free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

Répatorta

Borsa         Címkék: desszert, édesség, íz-i, recept, répatorta 6 hozzászólás

Répatorta nem csak a viccekben létezik, és simán ehető annak is, aki utálja a répafőzeléket. Mert van, aki még nem kóstolta a répatortát...

Azoknak, akik nem állhatják a sárgarépát, egész egyszerűen nem kell megmondani, hogy mit esznek, így biztos a siker. Egyéb esetben, azért még mindig akad némi fenntartás. A hozzáadott, édeskés tejszínkrém valószínűleg amerikai találmány, de anélkül is nagyon finom, de ha valakinek hiányzik a tetejéről a fehérség, akkor készítsen citromos cukormázat, az is remekül hízlal, és nagyon mutatós. Egyébként a tészta egyszerű keverős, kétbalkezesek is elkezdhetik! Ha a répa öreg, és az állás után is túl száraz a tészta, nyugodtan lazítsuk egy evőkanál tejföllel, allergiások esetleg némi narancs/répa/multivitamin lével. Hogy miért kell bele sütőpor és szódabikarbóna egyszerre, azt nem sikerült kideríteni, de minden általunk ismert recept használja mindkettőt, így nem akadékoskodtunk sosem. Ja, és a mosogatógép sem volt kamu.

Hozzávalók a tésztához:

20 dkg liszt
1/4 kg répa
30 dkg cukor
1/2 csomag sütőpor
1/2 kk szódabikarbóna
fahéj, szegfűszeg, gyömbér
15 dkg dió
4 tojás
olaj

a krémhez:

20 dkg mascarpone
1 ek porcukor
1 citrom leve, reszelt héja



Negyed kilónyi répát (hat-hét darab) lereszelünk, vagy aprítógépben egészen picire darabolunk. 30 deka kristálycukrot elkeverünk egy csomag sütőporral, fél kávéskanál szódabikarbónával, némi sóval, csipetnyi őrölt fahéjjal, szegfűszeggel és gyömbérrel. Hozzákeverünk 15 deka diót és 20 deka lisztet. Négy egész tojást elkeverünk másfél deci olajjal, majd a száraz keverékhez öntjük. Fakanállal összekeverjük, és belekutyuljuk a répát is. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy a répa levet eresszen. Még egyszer átkeverjük, sütőpapírral bélelt tortaformába, vagy nagyobb tepsibe öntjük, és 180 fokon, háromnegyedóra alatt megsütjük. Nem szabad kiszárítani, a répasüti ragacsos természetű. 




Krémet készítünk 20 deka mascarpone, egy evőkanál porcukor, egy citrom leve és reszelt héja kikeverésével, a kihűlt tortát ezzel kenjük meg. Ha ezt már túlzásnak találjuk, akkor egy tojás fehérjét fél citrom levével és annyi porcukorral keverjünk el, hogy tejföl sűrűrségű masszát kapjunk. Ezt kenjük a még forró tészta tetejére, és tegyük a már kikapcsolt, de még meleg sütőbe, majd nyitott ajtó mellett szárítsuk rá a tortára.



Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Stresszoldó ételek

Van, akin a fokhagyma, van, akin a gyömbér segít idegei megnyugtatásában.



Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés