free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 játék, amit soha nem adnánk gyerek kezébe

Brabham         Címkék: gyerek, játék, kultúrtripp, lista 6 hozzászólás

Nemcsak a videojátékok és a rajzfilmek piacán akadnak olyan darabok, amiktől jobb óvni a gyerekeket. A hagyományos játékok közt is találhatók igazán rémisztő dolgok.

A kegyetlen, erőszakos rajzfilmeken és a lövöldözős-belezős videojátékokon rendszeresen kiborulunk. Nem kell azonban ilyen messzire menni: a „hagyományos” (értsd: kézbe vehető) játékok piacán is akadnak hajmeresztő, gyereknek még véletlenül sem való darabok, csak ezekkel ritkábban szokás foglalkozni. Hát mi most pótoljuk a mulasztást.

Placcsanós malac

Ez itt egy szupercuki disznó. Egészen addig, amíg oda nem csapják valahova, mert akkor kábé úgy fog kinézni, mint a Prérifarkas, amikor átmegy rajta az úthenger a vonatkozó rajzfilmsorozatban. És pontosan ugyanúgy vissza is ugrik eredeti formájába, ahogy a Gyalogkakukk ellenfele szokott a képernyőn – csak hát ez ugye egy kézbe fogható valami. Nem akarunk odáig menni, hogy majd emiatt keni a falhoz a haverját is a gyerek, de azért inkább ne játsszon vele. Már csak azért sem, mert amúgy undorító is.

Szétszaggatható zombi

A zombikkal mi mondjuk eleve csínján bánnánk, mert lehet akármilyen cuki egy plüssből megformált rothadó élőhalott, attól az még egy rothadó élőhalott. Nem jelenti ez viszont azt, hogy ne lennének fokozatok, a non plus ultra pedig egyértelműen ez a kis több sebből vérző, zöld izé, ami derékban széttéphető, aztán kivehető az agya is, és egyenként leszaggathatók a végtagjai. És ez még mind semmi: a kreatív Ubulka a létező összes verzióban vissza is szerelheti a karokat és a lábakat, ahova csak szeretné, ugyanis minden leszaggatható elem kompatibilis a többivel! Hát nem zseniális?! Nem. Akkor már inkább a LEGO. Ha akar, építsen abból zombit az Ubulka.
Darabolható műanyag hal

Maradjunk még a belezős vonalon: van ugyanilyen műanyagból, halformában is. Jár hozzá egy kis kés, le lehet csapni a fejét, szálkátlanítható, etcetera, etcetera. Jó, hogy nem lehet mindjárt a pikkelyeit is lehúzni. Nem a vegetáriánus állatvédő beszél ám belőlünk, és nem is a biológiaórák iránti iszonyunk tört elő, de hát milyen undorító ez már? És különben is micsoda baromság – mert hát azt komolyan senki nem gondolhatja, hogy egy gyerek szívesen játszana ezzel a hülyeséggel. Akkor már inkább a papás-mamás, ha mindenáron élőlények alkatrészeiről kell szólnia a dolognak.

Rázós memóriajáték

A jó játék ugyebár tanít és nevel. Valami ilyesmi járhatott a kreatívok fejében akkor is, amikor megalkották ezt a fenomenális darabot, csak hát egy kicsit messzire mentek: memóriateszt a játék neve, és amikor hibázik a spíler, áramütést kap. Persze csak egy kicsit, na de akkor is. Egyébként komplett játékcsaládról beszélünk: van olyan változat is, ahol egyszerűen reakcióidőre megy ki a dolog, és a leglassabbat csapja meg az áram – sőt létezik „forró krumpli”-verzió is. Jó, hogy nem mindjárt a komplett Milgram-kísérletet lehet megvenni bedobozolva a játékboltban.


Pee és Poo

Pee és Poo, magyar nevükön Csöpp és Potty két aranyos kis plüssfigura. Na de asszociálgassunk egy kicsit a nevekkel kapcsolatban, és nézzük meg közelebbről is ezt a két kis ennivaló… ácsi, banyek, ez itt egy csepp vizelet és egy darab kaka! És nem csak „olyanok, mintha”, hanem tényleg azok, aminek tűnnek: egy csepp vizeletet és egy darab kakát látunk, plüssből. Állítólag a szobatisztaságra való szoktatást segítik, már persze amellett, hogy szuper dolog ölelgetni őket… Nem tudjuk, kell-e folytatni – ennél elborultabb gyerekjátékot mi még nem láttunk, és egyelőre el sem tudjuk képzelni, hogy valaha is fogunk. Persze a felhozatalt elnézve könnyen lehet, hogy ez sajnos csak hiú ábránd.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés