free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Rebarbarás-epres sütemény - nyerő kombináció

Ízbolygó         Címkék: desszert, eper, rebarbara, recept, sütemény 4 hozzászólás

Aki kipróbálta a rebarbara-eper kombinációját, biztos rákattan a rebarbarás-epres sütemény gyártására is. Aki még nem evett rebarbarát, savanykás ízre készüljön…

A rebarbara zöldségféle, de gyümölcsként-gyümölccsel kombinálva fogyasztjuk. A rebarbara termetes bokorrá növő, évelő növény. Hatalmas levelei vannak, amelyek szív alakúak, fodros vagy hullámos szélűek. Levélnyeleit, amelyek rózsaszínek, fogyasztjuk. Egyre gyakrabban lehet piacokon kapni, szezonja május-júniusban van. Íze kissé fanyar, savanykás, mivel sok benne az alma-, citrom- és az oxálsav. Antrakinon tartalma miatt vizelethajtó és salaktanító tulajdonsággal bír, ezért ideális alkotóeleme a tavaszi tisztítókúráknak.

Csak a szár része alkalmas fogyasztásra! A leveleket magas oxálsav tartalmuk miatt nem ajánlott megenni, vesekövet okozhatnak. Mivel a levélnyél sok vizet tartalmaz, óvatosan kell főzni, gyorsan szétfő, nyálkásodik. (A spenót fogyasztását szintén magas oxálsav tartalma miatt kell mennyiségi keretek közé szorítanunk!)

Készülhet belőle leves, turmix, de leginkább desszerteket varázsolhatunk belőle. Mondjuk egy ilyet. Ahogy megszokhattuk: könnyen-gyorsan.

Hozzávalók

40 dkg rebarbara
25 dkg eper
1,5 dl almalé + egy pici a locsoláshoz
4 evőkanál cukor + 8 dkg
1 teáskanál étkezési keményítő
8-10 babapiskóta
2 tojásfehérje

A rebarbarát megmosom, szárvégeit levágom, majd 2 cm-es kockákra szelem. Az almalében 2 evőkanál cukorral 2-3 perc alatt megpárolom, majd a keményítővel besűrítem. A sütőt 180 fokra előmelegítem. Egy kerámia forma aljára lefektetem a babapiskótákat, a résekbe beletördelem őket. Kicsit meglocsolom almalével, majd az epreket négybe vágom, és összeforgatom a rebarbarával.



Ha még nem elég édes, édesítsük! A rebarbarás-epres krémet a babpiskótákra öntöm. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verem, majd a végén még 8 dkg cukrot apránként szitálva hozzáverek, majd a kemény fehérjehabot a krémen eloszlatom. A sütőben 10 percig sütöm, míg a fehérjehab meg nem barnul egy kicsit a tetején.

Langyosan fogyasztva a legfinomabb. Egy kis vaníliafagyival még puccosabb desszertet varázsolhatunk belőle!

Forrás: Lecker



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés