free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 tipp, amitől jobban indul a reggel

Brabham         Címkék: evés, készülődés, púder, reggeli 5 hozzászólás

Éjszakai teendő-listánk mellé összeállítottunk egy reggeli lajstromot is. Íme öt javaslat, amiknek a betartásával jobban fog indulni a nap.

A kellemes és pihentető alvás nyitányáról nemrég már beszéltünk, úgyhogy most megnézzük a történet másik végét is: a keléshez javaslunk néhány teendőt, amiktől könnyebbé válik a reggel. Elvégre minden éremnek két oldala van – vagy ha úgy tetszik, ne romboljuk le ébredés után azt, amit éjjel nagy gonddal felépítettünk.

Pozicionáljunk

Ahogy az elalvásnál, úgy a felkelésnél is érdemes megkeresni a megfelelő testhelyzetet. Apróság, de sokat számít: amikor kikelünk az ágyból, nem tanácsos a hátunkon fekve felülni, ez ugyanis megterheli a gerincet, aminek rövid és hosszú távon is csak káros hatásai vannak. Helyette forduljunk oldalra, és a karunkkal nyomjuk fel magunkat, így ugyanis a terhelést olyan helyre visszük, ahol nem okoz gondot. A hatás nem lesz észlelhető, mégis lényeges – amúgy pedig megszokni mindössze egy hétbe telik, és utána már észre sem veszi az ember, szóval nem is nagy meló az egész.

Keljünk fel, de tényleg

Nyilván mindenki eljátszotta már néhányszor a „jaj csak még öt percet” című játékot – úgyhogy azt is tudhatja mindenki, hogy semmi értelme az egésznek. El lehet így fecsérelni akár két órát is, csak épp semmi értelme annak, ami történik, mert pihenésnek még nagy jóindulattal sem lehet nevezni, aktivitásnak meg aztán pláne nem. Ha már egyszer sikerült kinyitni a szemünket, ne csukjuk vissza, hanem tényleg kezdjük el a napot. Ennek megkönnyítésére érdemes megfordítani az örök kifogást, és azt mondani: „csak tíz percet maradok fent” – utána mér eszünkbe sem jut majd visszaaludni, vagy pláne visszafeküdni.

Csináljunk is valamit

Apropó: nem elég felébredni, fel is kell kelni, és érdemes tenni is valamit. Lehet ez akár rövid edzés, agytorna vagy szimplán a hírek átolvasása is, a lényeg, hogy beinduljon a testünk és/vagy (de inkább „és”) az agyunk, ezzel ugyanis egyrészt megalapozzuk az egész napos aktivitásunkat, másrészt a hangulatunkat is javítjuk, nem utolsó sorban pedig hozzászoktatjuk magunkat a hasznos, tevékeny reggelekhez. Márpedig minél aktívabbak vagyunk, annál kevésbé akarunk majd legközelebb ismét visszaaludni, zombiként kóvályogni, vagy bármilyen más módon értelmetlenné tenni a nap kezdetét.

Együnk gyömbért

Vagy igyunk, mindegy, csak jusson a szervezetbe, mert csupa olyan dolgot művel, ami ilyenkor hasznos. Egyrészt serkent – már csak azzal is, hogy csíp, de ennél kicsit mélyrehatóbban is. Aztán megnyugtatja a gyomrot, ami a mi stresszes és bélpoklos generációnknak sosem árt (nem véletlenül ajánlják várandós nőknek is a reggeli rosszullét ellen). Végül pedig étvágyat csinál, és ez talán a legfontosabb, ahogyan arról mindjárt szólunk is. Nem mondjuk persze, kell egy kis idő a gyömbér – és főleg a reggeli gyömbér – megszokásához, de annyira rákattanni sem nehéz, a rabjává válni pedig onnantól kimondottan könnyű, és mivel csak előnyei vannak, ez nem is baj.

Reggelizzünk, az ég szerelmére

Szinte már szégyen, hogy le kell írni, de nem azért, mert klisé, hanem azért, mert annyian nem fogadják meg. „Én képtelen vagyok bármit is enni reggel” – hangzik ugyebár az érv, de hát ez nemes egyszerűséggel mellébeszélés. Lehet, hogy így érezzük persze, de hogy a szervezetünk nem ezt szeretné, az egészen biztos, szándéka ugyanis éppen ellentétes: ilyenkor igényli a legtöbb energiát. Ne verjük tehát át: ha csak egy falatot is, de mindenképpen együnk kelés után és munkába indulás előtt. Aztán majd csak lesz belőle kettő, és egyszer normális reggeli is, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva.
LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés