.

A jellegzetes szájhúzást, a sokatmondóan forgó szemeket, a csípős megjegyzéseket és a parázs vitákat nyilván senkinek nem kell bemutatni: mivel az ízlésük nem teljesen egyforma, egy férfi és egy nő könnyen hajba tud kapni azon, hogy mire adjanak ki pénzt, és mire nem. És bár nem aranyszabályról van szó, azért általában a férfiak tiszte kiakadni, hogy "ezt meg mégis mi a francnak kellett megvenni", úgyhogy most az övék a szó: elmondják, mi az az öt dolog, amit a leginkább pénzpocsékolásnak tartanak.

Lakásdíszek

A témával már külön cikkben is foglalkoztunk, úgyhogy sok újat nem tudunk mondani. A férfit jobbára csak a lakás funkcionális jellege érdekli, meg esetleg az, hogy minden legyen rendben és tisztán, úgyhogy számítani sem lehet arra, hogy díjazni fogja, ha a nő vesz egy új terítő-függöny garnitúrát a konyhába, vagy lecseréli a kádkilépőt a fürdőszobában. Adventi koszorúkról, húsvéti barkáról, pláne faldíszekről, potpourriról ne is beszéljünk, mert férfiszemmel egyiknek sincs semmi értelme: használni nem lehet őket, csak a helyet foglalják. Ha szép lakást akarunk, akkor ki lehet festeni (szigorúan fehérre), oszt’ kész.

Az ötödik strandpapucs

Vagy a hatodik magas sarkú cipő, a harmadik tornacsuka, és nem is kell feltétlenül megragadni a lábbelik szintjén: játszik a tizenkettedik fölső és a kilencedik szoknya is. Női fejjel ezt borzasztó lehet megélni, de egy férfi jó eséllyel soha nem érti meg, hogy mi a különbség egy virágmintás fehér és egy szimpla fekete vietnámi papucs vagy egy rózsaszín és egy csíkos magas szárú tornacipő között. A kettő egy és ugyanaz, ráadásul minél több van belőlük, annál ritkábban lehet hordani őket, ergo a második darabtól mindegyik pénzpocsékolás. Itt kell megjegyezni: az otthoni kollekciónál még idegesítőbb tud lenni a férfi számára, amikor egy háromnapos utazásra el kell vinni mindenből ötöt, és még ennél is hajmeresztőbb neki, amikor egy ilyen kis kiruccanás kedvéért kell külön venni valamit.

Szemránckrém

Ugyan már, kamu az egész. Az összes többi kenceficével együtt. Próbálja meg valaki meggyőzően elmagyarázni egy férfinak, hogy hogyan lesz "fiatalabb a bőr" egy krémtől, amikor magától, természetes úton öregszik – nem fog sikerülni. Humbug az összes vonatkozó szakkifejezés is, azok csak azért lettek kitalálva, hogy a nőkre lehessen tukmálni az ilyen vackokat. Mítoszgyártás folyik, ami a női hiúságra épül, a gyártók pedig röhögnek a markukba, hogy milyen könnyű is megvezetni a vásárlókat. A non plus ultra pedig az a férfi számára, hogy sokan már húsz évesen, megelőző jelleggel elkezdik használni ezeket az izéket, ami legalább három évtizeddel meghosszabbítja a fölösleges pénzszórás időtartamát.

Minden, ami bio

Persze, nem a középkorban élünk, éljen az egészséges táplálkozás, extraszűz olívaolajat és tejes kiőrlésű lisztet mindenkinek a progresszív férfiak szerint is, de azt a gyanút azért elég nehéz kiirtani a hímnemből, hogy ezt az egészet is csak azért találták ki, mert a nőknek mindent el lehet adni, ami fogyókúrás, de legalábbis egészséges. Mármint névleg, mert ez egyébként nyilván ugyanolyan átverés, mint a kozmetikai ipar. Egy bizonyos szintig még oké, hogy figyelünk rá, mit eszünk, de azon felül már egyszerű, jól kitalált fanatizálás az egész: ma ez rákkeltő, de az csökkenti az érelmeszesedés esélyeit és lassítja a csontritkulást, holnap meg épp fordítva. Követhetetlen az egész, de ez a nőket persze nem zavarja: ők megkajálják az egészet, a férfiak meg csak fogják a fejüket – és siratják az elpocsékolt forintokat.

Női magazinok

Naná, hogy itt vannak, hiszen miről szólnak: pont azokat a dolgokat propagálják, amikről eddig szó volt. Ennek fényében az talán még enyhe kifejezés is, hogy pénzpocsékolásnak tartja őket a férfi, hiszen nevezhetők akár minden rossz forrásának is. Hogy a férfimagazinok sem jobbak semmivel? Ugyan már, ott legalább nem zsákbamacskát kap az ember a pénzéért, meg lózungokat és szédítést, hanem konkrétumokat. Egyébiránt, bár pénzbe nem kerülnek, a netes női magazinok sem sokkal jobbak a férfiak szerint, mint papíralapú társaik, mert ugyanaz a dal szinte mindenütt. Persze tisztelet a kivételnek. Hehe.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés