free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kamu volt a prostisztori

Borsa         Címkék: bestseller, kamu, könyv, leleplezés, prostituált 0 hozzászólás

Hollandiában egy újságíró kiderítette, hogy a 12 éves korában prostituálttá kényszerített lány története, nem is igaz. Botrány a botránykönyv miatt.

A megdöbbentő sorsokról szóló életrajzi könyveket általában jól el lehet adni, a legtöbb ember szeret borzongani a másokkal megtörtént kegyetlenségeken. Már ha egyáltalán megtörténtek, mert az ilyen írások valóságtartalmát ugyanis szinte lehetetlen ellenőrizni.

Egy 19 éves holland nő, Maria Mosterd bestsellere, a Real men don't eat cheese 2008-ban jelent meg. Az "igaz" történet szerint a szerző 12 éves korában összejött egy fiúval, aki prostitúcióra kényszerítette. Az eladott példányszám hatására a lány anyja is kiadott egy könyvet arról, hogyan élte meg ő mindezt.

Egy Jan Korterink nevű oknyomozó újságíró elhatározta, kideríti, mennyire felel meg a történet a valóságnak, felfigyelt ugyanis néhány gyanús részletre a sztorival kapcsolatban. Mosterdék beperelték Maria iskoláját 76 ezer euróra, mert nem tájékoztatták az anyát arról, hogy a gyerek milyen sokat hiányzik. A pert elvesztették, mert kiderült, hogy Maria egyáltalán nem volt lógós típus.

Maria könyvében súlyos vádak hangzanak el, gyilkossággal, prostitúcióval, futtatással és közösen elkövetett nemi erőszakkal kapcsolatban, és a szerző azt állította, hogy még a rendőrök is tudtak arról, mivel foglalkozik az iskola után. Érthetetlen azonban, hogy az állítólagos exprosti miért nem indított pert az őt futtató férfi, illetve a mögötte álló bűnszervezet ellen.

http://img.dailymail.co.uk

Az újságíró megkereste a lány "első szerelmét" és kifaggatta a lány apját és a barátait is. Ő is írt egy könyvet, amiben azt állítja, hogy a bestsellerben leírtak nagy része soha nem történt meg, a sztori nagy része vagy egésze a képzelet szüleménye. Maria például nem vesztette el 12 évesen a szüzességét, és állítólag egyáltalán nem volt szexuális kapcsolata az őt futtató férfival.

A könyv kiadója azt nyilatkozta, hogy a könyv a "szubjektív igazságot" tartalmazza. Lehetetlen, hogy egy kiadó minden adatot ellenőrizzen, példaként a gyerekkorában női körülmetélésen átesett Waris Dirie Desert Flower című könyvét hozta fel, amelynek valóságtartamát sem firtatja senki.Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés