free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 igazán rémisztő tetoválás

Borsa         Címkék: kultúrtripp, lista, tetoválás 5 hozzászólás

Egy tetoválás lehet kifejezetten esztétikus, rémisztően otromba, vicces – és egyszerűen ijesztő is. Fenyegető üzenetektől a tetovált szemgolyóig íme öt az utóbbi kategóriából.

A tetoválás lehet menő és lehet ciki, bírhat mély tartalommal és lehet minden jelentéstől mentes, képviselhet művészi értéket és sikerülhet ritka ügyetlenül. Mindezen felül pedig lehet egészen rémisztő is. Hogy szánt szándékkal kér magára valaki ijesztő tintarajzo(ka)t, vagy csak így tudja „megvalósítani önmagát”, az változó, mindenesetre mászkálnak páran a világban, akiktől menten hátrahőköl az emberek többsége.

Tetőtől talpig zombi

Rick Genestnek nem nagyon van tetoválatlan testrésze, mert valamiért úgy érezte, hogy rothadó hullának kell pingáltatnia magát. Amióta Lady Gaga felkarolta, már a popkultúra ikonjának számít, és igazi rajongói vannak, de ettől még valószínűleg senki nem üdvözölné kapásból mosolyogva, ha éjjel összefutna vele egy sötét sikátorban. Kíváncsiak volnánk, akar-e gyereket, és ha igen, hogyan fogja kiskorában nevelni, mert ilyen kinézettel elég nehéz lehet elmagyarázni esténként, hogy nincs mumus az ágy alatt.

Fenyegető üzenetek és képek

A börtönök és a tetoválások viszonylatában nyilván mindenkinek ilyen-olyan krikszkrakszok és feliratok ugranak be, vagy esetleg A szökés című sorozat egyik főhőse. Van azonban ennél sokkal durvább kapcsolat is a különböző bűnbandák teletetovált tagjai révén, akik már rács mögött vannak, vagy jó eséllyel oda fognak kerülni – elég csak egy pillantást vetni a Los Angeles-i Mara Salvatrucha embereire. A válogatás nélkül, gátlástalan kegyetlenséggel gyilkoló bűnözők testét ijesztő képek és fenyegető üzenetek borítják, rájuk nézni már önmagában felér egy fél szívrohammal.

Izmok

A „mi van a bőr alatt?” kérdéskör meglepően sok embert izgat azok közül, akik tetováltatásra adják a fejüket – tobzódunk a szerveket és a csontvázat „láthatóvá tevő” tintarajzokban. Választhattuk volna a „szívrákot” tetováltató alakot vagy azt is, akinek a koponyáját egy szardíniásdoboz felnyitott fedelének képe, és „alatta” egy agy rajza díszíti, de nekik ezúton is üzenjük, hogy a legjobb ötbe sajnos nem férnek be. Ezt egyrészt annak a jótét léleknek köszönhetik, aki az izomzatát varratta magára válltól csuklóig, ugyanis még úgy is borzadályos a végeredmény, hogy kicsit képregényszerű a dekoráció. Bele sem gondolunk, milyen lehet például éjszaka felriadva ezt meglátni.

Erek

És akkor itt a másik spíler is, aki miatt a szardíniásdoboz-fejű nem fért be: a koncepció hasonló, mint eggyel fentebb, mégsem teljes egészében ugyanaz, itt ugyanis az ereken van a hangsúly. Van, akin persze maguktól is kidagadnak, és van, akinek ez tetszik is, de azt már nehezen tudjuk elképzelni, hogy ez a testdekoráció is nagy tömegeknek jön be a kórházi nővéreken kívül, akik vért vesznek az illetőtől. Persze minden nézőpont kérdése: ha úgy vesszük, örülhetünk, hogy legalább a hajszálereket nem húzatta be magán.

Szem

Nem fel- hanem kitetovált szemről beszélünk, tehát arról, hogy a tű és a tinta a szemgolyóba hatol bele. Ilyen tényleg van, nem is egy, és általában fotók is készülnek a remekművek születéséről. A terület kényességét tekintve természetesen nemhogy kidolgozott ábrákról, de még csak vonalakról sem lehet beszélni: kék pacák keletkeznek a szemben, amihez képest az izmos tetoválás egy Picasso, az eres egy Miro, a bűnözőké egy-egy Degas, a zombifiúé meg egy elveszett Leonardo-freskó. Persze rémisztő nem ettől lesz a szemtetoválás, hanem a tudattól, hogy hogyan készült – de attól aztán nagyon.LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés