free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rém egyszerű quesadilla

Ízbolygó         Címkék: kaja, mexikó, quesadilla, recept, tortilla 0 hozzászólás

A quesadilla a mexikóiak kenyeréből a tortillából készül, és ez gyakorlatilag egy töltött sült lepényt jelent. Hihetetlenül egyszerű elkészíteni.

Hagyományosan a tortilla kukoricalisztből vagy búzalisztesből készítik, ez utóbbi finom, puha és ezerféleképpen variálható, mind a töltelékek, mind az elkészítés módja tekintetében. A quesadilla általában sajtos, a sajt mellé pedig mindenféle egyéb (nem autentikus) tölteléket is beleszuszakolhatunk. A mexikói gyökerektől elrugaszkodva a tortilla a modern konyhák egyik legsokoldalúbban felhasználható alapanyaga. A palacsintához hasonlóan megtöltjük, feltekerjük, majd szeleteljük. Kerülhet bele hús, lazac, krémsajt, sajt, zöldfűszerek. Mexikóban persze babpürét, chilit, paradicsom salsát, csirkét tesznek bele.

Elkészítése pedig rém egyszerű. Bonyolultsága mondjuk felér egy szendó összeállításával. Csak a végeredmény sokkal finomabb lesz! Veszünk egy tortilla lapot, ráhalmozunk egy adag reszelt sajtot (Cheddar, vagy más jól olvadó, zsíros sajt), erre jön a többi töltelék, majd ismét sajt, ismét tortilla lap. Mint egy szendvics. Összenyomkodjuk. Veszünk egy serpenyőt, vékonyan kiolajozzuk és felhevítjük. Rátesszük a "tortilla-szendót". Addig sütjük, míg kicsit meg nem pirul. Ekkor egy lapáttal alányúlunk és megfordítjuk, hogy a másik oldala is szépen megsüljön. Én egy tányért is rá szoktam tenni nehezéknek, így jobban összeolvad/nyomódik a töltelék. Aztán már csak cikkekre kell vágni. Könnyű zöldsalátával vagy mártogatókkal (tejfölös, paradicsomos vagy guacamole pl.) remek vacsi vagy ebéd kerekedhet belőle.

Hozzávalók

1 csomag tortilla (búzalisztből készült)
Philadelpihia sajtkrém
reszelt sajt (Cheddar vagy más zsíros)

aztán mehet még bele:
apróra vágott hagyma
paprika
paradicsom
sonkacsíkok
bazsalikom levél

A töltelék hozzávalóit apróra vágjuk!

Készíthetünk hozzá mártogatókat, dipeket is.

Paradicsomos:
Nyáron friss paradicsomból, télen paradicsomkonzerből (Mutti pl. ez finom édes),
hagymával.



A paradicsomokat nyáron apróra vágom a hagymával együtt. A hagymát kevés olajon, közepes lángon megkaramellizálom, majd a paradicsommal összeturmixolom. Sózom, borsozom.

Télen a karamellizált hagymára öntöm a konzervet és összeforralom. Kevés fokhagymával ízesítem, és persze sózom, borsozom.

Tejfölös:
Kevés olívaolajjal kikeverjük a tejfölt, pici só, bors és fokhagyma is kerülhet bele.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés