free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Plasztikai műtétek, négyszáz évvel ezelőtt

Borsa         Címkék: árverés, könyv, kulturtripp, műtét, plasztika 0 hozzászólás

Valódi ritkaságnak számít az a 16. századi könyv, mely részletesen ismerteti a korabeli plasztikai műtéti technikákat. Elárverezték.

A közelmúltban, egy aukción került elő egy 16. századból származó kiadvány, melyből  kiderül, hogy négyszáz évvel ezelőtt hogyan is zajlottak a plasztikai műtétek, milyen eljárásokat alkalmaztak az orvosok a sebesült katonák arcának helyreállítására - hiszen akkoriban elsősorban e célból végeztek plasztikai beavatkozásokat. A De Curtorum Chirurgia Per Insitionem című könyvet 1597-ben adták ki, a szerzője pedig Gaspare Tagliacozzi, a Bolognai Egyetem néhai sebészprofesszora.
A kiadvány valódi kuriózumnak számít, hiszen ez az egyik legrégebbi dokumentum, melyben részletes leírások és illusztrációk találhatók a korabeli műtéti technikákról és az operációk során használt eszközökről. A könyvritkaságért a brit Dominic Winter aukciós ház árverésén hatalmas volt a harc, végül egy telefonon licitáló, magát nyilvánosan megnevezni nem kívánó plasztikai sebész vette meg, 11 000 fontért.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés