free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Ne sörözz, ha pikkelysömörrel küzdesz!

Borsa         Címkék: pikkelysömör, púder, sör 0 hozzászólás

A rendszeresen sört fogyasztó nőknél nagyobb a pikkelysömör kialakulásának veszélye. A rizikótényező a sörárpa glutén nevű fehérjéje lehet.

A pikkelysömör (pszoriázis) krónikus, kiújulásra hajlamos, nem fertőző bőrbetegség, amely a bőrt, körmöket, ízületeket, nagyon ritkán a nyálkahártyákat érinti. Kialakulásában veleszületett hajlam és környezeti, "provokáló" tényezők is szerepet játszanak. A testi tünetek legfeltűnőbb jellemzője, hogy a pikkelyes bőr egy könnyed mozdulattal eltávolítható, bármely súrlódáskor leválhat, ilyenkor alóla egy apró nyílt seb tűnik fel. A súlyosabb fázisokban a panaszok átterjedhetnek az ízületekre is.A Harvard Egyetem kutatói 82 000 27 és 44 év közötti ápolónő alkoholizálási szokásait követték nyomon 1991 és 2005 között - olvasható a BBC News hírei között. Mint kiderült, az alkoholmentes és az alacsony alkoholtartalmú sör, a bor vagy a töményitalok nem befolyásolták a pikkelysömör kialakulásának kockázatát. Azoknál a nőknél viszont, akik hetente öt üveg sört fogyasztottak el, a pszoriázis kialakulásának veszélye 1,8-szer magasabb volt, mint azoknál, akik nem szerették a "folyékony kenyeret". Amikor a tudósok szigorúbb kritériumokat alkalmaztak a pikkelysömör kimutatására kiderült, hogy a betegség kialakulásának kockázata már 2,3-szeres.

A tanulmány rámutat, hogy csak a magasabb alkoholtartalmú sörök növelték a pikkelysömör kockázatát. Ez viszont arra utal, hogy valamilyen, az alkohollal össze nem függő, a borból vagy a tömény szeszből hiányzó összetevő jelenti a rizikót. A tudósok szerint ez a rizikótényező a sörárpa glutén nevű fehérjéje lehet. Korábbi kutatások kimutatták, hogy a gluténmentes étrend enyhítheti a pikkelysömör tüneteit azoknál a betegeknél, akik érzékenyek erre a fehérjére. Így hajlamosító tényező lehet a látens gluténérzékenység is, ezért a rizikócsoportba tartozó nőknek tartózkodniuk kellene az erősebb sörök rendszeres fogyasztásától.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés