free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

5 retro játék

Borsa         Címkék: játék, kultútripp, lista, retro 9 hozzászólás

Mostani retro listánkban olyan játékszerek emlékét idézzük meg, melyek annak idején jó eséllyel ott figyeltek gyerekszobáinkban. Vagy legalábbis szerettük volna.

Ezek a játékok a hetvenes-nyolcvanas évek gyártmányai, akárcsak mi, magunk is. Vagy voltak ilyenjeik, vagy szerettük volna, hogy legyenek. Most pedig felmentünk kicsit emlékezetünk padlására és ott kutakodva összeállítottunk belőlük egy listát. 5 kultikus, retro játékszer következik.
   http://retronom.hu
Kutyás persely


A lista kihagyhatatlan eleme, a Lemezárugyár nagyszerű terméke. Annak idején gyömöszöltünk bele mindenfélét, ami kiöltött nyelve résén befért és természetesen azt is, ami annyira nem. Méghozzá anélkül, hogy feltettük volna a kérdést, vajon a ház mögött, a macskával ismerkedő és a nyelvöltő, sárga kutyától fajtájukban látványosan eltérő kutyakölykök létrejöttében vajon milyen apa működhetett közre? Ha ezek egyáltalán a sárga kutya kölykei és nem csak úgy odatették a szerencsétleneket.


http://retronom.hu Mágikus tábla

Borsamunkatársak szerint a tábla kérdése roppant összetett megközelítést kíván, hiszen ezt a játékot  tényleg mindenki, suta és ügyes kezű gyerek egyaránt bírta. Akinek volt kézügyessége, az azért, hiszen a bonyolultabb formák tekergetés általi megjelenítése nekik egyáltalán nem jelentett problémát, akinek pedig nem, az azért, mert valamit mindig ki tudott hozni a tekerésből, ugyanis az egyszerű formák - ház, meg, ház és ház, néha kocka autó - megjelenése is határtalan örömmel töltött el minden, kevésbé ügyes játékost. Aztán persze mehetett a harc, a remekmű eltüntetése és megtartása érdekében.


http://retronom.hu Moncsicsi

A bizarrul cuki, babaarcú kismajom, a hetvenes-nyolcvanas évek Hello Kittyje. Ahogy akkoriban Ullmann Mónika is megénekelte: "Moncsi-moncsi-Moncsicsi, mindig csak a Moncsicsi! Én meg csak azt kérdezem: miért nincs nekem?" És valóban, ezt a játékszert akkoriban a legtöbben azért valamilyen módon csak kinyúztuk a szüleinkből. Függetlenül attól, hogy álmodtunk-e tőle rémeket vagy sem.http://retronom.hu Tologatós kirakós (Tili-toli)

Borsamunkatársat gyerekkorában a családtagjai rendszeresen lepték meg tologatós kirakóssal ünnepi és még ünnepibb - pl. ötös matekdolgozat - alkalmakkor. Nem törődve azzal, hogy Borsamunkatárs felettébb idegesítőnek találta ezt a játékot és az ebből adódó frusztrációját többnyire úgy vezette le, hogy egy toll segítségével a kipattintotta a kirakós kockáit a keretből, majd pedig szétszórta őket a lakásban, illetve - amennyiben az időjárás ezt lehetővé tette - elásta őket a kert különböző pontjain. A tili-toli mostani, online változatával találkozó gyerekeknek erre már nincs lehetőségük.

http://retronom.hu Ugró béka

A pocsék minőségű műanyagból készült, ronda kis rugós breki amolyan istenigazán igénytelen játékszer volt, mégis nagyon klasszul elvoltunk vele. Fogyóeszköznek volt tekinthető, mivel meglehetősen hamar esett szét elemeire. Amelyik példány meg mégsem esett magától, azt szétszereltük. Mert valami másra kellett a rugó. 
 LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés