free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A nap pasija: Robert Downey Jr.

Borsa         Címkék: nappasija, púder, robertdowneyjr. 1 hozzászólás

A színész közel harminc éve van a pályán, klasszikus színészi- és drogkarriert is befutott. Tavaly az év legszexisebb férfija volt, a People magazin olvasói szerint.

Robert John Downey Jr, a New York városi Greenwich Village-ben látta meg a napvilágot, az underground filmes Robert Downey Sr. fiaként. Nővére az író, színésznő Allyson Downey. Robert John Ford-Elias Jr. nevet kapta a színészcsemete, aki ötéves volt, mikor először szerepelt filmben, méghozzá édesapja, idősebb Robert Downey - , aki állítólag már nyolc éves korában spanglival kínálta a kis Robertet - Pound című mozijában, melyben egy kölyökkutyát alakított.

20 évesen csatlakozott egy évre a Saturday Night Live stábjához - olyan nevek kerültek ki innn, mint Bill Murray, Day Aykroyd, Mike Myers, Eddie Murphy vagy Chris Rock -, és még ugyanebben az évben Hollywoodba költözött. Két évvel később már főszerepet játszott James Toback A nővadász (The Pick-Up Artist) című filmjében, Molly Ringwald és Dennis Hopper oldalán. Még ugyanebben az évben készült el a Less Than Zero, melyben egy drogfüggőt alakított. 1992 fordulópont volt az életében, ekkor kapta meg Charlie Chaplin szerepét Sir Richard Attenborough Chaplin című filmjében, melyben nyújtott alakításáért Oscar-jelölés lett a jutalma. A 90-es évek drogmámorban, rehabilitációkon és sorozatos visszatérésekkel, illetve csak a próbálkozásukkal teltek. Az ezredfordulón már senki nem akart beülni egy Robert Downey Jr. filmre, ezért a tévét célozta meg a színész: 2000-ben az Ally McBealben láthattuk őt Larry Paul ügyvéd szerepébe, aki beleszeret Ally-be. Alakítása olyannyira jól sikerült, hogy megkapta érte a Golden Globe-ot a legjobb férfi vígjátéksorozatos mellékszereplő kategóriában, bár a sorozatból kirúgták, drogproblémái miatt. A második Oscar-jelölésére egészen a 2009-es gáláig kellett várni, amikor is a Trópusi viharban nyújtott alakításáért díjazták. A Vasember szerepét 2008-ban kapta meg, amely szerepben végre újra visszatért az A-ketegóriás filmsztárok közé, így a tavalyi Sherlock Holmes szerepére nem csoda, hogy őt választotta Guy Ritchie. 


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Detektív-képző

Ha szeretnénk kideríteni férjünk megcsal-e, jelentkezzünk a Harriet Bond detektív-képző iskolába.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés