free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Spenótos, túrós quiche

Borsa         Címkék: íz-i, quiche, recept, spenót, túró 3 hozzászólás

A francia eredetű és francia nyelvterületeken honos quiche voltaképpen egy gyorsan elkészíthető lepény. Mindenféle töltelékkel létezik.

A quiche (kis) a franciák pizzája. Az, hogy nem lett olyan népszerű, mint az olaszok tésztaétele, valószínűleg csak a megfelelő marketing hiányának köszönhető. A pizzával ellentétben nem csak forrón jó, hanem langyosan, hidegen, sőt melegítve is, mitöbb fagyasztható készen és félkészen is. A tésztájából előre begyúrhatunk egy nagyobb adagot, tíz napig simán eláll a hűtőben, ezért bármikor meglephetjük magunkat egy újabb adag quich-sel. Ráadásul, ellentétben a pizzával nem kelt tésztából készül, ezért az elkészítése is könnyebb. Na jó, ne is dicsérjük tovább, aki egyszer sütött, az biztos rászokik a quiche evésre.

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
15 dkg hideg vaj

víz

a töltelékhez:
1 zacskó mirelit/friss bébi spenót
15 dkg túró/ricotta
só, bors, szerecsendió
fokhagyma
parmezán sajt


Így készül a spenótos, túrós quiche

A tésztához 30 dkg lisztet 15 dkg hideg vajjal és egy kávéskanál sóval elmorzsolunk, majd annyi jéghideg vizet adagolunk hozzá kanalanként, amennyivel összeáll a tészta. Nem szabad kidolgozni, gyurmázgatni, csak gyorsan addig gyúrni, amíg összeáll. Fél órát állni hagyjuk a hűtőben, majd a fent emlegetett módon kibélelünk vele egy közepes tepsit, vagy egy kerek, cakkos szélű formát úgy, hogy ujjnyi pereme is legyen. Félkészre sütjük.



Egy zacskó mirelit spenótot (ne az előre fűszerezett, tejporos változatot, hanem rendes csak spenótot tartalmazót válasszuk) felengedünk, kicsavarjuk és három gerezd átnyomott fokhagymával együtt, közepes lángon "megszárítjuk", átforrósítjuk. Reszelünk bele némi szerecsendiót, sózzuk és megborsozzuk. Hozzákeverünk úgy 15 dekányi túrót, jobb napokon Ricottát és egy evőkanál parmezán sajtot. Az egészet átforrósítjuk, elkeverjük. Egy kicsit hűlni hagyjuk, ezalatt három tojást elkeverünk két deci tejszínnel és a spenótos krémhez keverjük. A sápadtra sült tésztába terítjük és forró sütőben készre, de nem szárazra sütjük.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés