![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
Ilyen is van: pogácsatortaCímkék: íz-i, pogácsa, recept, torta 0 hozzászólásA bátor vállalkozások mindig sikerülnek, íme erre egy igazán finom példa. A pogácsatortát annak ajánljuk, aki nem szereti az édességeket. Tényleg váratlanul hangzik az, hogy pogácsatorta, de mégis elkészült és fogyaszthatónak bizonyult. Ehető természetesen magában, de kenyér helyett gulyásleves, bableves kísérőjeként is remekül elképzelhető. (Vannak tájegységek, ahol ezekhez a levesekhez mindig pogácsát esznek.) Mindenesetre, ha valaki ódzkodna az óriási kivitelezéstől, süsse meg ezt a tésztát nyugodtan kisebb fajta szaggatóval kiszaggatva, remek túrós zsúrpogácsát kap. Hozzávalók: ![]() 35 deka lisztet elmorzsolunk tíz deka vajjal, meglehetős mennyiségű sóval, egy csomag sütőporral, és 25 deka túróval. Ekkor hozzáadunk két tojást, és rugalmas tésztává gyúrjuk össze. Legalább egy fél órát pihentetjük, majd lisztezett deszkán kinyújtjuk. A bátrak nyújtsanak akkora kört, amekkora a tortaformájuk alja, a konzervatívabbak kétujjnyi lappá lapítsák el a tésztát. Ők szaggassák apró pogácsaszaggatóval, akik a nagyobbat választják egy kicsit kockázzák be késheggyel a tetejét, de mindkét fajtát érdemes lekenni egy kis tejföllel elkevert tojással. 180 fokon sül, melegen és hidegen is nagyon finom.
|
![]() Ilyenek vagyunkEgy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk. Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod Foltos fogzománc |