free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rántott tök

Borsa         Címkék: íz-i, nyár, recept, tök 1 hozzászólás

A rántott tök igazi nyári étel, és mivel most hétvégén nem lesz harminc fok, simán bevállalható étel. Rántott tök, nem csak tökimádóknak.

Mivel ezen a hétvégén inkább tavaszi, mint sem nyári időjárás várható, használjuk ki az alkalmat és készítsünk panírozott, azaz rántott tököt - szerintünk ugyanis csak ősanyák képesek arra, hogy a legnagyobb melegben, harminc fokban, rántott zöldségeket/húsokat készítsenek, de ne kanyarodjunk el a témától. Szóval, hűvös lesz, lehet rántani, de hogy kicsit spóroljunk az energiánkkal, ne a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa kombinációt használjuk, készítsünk inkább palacsintatésztát. Az igaz, hogy itt is van lisztben forgatás, de legalább a másik két undok lépés kimarad.


A kapor csak a kompozíció miatt került oda

Számoljunk személyenként egy kicsi, kábé harmincdekás tököt. Hámozni könnyű: levágunk az elejéből és a végéből kétujjnyit, és ha tényleg friss a vetemény, egy közepesen éles késsel vékonyan le lehet hámozni. Úgy egyujjnyi vastagon felszeleteljük - majd ha már belejöttünk a tökevésbe, lehet a duplája is - és alaposan besózzuk, hogy a levét egy kicsit kidobja. Amíg izzad a sóban, addig tökönként egy tojásból, lisztből és tejből jó sűrű palacsintatésztát kavarunk. Olyan háromujjnyi olajat forrósítunk, lecsorgatjuk a tökszeletek levét, és egyenként lisztbe forgatjuk őket. Mikor az olaj elég meleg, tehát a belecsöppentett tészta pezsegve lebegni kezd benne, megkezdjük a mártogatást.A tökszeleteket egyenként megmártjuk a tésztában, majd csak annyira csöpögtetjük le, hogy ne folyassunk össze vele mindent és hajítjuk az olajba. Amíg az egyik oldala sül letakarjuk, de fordításnál már csak pirítunk, akkor nem kell a fedő.Finom rizzsel és tartárral, de a legjobb petrezselymes krumplival és kaporszósszal. De ez utóbbi, nagyitól örökölt receptjét, még egy kicsit megtartjuk magunknak.


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés