free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Kamu volt a prostisztori

Borsa         Címkék: bestseller, kamu, könyv, leleplezés, prostituált 0 hozzászólás

Hollandiában egy újságíró kiderítette, hogy a 12 éves korában prostituálttá kényszerített lány története, nem is igaz. Botrány a botránykönyv miatt.

A megdöbbentő sorsokról szóló életrajzi könyveket általában jól el lehet adni, a legtöbb ember szeret borzongani a másokkal megtörtént kegyetlenségeken. Már ha egyáltalán megtörténtek, mert az ilyen írások valóságtartalmát ugyanis szinte lehetetlen ellenőrizni.

Egy 19 éves holland nő, Maria Mosterd bestsellere, a Real men don't eat cheese 2008-ban jelent meg. Az "igaz" történet szerint a szerző 12 éves korában összejött egy fiúval, aki prostitúcióra kényszerítette. Az eladott példányszám hatására a lány anyja is kiadott egy könyvet arról, hogyan élte meg ő mindezt.

Egy Jan Korterink nevű oknyomozó újságíró elhatározta, kideríti, mennyire felel meg a történet a valóságnak, felfigyelt ugyanis néhány gyanús részletre a sztorival kapcsolatban. Mosterdék beperelték Maria iskoláját 76 ezer euróra, mert nem tájékoztatták az anyát arról, hogy a gyerek milyen sokat hiányzik. A pert elvesztették, mert kiderült, hogy Maria egyáltalán nem volt lógós típus.

Maria könyvében súlyos vádak hangzanak el, gyilkossággal, prostitúcióval, futtatással és közösen elkövetett nemi erőszakkal kapcsolatban, és a szerző azt állította, hogy még a rendőrök is tudtak arról, mivel foglalkozik az iskola után. Érthetetlen azonban, hogy az állítólagos exprosti miért nem indított pert az őt futtató férfi, illetve a mögötte álló bűnszervezet ellen.

http://img.dailymail.co.uk

Az újságíró megkereste a lány "első szerelmét" és kifaggatta a lány apját és a barátait is. Ő is írt egy könyvet, amiben azt állítja, hogy a bestsellerben leírtak nagy része soha nem történt meg, a sztori nagy része vagy egésze a képzelet szüleménye. Maria például nem vesztette el 12 évesen a szüzességét, és állítólag egyáltalán nem volt szexuális kapcsolata az őt futtató férfival.

A könyv kiadója azt nyilatkozta, hogy a könyv a "szubjektív igazságot" tartalmazza. Lehetetlen, hogy egy kiadó minden adatot ellenőrizzen, példaként a gyerekkorában női körülmetélésen átesett Waris Dirie Desert Flower című könyvét hozta fel, amelynek valóságtartamát sem firtatja senki.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés