free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Súlyproblémáink leküzdéséhez pszichénket is ápolni kell

Borsa         Címkék: fogyás, púder, táplálkozás 3 hozzászólás

Mindenki azt szajkózza, hogy táplálkozzunk egészségesen, mértékkel, növeljük testünk aktivitását, és akkor majd szépek leszünk és egészségesek. Bebizonyosodott, hogy a lelkünket is ápolni kell ehhez.

Nincs abban semmi meglepő, hogy emésztésünkre, anyagcserénkre, táplálkozási szokásainkra a lelkiállapotunk kihat. Mindenki tisztában van vele, hogy különböző szituációkban hajlamosabbak vagyunk falni, míg máskor akár napokig is képesek vagyunk annyit enni csak, mint egy madárka. Mindennek ellenére a dietetikusok, a fitnesz trénerek csak nyomják a helyes mennyiséget, a megfelelő táplálék bevitelt, a még több testmozgást, egy valamiről azonban hajlamosak elfeledkezni, méghozzá a testsúlyzavarokkal küzdők lelki állapotáról.

Bevallom én egy igazi lelki evő vagyok. Ha nem vagyok jól eszem, ha jól vagyok, eszembe sem jut, sőt nem is kívánom a kulináris élvezeteket, képes vagyok aszkéta táplálkozást folytatni, akár hetekig is. Ezért természetes, hogy a testsúlyom periodikusan változik, rég rájöttem erre. Most viszont kifejlesztettek egy olyan terápiás módszert, amelynek betartásával tartós súlynormalizálódás érhető el. Szándékosan nem írok fogyást vagy hízást, hiszen nem csak kóros kövérség jöhet létre lelki defektusokból, de rémisztő soványság is. Edie Goldbacher, a CORE munkatársa elmondta, hogy "Arra a problémára kerestük a megoldást, hogy a legtöbb fogyókúrával miért nem érhető el tartós eredmény? Az érzelmi evés ennek az oka, ugyanis a fogyókúrás módszerek többsége nem veszi figyelembe a lelki tényezőket."

http://funnyketty.deviantart.com

Egy sok résztvevős csoporton tesztelték a terápiájuk lényegét, amelynek végén nagyon pozitív változásokon estek át a páciensek. Egyszerű pszichoterápiáról van szó, amelynek során a súlyproblémákkal küzdők megtanulták az érzelmeiket különválasztani az étkezéseiktől, tehát ha rossz volt a hangulatuk, meditációval, önmaguk megfigyelésével elérték, hogy ne zabáljak tele magukat, illetve, ha ettek, akkor nem az érzelmeiket tolták előtérbe, hanem magára az étkezésre koncentráltak, így nem habzsoltak.

A negatív érzelmek kontrollja nem csak az alak, de lélekformálásban is nagy segítséget nyújthat. Tehát, ha hízni vagy fogyni akarunk, nem árt konzultálni egy terapeutával sem. A testünk, a lelkünk és az, amit felfogunk és tudni vélünk a világról, szoros kapcsolatban vannak, hatnak egymásra, ezért minden esetben – még ha csak egy egyszerű fogyókúráról is van szó -, a fizikum edzése, normalizálása mellett a lelket is ápolni kell.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés