free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A rock and roll halhatatlanjai

Borsa         Címkék: , beastie, bonjovi, kultúrtripp, rockandroll 0 hozzászólás

Többek között a Beastie Boys, a Bon Jovi és Alice Cooper is esélyes arra, hogy bekerüljön a rock and roll halhatatlanjainak csarnokába.

A Rock and Roll Hall of Fame múzeum az Erie-tó partján, az Ohio-beli Cleveland városában az Egyesült Államokban található. Célja, hogy emléket állítson azon ismert művészeknek, producereknek és egyéb személyeknek, akik a zeneiparra és azon belül főleg a rock and rollra nagy hatással voltak. A múzeum listát vezet a rock and roll legmeghatározóbb személyeiről és zenekarairól, melyhez minden évben ünnepélyes keretek között új neveket adnak hozzá. Ők kerülnek be a "Rock and Roll Hall of Fame"-be, a rock and roll dicsőségének csarnokába, más néven a rock and roll halhatatlanjai közé. Az első ilyen ceremónia 1986-ban történt, amikor is olyan nevek kerültek föl a listára, mint pl. Chuck Berry, James Brown, Ray Charles vagy Elvis Presley.


Beastie Boys - Borsaszerkesztő legrégebbi kedvence

A tizenöt jelölt New Yorkban nyilvánosságra hozott listáján a Bon Jovi és a Beastie Boys mellett szerepel Neil Diamond, Donovan, Laura Nyro, Donna Summer, Chuck Willis, a Chic, Dr. John, a J. Geils Band, LL Cool J, Darlene Love, Joe Tax és Tom Waits is.  A rock and roll halhatatlanjai közé azok az együttesek, előadók kerülhetnek be, akiknek első lemezét legalább 25 éve adták ki. Halhatatlan lehet olyan legendás személyiség is, aki jelentős mértékben járult hozzá a műfaj fejlődéséhez. Így a zenészeken kívül kiadók, producerek, zeneszerzők és szövegírók is helyet kaphatnak a csarnokban. A jelöltek közül egy ötszáz tagú szakmai jelölőbizottság választja ki és hirdeti ki decemberben annak az öt zenésznek a nevét, aki 2011. március 14-én a New York-i Waldorf Astoria hotelben egy koncertekkel kísért ceremónia keretében bekerül a halhatatlanok közé.

Joel Peresman, a Rock and Roll Hall of Fame Alapítvány elnöke szerint a jelölőbizottság olyan listát állított össze, amely "Méltóképpen reprezentálja a rock and rollként meghatározott műfaj sokszínűségét" - olvasható a szervezet honlapján. Tavaly az Iggy and the Stooges, az ABBA, a Genesis, a Hollies és Jimmy Cliff került be a halhatatlanok közé. 

(mti)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés