free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Az oroszok pszichológus helyett jóshoz járnak

Borsa         Címkék: jóslat, kulturtripp, pszichológia 1 hozzászólás

Moszkvában megszámlálhatatlan jós és mágus ténykedik, szolgáltatásaikat számos újságban, tévéadókon is hirdetik. És az emberek nem a pszichológusokat keresik.

Az orosz emberek mindössze 10 százaléka fordult legalább életében egyszer pszichológushoz, viszont több mint 20 százalék vette már igénybe jósok, mágusok és természetgyógyászok szolgáltatásait - mindez a Levada Központ közvélemény-kutató intézet minap közzétett országos, reprezentatív felméréséből derült ki. Az emberek 90 százaléka még soha nem volt, 4 százalék egyszer járt és 3 százalék időről időre jár pszichológushoz.

Ezzel szemben csak a jósok szolgáltatásait 12 százalék vette igénybe többször is, 7 százalék egyszer tette meg, 1 százalék rendszeresen jár. Míg pszichológushoz első sorban tanulók, egyetemi hallgatók és fogyatékosok fordulnak - többségükben 55 év feletti férfiak, addig a különféle jósok és mágusok közönségét főleg háziasszonyok, vállalkozók és nyugdíjasok, valamint a 25 év alatti korosztály képviselői teszik ki. Az utóbbi "iparág" szolgáltatásait háromszor annyi nő veszi igénybe, mint férfi.Moszkvában megszámlálhatatlan jós és mágus ténykedik, szolgáltatásaikat számos újságban, de még egyes tévéadókon is hirdetik. A kínálat az elvesztett férfi visszahódításától az egyetemi felvétel "biztosításáig" terjed, de az élet szinte minden területére akad "szakosodott" mágus. Az ilyen szolgáltatások a legkevésbé sem olcsók: a nejét elhagyó férj visszatérítéséért például akár közel egymillió forintnyi összeget is elkérnek néha, a kliensek pedig csak nagyon ritkán fordulnak a rendőrséghez, hogy visszaszerezzék a hatástalan varázslatért kifizetett pénzüket.

Agusztusban nagy feltűnést keltett, hogy egy moszkvai férfi késsel esett egy asszonynak, aki az utcán "kincstári házat" jósolt neki, ugyanis úgy értette, hogy a jóslat szerint börtönbe kerül majd. A jósnőnek sikerült elmenekülnie, de a férfi megölte az eset két szemtanúját is, s ezért végül 22 évi börtönbüntetés szabott ki rá a bíróság.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés