free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rúzsozzunk profin

Trapp Henci         Címkék: , púder, rúzs, smink 2 hozzászólás

A rúzs szexre csábít, persze csak akkor, ha nem folyik, maszatolódik, gyűlik össze az ajkaink repedésében. Most megtanulunk szépen rúzsozni egy sminkes segítségével.

Ha sminkelünk, mindenek előtt az alapokat kell megteremteni ahhoz, hogy ragyogó, csillogó, kívánatos küllemet ölthessünk. Így van ez az ajkaink festése előtt is. Ha nagyítós tükörrel vizslatjuk az ajkainkat láthatjuk, hogy rengeteg kis barázda van rajta. Mikor ezek kiszáradnak, akkor a száj csúnyán berepedezett lesz, pláne az őszi-téli cudar időjárásban, ezért jó, ha mindig ápoljuk az ajkakat. Zelenák Zita kozmetikus, sminkmester szerint az ajkakról a legtökéletesebben, egy puha fogkefével lehet eltávolítani az elhalt hámréteget.

"Vezessünk be egy puha sörtéjű fogkefét, amelyet kizárólag erre használunk, ne azzal a kefével dörzsöljük az ajkainkat, amivel a fogunkat mossuk, mert az óhatatlanul a kefén maradó fogkrém, még jobban kiszáríthatja a szánkat. Vigyázzunk, hogy ne legyünk durvák, mert a nagyon vékony bőr könnyen reped, főleg, ha száraz"- adta az első tanácsot a szakember.

Tápláló ajakbalzsamok széles választékából is szemezgethetünk, hogy puhák legyenek ajkaink, de persze nem minden ajakbalzsam használata eredményezi ezt. Létezik egy, nálunk leginkább csak a kozmetikusok, sminkesek körében ismert csodaszer, ami a Carmex névre hallgat, és tényleg látványosan javítja a kiszáradt száj állapotát. "Magas lanolin tartalmának hála, egykettőre pihe-puha, dús ajkakat rittyent a száraz, repedezett szánk helyére. A készítményben lévő mentol duzzasztó hatású - örülhetnek a vékony ajkú lányok. Ha megtaláltuk azt az ajakápolót, ami nekünk a legjobb, mindenképp azzal kezdjük a rúzsozást, mert a már említett száraz barázdákban csúnyán megülő festék a legkevésbé sem vonzó látvány, szóval először hidratáljunk" – intett minket Zita, a kötelező alapozás fontosságára.Pusziljunk zsepit

Sok vita övezi azt a kérdést, hogy kell-e zsebkendőre puszilni a rúzsozást követően annak érdekében, hogy leszedjük a felesleges festéket az ajkainkról. Természetesen sminkesünknél is rákérdeztünk erre a vitás kérdésre. "A rúzsozás folyamatának része a zsepire cuppantás, de nem a legvégén! A rúzsozás után, amikor belülről kifelé haladva visszük fel az első réteget, jöhet az ominózus papírzsepkendőre puszanntás, ami azon felül, hogy vadító ajkaid lenyomata, felitatja a felesleges réteget, így a festék nem fog lefolyni a szádról. Atombiztos tartás érdekében az első kör után mehet egy kis púder a szádra, aztán a második réteg. A púder fixáló hatásának hála a sokadik elszívott cigi és kortyolás után is ütni fog a szín".

Azt tudjuk, hogy világos rúzs esetén nincs szükségünk nagy szaktudásra, hogy szép ajkakat varázsolhassunk, de mi van az élénkebb, vadabb színekkel? "Tény, hogy a sötétebb rúzsok felvitele már ügyesebb és tapasztaltabb kezeket igényel. Ha erősebb árnyalatot választottunk, elengedhetetlen a szájkontúr használata, ami csak enyhén legyen sötétebb árnyalatú, mint a rúzs. Sőt, ha teltebb ajkat szeretnénk, akkor bátran használhatunk világosabb, akár a bőrünk színével megegyező kontúrceruzát is. A fekete, mély barna, bordó kontúr csak egy idióta divat-fiaskó volt, így felejtsük el! Durva kontrasztot ad, erősíti a vonásokat, és iszonyú ízléstelen. A kontúrozást csak hegyes és puha cerkával érdemes végezni, mert különben túl vastag lesz a körvonal, ami szintén bénán néz ki. Ha kész a kontúr, elő a rúzsecsettel, amivel apró adagokban visszük fel a festéket. Fontos, hogy csak kevés rúzs kerüljön az ecsetre, mert ezt az adagot tudunk alaposan eldolgozni. Ha ügyesen végezzük az apró mozdulatokat, a végeredmény atomszexi lesz. A rúzsozást lezárhatjuk azzal, hogy az ajkaink közepére teszünk egy csöpp ultracsillogós szájfényt, teltebb lesz és csókosabb" - mondta Zita.


2010/11 őszi/téli sminktrendek: Christian Dior, Yves Saint Laurent, Dolce & Gabbana

Csík, telt, duzzadt

Száj és száj között bizony óriási különbségek vannak, ahogy nincs két egyforma ujjlenyomat, úgy két egyforma ajak sem létezik. Magunknak kell kitapasztalni, hogy melyik árnyalatok állnak jól a szemünk, hajunk, öltözékünk alapján, viszont ha vékony az ajkunk, akkor tuti mindig teltebbet szeretnénk. Bár nem ismeretlenek előttünk azok a lehetőségek, amikkel a szánkat duzzadtabbá varázsolhatjuk, viszont az ilyen költséges, és kétséges kimenetelű eljárásokat Borsaszerkesztő nem ajánlja. Megkérdeztük inkább sminkesünket, hogy mégis hogyan varázsolhatjuk, legalább optikailag vastagabbra az ajkainkat. Sminkmesterünk elmesélte, hogy van erre lehetőség: "Miután a korábban kitárgyalt alapozás megtörtént - elhalt hámréteg eltávolítása, balzsamozás - lapos ecsettel alapozzuk le az ajkainkat. Erre a célra tökéletesen megfelel az a alapozó, amelyet a pofinkra használunk. Miután lepúdereztük a szánkat, fogjunk egy világos - hússzínű - kontúrceruzát, ami puha, de jelen esetben nem kell hegyesnek lennie, és a felsőajak közepén megrajzoljuk a klasszikus V-betűt, majd a szájak széléről indulva, picit ívesen összekötjük a kontúrvonalat a V-betű száraival, majd alul is meghúzzuk a vonalat a szélétől, középre haladva, nagyon odafigyelve a szimmetriára. Nem szeretnénk, ha ez a kontúrvonal éles lenne, ezért satírozzuk el, de óvatosan, a száj belseje felé haladva, majd finoman púderezzük le, amit csináltunk és rúzzsal fessük ki ajkainkat, majd megint púderezünk. Lehetőleg átlátszó púdert válasszunk, hogy színezni már ne kelljen. Miután készen vagyunk szupercsillogó vagy éppen teljesen átlátszó fénnyel tehetjük üveges hatásúvá az ajkainkat, ezzel is duzzadtabbnak fog kinézni."

Színes ajkakról álmodunk

Minden életkorban megvannak azok a színek, amiket amelyek nem túlzóak. Minél idősebbek vagyunk, annál sötétebb színeket használhatunk. Az igazán sötét rúzsok csak az idősebbeknek állnak jól, így kislányos arcunkat, sima bársonyos bőrünket, ne karikírozzuk egy mélybordó árnyalattal. És a legjobb, ha a nagyinak sem veszünk gyöngyházfényű ajakfestéket. Miután gondosan kipingáltunk, a fogainkat ellenőriztük, már meg is bizonyosodhatunk afelől, hogy jól választottunk.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés