free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Mandulás, mazsolás piláf csirkével

Ízbolygó         Címkék: csirke, kaja, piláf, recept, rizs 0 hozzászólás

Alábbi recept eredetileg rizses hús, kicsit másképp. Rizs helyett bulgur játszik, és bár a hús csirkehús, egy kis mandulával és mazsolával bolondította meg Ízbolygó.

A karácsonyi nagy zabálások után igazán jól esik a gyomornak egy kis fellélegzés. A rizses ételek nagy barátjaként most egy ilyet dobnék be a köztudatba. Manapság minden magára valamit is adó gasztromókus rizottót készít szarvasgombával, azonban a világ keleti részén a népek piláfot esznek, ami legalább olyan jól variálható és finom, mint talján rokona. Talán még különlegesebb is a fűszerek és a gyümölcsök miatt. A piláf eredetileg egy zöldséges húsétel rizzsel, árpával vagy bulgurral, amit a belekevert gyümölcsök és fűszerek tesznek igazán feledhetetlenné.

Keleten többnyire birkahúsból készítik. Jó birkát nagyjából a székesfővárosban mindössze egyetlen helyen lehet kapni, azonban az jelenleg földrajzilag tőlem távol esik, ráadásul BKV-sztrájkkal sújtott időket élünk, így maradt a csirke. A hétköznapi csirkét azonban remekül feldobta a mandula, paradicsom és a mazsola. Így történt, hogy a rizses húst ettünk, kicsit másként, mint azt idehaza megszoktuk.

Hozzávalók

40 dkg csirkemellfilé
2 lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
3 sárgarépa
fél póréhagyma
negyed teáskanál őrölt chili
2 teáskanál őrölt fahéj
1 konzerv darabolt paradicsom (Mutti)
3 dl rozé
1 marék mazsola
1 marék hántolt, durvára vágott mandula
8 koktélparadicsom
30 dkg jázminrizs
natúr joghurt

A húst megmosom, felkockázom, majd kevés olívaolajon egy serpenyőben megpirítom. A lilahagymát hosszú csíkokra vágom, és a húshoz adom. A fokhagymát ráreszelem. Előszedem a vaslábasomat és átpakolom a hagymás húst. Ráöntöm a paradicsompürét, a rozét, 3 dl vizet, rászórom a rizst. Sózom, borsozom, fahéjjal és chilivel megszórom.



Lefedem és elkezdem főzni. Közben a sárgarépát csíkokra, a pórét karikákra vágom, és a rizses húshoz adom. Amikor már a rizs, a hús és a répa is majdnem elkészült, hozzáadom a mazsolát, a mandulát és a vége előtt 5 perccel a koktélparadicsomot. Natúr joghurttal tálalom. Másnap felmelegítve még finomabb.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés