free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rántott tök

Borsa         Címkék: íz-i, nyár, recept, tök 1 hozzászólás

A rántott tök igazi nyári étel, és mivel most hétvégén nem lesz harminc fok, simán bevállalható étel. Rántott tök, nem csak tökimádóknak.

Mivel ezen a hétvégén inkább tavaszi, mint sem nyári időjárás várható, használjuk ki az alkalmat és készítsünk panírozott, azaz rántott tököt - szerintünk ugyanis csak ősanyák képesek arra, hogy a legnagyobb melegben, harminc fokban, rántott zöldségeket/húsokat készítsenek, de ne kanyarodjunk el a témától. Szóval, hűvös lesz, lehet rántani, de hogy kicsit spóroljunk az energiánkkal, ne a klasszikus liszt-tojás-zsemlemorzsa kombinációt használjuk, készítsünk inkább palacsintatésztát. Az igaz, hogy itt is van lisztben forgatás, de legalább a másik két undok lépés kimarad.


A kapor csak a kompozíció miatt került oda

Számoljunk személyenként egy kicsi, kábé harmincdekás tököt. Hámozni könnyű: levágunk az elejéből és a végéből kétujjnyit, és ha tényleg friss a vetemény, egy közepesen éles késsel vékonyan le lehet hámozni. Úgy egyujjnyi vastagon felszeleteljük - majd ha már belejöttünk a tökevésbe, lehet a duplája is - és alaposan besózzuk, hogy a levét egy kicsit kidobja. Amíg izzad a sóban, addig tökönként egy tojásból, lisztből és tejből jó sűrű palacsintatésztát kavarunk. Olyan háromujjnyi olajat forrósítunk, lecsorgatjuk a tökszeletek levét, és egyenként lisztbe forgatjuk őket. Mikor az olaj elég meleg, tehát a belecsöppentett tészta pezsegve lebegni kezd benne, megkezdjük a mártogatást.A tökszeleteket egyenként megmártjuk a tésztában, majd csak annyira csöpögtetjük le, hogy ne folyassunk össze vele mindent és hajítjuk az olajba. Amíg az egyik oldala sül letakarjuk, de fordításnál már csak pirítunk, akkor nem kell a fedő.Finom rizzsel és tartárral, de a legjobb petrezselymes krumplival és kaporszósszal. De ez utóbbi, nagyitól örökölt receptjét, még egy kicsit megtartjuk magunknak.


Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés