free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Prada táskával virít a nemzetközi celebvilág

Kádas Andi         Címkék: divat, kirakat, prada, táska 6 hozzászólás

A pasztell színű táskák helyett idén a sztárok barnás narancssárga színű, kézzel fonott kecskebőr táskára vágynak. Ez a Prada Madras.

Minden szezonnak megvan a maga legnépszerűbb táskája, némelyek azonban nagyobb hírnévre tesznek szert, mint mások. Léteznek utolérhetetlen darabok, ezek neve örökre belevésődött a divattörténelembe: ilyen a 2.55 a Chaneltől, amit maga Coco alkotott meg és 1955 februárjában dobott piacra (innen a név). Olyan táskát szeretett volna létrehozni, ami bírja a gyűrődést, nem csak elegáns alkalmakra vehető fel és ami "felszabadítja" a kezeit, ezért megalkotta a világ első válltáskáját, anyagát a zsokék steppelt kabátja inspirálta.

A Hermés divatház két ikonikus táskát mondhat magáénak, mindkettőt egy gyönyörű és híres nőről nevezték el; az első a 50-es években készült és Grace Kelly amerikai színésznőről - később monacói hercegnőről- kapta a nevét, a másik pedig a divatvilág egyik legnagyobb státuszszimbólumaként számon tartott Birkin táska, melynek még a története is exkluzív.
1981-ben Jane Birkin a Párizsból Londonba tartó gépen ült és éppen táskáját próbálta az ülés feletti tartóban elhelyezni, amikor az leesett és a teljes tartalma a földre hullott. Jane ekkor szitkozódni kezdett, hogy vajon miért nem gyártanak olyan táskát, aminek zsebei is vannak, zárható és mindennapi használatra is alkalmas. A mellette ülő úriember történetesen a Hermés divatház elnöke, Jean-Louis Dumas volt, aki néhány évre rá piacra dobta a Birkin nevével fémjelzett, számkódos lakattal ellátott bőrtáskát.Idén a legnépszerűbb táskák sorába úgy tűnik a Prada Madras elnevezésű táskája lép majd, amit olyan trendmeghatározó sztárok viselnek máris, mint Jessica Alba, Uma Thurman és Sienna Miller, népszerűsége talán annak köszönhető, hogy gyakorlatilag a többi idei táska-trend tökéletes ellentéte, vagyis nem egy visszafogott darab. Nevét onnan kapta, hogy a kecskebőrt, amiből készítik India Madras nevű régiójából szerzik be, majd ezt kézzel fonják egy igen kifinomult, tradicionális fonási technikával. A táska része Miuccia Prada - a Prada ház vezető tervezője- új projektjének, ami a "Made In" nevet viseli. Még a 20. század elején Miuccia nagyapja, Mario Prada körbeutazta a világot egzotikus bőrök, kifinomult textilek és különleges megmunkálási eljárások után kutatva, majd ezeket beillesztette terveibe; az első Prada termékek osztrák és francia bőrművesek, cseh kristálykészítők és angol ezüstművesek keze nyomát dicsérik. APrada divatház évtizedeken keresztül ennek szellemében működött, most pedig a globalizációval és homogenizálódással szembe menve Miuccia elindította új projektjét, melynek lényege hogy kisiparosokat és kézműveseket alkalmaz az egész világon, hogy saját tradícióik szerint készítsenek ruhákat és kiegészítőket a Prada-nak. A "Made in Peru" címkével ellátott holmik alpaka-gyapjúból készülnek Peru legrégebbi kötő-műhelyeiben, a "Made in Scotland" címkét tartán skótszoknyák kapják majd, a "Made in India" címkések pedig kézzel készített, különleges indiai díszítésekkel ellátott balerina cipők, fonott szandálok és táskák lesznek - köztük a Madras is.

A Madras egyébként körülbelül félmillió forintnak megfelelő összegért lehet a miénk; kíváncsian várjuk, vajon meddig lesz divatban, vagy hogy képes lesz-e elérni hasonló státuszt, mint egy Louis Vuitton Speedy vagy egy Fendi Spy táska.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Fenék-tömés

Ha már a fenekünk méretével sem vagyunk elégedettek, mindössze 18 000 forintért miénk lehet egy fenék-tömés.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés