free html hit counter
 
Borsa.hu fooldal
KirakatHímtagKultúrtrippTárgyPúderÍz-iGalériák / Videók

A romantikus filmek miatt rosszak a párkapcsolataink

Borsa         Címkék: film, kultúrtripp, párkapcsolat, romantika, szerelem 4 hozzászólás

A romantikus komédiáknak a mozin kívül is van hatásuk, ráadásul negatív, méghozzá a párkapcsolatainkra. Ne higgyetek a szemeteknek! Nem mindig tökéletes a szex.

"Attól, hogy évek óta szenvedsz a nagy ő miatt, még egyáltalán nem biztos, hogy végül kapsz egy hatalmas gyémántot, a penthouse lakásban lévő, hatalmas gardrób mellé, mint a Szex és New Yorkban" – jegyezte meg nagyon elmésen egy barátnőm, miután kijöttünk a moziból, néhány éve. Pontosan erre a gondolatra reflektál az a felmérés, amelynek az eredményei most láttak napvilágot: Sydneyben, ezer lakos részvételével végzett kutatás eredményei szerint az ausztrálok fele vélekedik úgy, hogy a romantikus vígjátékok rossz hatással vannak arra, hogy reálisan tekintsünk a párkapcsolatainkra. Minden negyedik megkérdezett azt mondta, hogy partnerük most már elvárja tőlük, hogy kitalálják, mit gondol a másik. Csaknem minden ötödik pedig arról panaszkodott, hogy a filmek nyomán a társuk ajándékokra és virágcsokrokra vágyik, "csak úgy, minden különösebb ok nélkül".2008-ban az Edinburgh-i egyetem is végzett egy hasonló kutatást – a média és a szerelem viszonyának felmérésében részt vehetünk mi is -, és ott is kiderült, hogy a romantikus filmek negatívan befolyásolják a szerelmi életünk alakulását. Irracionális történeteket láthatunk, valóságos helyzeteket létező környezetben, nem csoda, ha olyan igazinak tűnik. Ráadásul ki ne akarna Mr. Biggel egy penthause-ban táncolni?! Az emberek hajlamosak elhinni, hogy léteznek olyan idilli szerelmek, mint amilyeneket a filmvásznon látunk.

A média hatása elképesztő, és pont a realitásérzékünket kezdte ki... Ahogy az első mozifilm vetítéskor riadtan menekültek a legelső mozinézők a filmszínházakból, mert azt hitték, hogy vásznon megjelenő vonat rögvest elüti őket, úgy mi is hajlamosak vagyunk hinni abban, hogy létezik a nagy ő, aki egy óriási kék gyémánttal akar örök hűséget fogadni nekünk. A filmekben megjelenő csúcsélmények jó, ha egy ember életében egyszer-kétszer megjelennek, de inkább meg sem jelennek.  

(mti)


LÉGY TRENDI!

Abercrombie@Fitch, Hollister, Stance, Oakley márkák webáruháza

Ilyenek vagyunk

Egy leopárd mintás sállal is hazavághatjuk az amúgy egészen előnyös szerkónkat. Az utcán láttuk.

Álmoskönyv: megmondjuk mit jelent az álmod

ABC sorrend »

Megszületett...

A zeneiparnak új hercegnője lett: Beyonce és Jay-Z hétvégén világra jött kislányát máris mindenki imádja.Add a startlaphoz
evomedia
Médiafigyelő - IMEDIA médiafigyelés